Pris för tysk systemgastronomi 2025: Innovativa koncept
Kategori

Loading...

Den prestigefyllda utmärkelsen, Pris för tysk systemgastronomi 2025, närmar sig sitt avgörande. Tre unika gastronomikoncept har nått finalen och den 19 september kommer vinnaren att koras vid Bundesverband der Systemgastronomie e.V:s (BdS) traditionella lunchmottagning i München. För första gången kommer även ett innovationspris att delas ut, vilket sätter ljuset på framtidsinriktade idéer.
Sedan 2011 har BdS med sitt pris hyllat projekt och idéer som formar branschen. Från digitala lösningar mot matsvinn till innovativa koncept för hälsosam gemenskapsmåltid och tekniska nyheter för hållbar återvinning. “Priset är mer än en utmärkelse. Det är en plattform för framgångshistorier som visar vad som driver vår bransch och vart den är på väg”, säger BdS:s huvudchef Markus Suchert.
För 2025 riktades tävlingen specifikt till företag inom systemgastronomi. En expertjury har valt ut tre koncept bland många inskickade bidrag. “Nomineringarna visar tydligt hur mångsidig, modig och dynamisk den tyska systemgastronomin är och hur mycket framtidspotential den har. Varje av de tre utvalda koncepten är en riktig inspirationskälla för vår bransch och förtjänar erkännande”, säger Suchert.
Det kurdisk-turkiska konceptet Bona’me, som betyder “vårt hus”, kombinerar modern orientalisk matkultur med genuin gästfrihet. Grundat 2009 av familjen Dogan i Köln, har varumärket etablerat sig starkt i den tyska gastronomilandskapet. Familjen uttrycker: “Vi vill förmedla orientens gästfrihet, välvilja och uppmärksamhet till våra gäster och inkludera dem i bona’me-familjen.”
Sedan 2013 har Mmaah Korean BBQ introducerat autentiska koreanska grillrätter i Tyskland. Grundarna Andreas J. Young och Sebastian Sung Chu Lechle förenar koreanska kulinariska rötter med moderna gastronomiidéer. “Vår mission är att tillföra färg till den gråa snabbmatsvardagen med koreansk mat, som är en av världens mest populära kök”, säger grundarna.
Grundat 2009 i München, har Pommes Freunde utvecklats till ett premium-snabbmatskoncept med många platser i Tyskland och Österrike. Fokus ligger på klassiker som hamburgare och pommes frites, alltid med högsta kvalitetskrav. Mottot lyder: “Där vänner samlas, smakar livet helt enkelt bättre.”
Den 19 september i München avgörs vem som får Pris för tysk systemgastronomi 2025. Med den första utdelningen av innovationspriset skickar BdS en stark signal: Framtiden för systemgastronomi ligger i mod, kreativitet och viljan att ständigt utforska nya vägar. Den högtidliga hyllningen hålls av BdS vice ordförande Ingo Gugisch. Tillsammans med Michaela Kaniber, MdL (CSU), Bayerns minister för näring, jordbruk, skogar och turism, kommer han att utse pristagarna.