Husmanskostens återkomst med Pontus Frithiof
Kategori

Husmanskostens återkomst: Pontus Frithiof och Di Gasellgalan 2025
En hyllning till svenska mattraditioner
Pontus Group har återigen fått det prestigefyllda uppdraget att vara den gastronomiska partnern till Di Gasellgalan 2025. Detta samarbete, som inleddes 2024 under tävlingens 25-årsjubileum, har blivit mycket uppskattat. Årets tema är husmanskost och det svenska matarvet, vilket kommer att presenteras under Gaselltävlingens stopp i Umeå, Malmö, Stockholm och Göteborg. Året avslutas med en storslagen galamiddag i Stockholms stadshus i december.
Pontus Frithiofs vision
Pontus Frithiof, grundare av Pontus Group, uttrycker sin stolthet över att få fortsätta samarbetet med Di Gasell. “Vi är såklart otroligt stolta och glada att få fortsätta detta uppskattade samarbete med Di och dessutom med ett tema som ligger oss mycket varmt om hjärtat,” säger Frithiof. Hans framgångar bygger på kvalitet, uthållighet, entreprenörskap och mod, egenskaper som också speglas i Gasellens anda.
Di Gasell: En plattform för entreprenörskap
Gaselltävlingen, arrangerad av Dagens industri, är Sveriges främsta tillväxttävling och hyllar företag som utvecklar och utmanar sina branscher. Genom noggranna kriterier och en omfattande urvalsprocess utses vinnare från 21 län. Finalen, Gasellgalan, hålls i Stockholms stadshus och är en storslagen kväll med bankettmiddag, underhållning och inspirerande talare. Under kvällen delas hederspriser ut till Årets kvinnliga Gasell, Årets Impactgasell och Årets Internationella Gasell. Dessutom koras Årets Supergasell, vilket är det företag som vuxit snabbast i Sverige under de senaste tre åren.
Mat och entreprenörskap: En perfekt kombination
Rebecka Forsman Fresk, Affärsområdeschef Di Gasell, kommenterar samarbetet: “Vi är oerhört glada över att för andra året i rad samarbeta med Pontus Frithiof och hans team. Mat och entreprenörskap har många beröringspunkter. Det handlar om mod, passion, kvalitet och en vilja att alltid utvecklas. Det gör Pontus till en självklar partner för Di Gasell.” Årets tema, husmanskost, handlar om att hylla våra rötter och traditioner, men också om att se framåt och tolka det svenska matarvet på nya sätt.
Om Pontus Group
Pontus Group, grundat 1999 av Pontus Frithiof, har utvecklats till en dynamisk koncern med 12 framstående verksamheter. Bland de helägda enheterna finns hyllade La Tour och Le Bar, La Tour on Tour som erbjuder exklusiv catering i världsklass – i Sverige eller utomlands, Pontus Catering som erbjuder förstklassig mat och dryck på Nacka Strandsmässan, Fabriken by Pontus Frithiof, Pontus Frithiof at Bro Hof samt Track 72 på Spotifys kontor i New York. Pontus Group driver även American Express två exklusiva lounger, Platinum och Centurion, på Stockholm-Arlanda terminal 5 samt Private Jet Catering. Gruppen driver även i samverkan med Nordrest La Girafe Arlanda och Little Italy by Pontus Frithiof. Dessutom drivs Pic Poc på AC Marriott Hotel Stockholm. 2026 lanseras La Girafe i Uppsala.
FAQ
- Vad är Di Gasellgalan? Di Gasellgalan är en prestigefylld entreprenörstävling i Sverige som hyllar de snabbast växande företagen i landet.
- Vilket tema har Di Gasellgalan 2025? Årets tema är husmanskost och det svenska matarvet.
- Vem är Pontus Frithiof? Pontus Frithiof är grundare av Pontus Group, en dynamisk koncern med flera framstående verksamheter inom gastronomi.
- Var hålls finalen av Di Gasellgalan? Finalen hålls i Stockholms stadshus.