Blake Norgren representerar Sverige i kocktävling
Kategori

Blake Norgren representerar Sverige i prestigefylld kocktävling
En svensk stjärna i kulinarisk värld
Souschefen Blake Norgren från Sheraton i Stockholm har tagit hem segern i den svenska uttagningen till ArsNova International Culinary Prize, en av världens mest prestigefyllda kocktävlingar. Den internationella finalen kommer att hållas den 3 februari nästa år i Paris, där Norgren kommer att tävla mot kockar från hela världen.
ArsNova International Culinary Prize
ArsNova International Culinary Prize, som grundades 1967 av familjen Taittinger, firar i år sitt 58:e år. Tävlingen samlar kockar i åldrarna 25 till 40 år och årets huvudråvara är kronhjort. Blake Norgren, som vann den svenska uttagningen, kommer nu att tävla i finalen där förstapriset är närmare en kvarts miljon kronor.
Inspiration från svensk natur
“Inspirationen till min tävlingsrätt kommer både från min uppväxt i Åkers styckebruk och från mitt nuvarande hem på Dalarö. Båda platserna har en stark närhet till naturen och tydliga säsonger,” säger Blake Norgren. Han ser fram emot att tävla med svenska smaker, vilket passar perfekt med årets tema med kronhjort.
Erfarenhet och expertis
Blake Norgren har tidigare deltagit i tävlingarna Årets Unga Kock och San Pellegrino Young Chef Academy. Den svenska uttagningens jury leddes av kocken och krögaren Ulf Wagner, medan finaljuryn i Paris kommer att ledas av kocken Emmanuel Renaut, som driver den trestjärniga restaurangen Flocons de Sel i Megève, Frankrike.
Kontaktinformation
För mer information, kontakta:
- Ulf Wagner, juryordföranden ArsNova International Culinary Prize i Sverige
Mail: ulf@byulfwagner.se - Blake Norgren, svensk representant i ArsNova International Culinary Prize
Mobil: 0707 972 521
Mail: blakenorgren@me.com - Mats Ryd, ägare Kitchen PR och Event Manager för ArsNova International Culinary Prize i Sverige
Mobil: 0733 106 100
Mail: culinaryprizesweden@philanthropicarsnova.org
Om tävlingen
ArsNova International Culinary Prize grundades 1967 av Claude Taittinger som en hyllning till sin far. Tävlingen har vuxit till att bli en av de mest prestigefyllda internationella tävlingarna inom gastronomi och syftar till att främja innovation, hållbarhet och kreativitet i matlagning. Philanthropic ArsNova är Taittingers filantropiska stiftelse, som verkar för att göra konst tillgänglig för en bredare publik inom områdena gastronomi, musik och konst.
FAQ
- Vad är ArsNova International Culinary Prize?
Det är en internationell kocktävling grundad 1967 av familjen Taittinger, som samlar kockar från hela världen. - När och var hålls finalen?
Finalen hålls den 3 februari nästa år i Paris. - Vilken är årets huvudråvara?
Årets huvudråvara är kronhjort. - Vad är förstapriset?
Förstapriset är närmare en kvarts miljon kronor.