”Den här lastbilen kan inte göra normala lastbilssaker”: YouTube-stjärnan säger att bogsering med Fords nya elektriska pickup är en ”total katastrof” i en viral video – men Wall Street gillar fortfarande dessa 3 EV-aktier.

Det är ingen hemlighet att elbilar blir mer och mer populära nuförtiden. Men kommer EV-trenden att överföras till pickup trucks?

Enligt Tyler Hoover – som driver YouTube-kanalen Hoovie’s Garage med 1,4 miljoner prenumeranter – är en eldriven pickup kanske inte ett bra alternativ om du behöver bogsera något.

I en ny video försökte Hoover bogsera en gammal Ford pickup från 1930-talet med sin helt nya Ford F-150 Lightning. Testet gick inte bra, eftersom den nya elbilen använde mycket mer räckvidd än väntat.

”Om en lastbil som bogserar 3 500 pund inte ens kan köra 100 miles … det är löjligt dumt. Den här lastbilen kan inte göra normala lastbilssaker”, säger Hoover.

Videon med titeln ”Towing with my Ford Lightning EV Pickup was a TOTAL DISASTER!” har nu fått mer än 2,3 miljoner visningar.

”Du skulle stanna varje timme för att ladda, vilket skulle ta ungefär 45 minuter per gång, och det är absolut inte praktiskt.”

Men betyder det att det är dags att dumpa aktierna i elbilar? Inte nödvändigtvis. Även om EV-aktier i stort sett har dragit sig tillbaka i år ser Wall Street fortfarande stora möjligheter i ganska många av dem.

Ford (F)

Hoover kanske inte är nöjd med sin senaste erfarenhet av att bogsera med F150 Lightning, men den elektriska pickupen säljs fortfarande som smörgåsar.

I september levererade Ford 1 918 enheter av F150 Lightening, vilket innebär att modellen fortsätter att vara USA:s mest sålda elektriska pickup. Hittills i år har det sålts 8 760 enheter av modellen.

F150 Lightning är inte den enda elbilen i Fords sortiment. Företaget sålde också 2 324 enheter av SUV:n Mustang Mach-E och 449 enheter av skåpbilen E-Transit i september. Det innebär att Fords EV-försäljning uppgår till 4 691 enheter för månaden, vilket innebär en ökning med 197 % jämfört med året innan.

”Ford fortsatte att se efterfrågade fordon som omsattes i rekordfart i september samtidigt som vi utvecklade ledarskapet för elektriska lastbilar och skåpbilar och utökade vårt övergripande ledarskap för lastbilar”, säger Andrew Frick, vice vd för Ford, i ett pressmeddelande. ”Efterfrågan är fortsatt stark med nya detaljhandelsbeställningar som expanderar snabbt.”

Ford-aktien har sjunkit med smärtsamma 42 procent hittills under året. Men Bank of America-analytikern John Murphy ser en härlig återhämtning vid horisonten.

Murphy har ett ”köp”-betyg på Ford och en riktkurs på 28 dollar, vilket innebär en potentiell uppgång på 123 procent.

Tesla (TSLA)

När man tänker på renodlade EV-aktier är Tesla förmodligen det första man kommer att tänka på.

Visst har dess aktier gått på en berg- och dalbana – de har sjunkit med nästan 40 % under 2022 – men Teslas EV-försäljning blomstrar fortfarande.

Tidigare den här månaden rapporterade företaget att det för tredje kvartalet levererade 343 830 elbilar (18 672 Model S/X och 325 158 Model 3/Y). Beloppet representerade en ökning med 42 procent jämfört med året innan.

Tesla ökade också sin produktion avsevärt. Under Q3 producerade företaget 365 923 elbilar (19 935 Model S/X och 345 988 3/Y), eller 54 % mer än produktionen under motsvarande period året innan.

Morgan Stanley-analytikern Adam Jonas påpekar ändå att företagets leveranssiffror för Q3 missade konsensusprognosen. Men han ser fortfarande uppåt i aktien.

Jonas har ett ”överviktsbetyg” på Tesla och en riktkurs på 383 dollar – ungefär 61 procent över var aktien ligger idag.

ChargePoint Holdings (CHPT)

ChargePoint Holdings tillverkar inga elbilar, men är ändå väl positionerat för elbilsboomen.

Företaget har ett av världens största laddningsnätverk för elfordon. Det har cirka 5 000 kommersiella kunder och flotta kunder, inklusive 80 % av Fortune 50-företagen. Sedan starten har ChargePoint levererat mer än 133 miljoner laddningstillfällen.

Med tanke på att EV-aktier inte har varit marknadens älsklingar i år är det naturligtvis ingen överraskning att även denna EV-infrastrukturspelning fångades i utförsäljningen. ChargePoint-aktien har fallit med 22 procent hittills på årsbasis.

Under det kvartal som avslutades den 31 juli genererade ChargePoint intäkter på 108,3 miljoner dollar, vilket är en ökning med 93 % jämfört med året innan. Detta drevs av en 106-procentig ökning av intäkterna från nätverksladdningssystem och en 68-procentig ökning av abonnemangsintäkterna.

JPMorgan-analytikern Bill Peterson har en ”övervikt” på ChargePoint och en kursmålsättning på 20 dollar – cirka 28 procent högre än de nuvarande nivåerna.