Den amerikanska aktiemarknaden minskade sina vinster under eftermiddagshandeln på tisdagen. Indexen sjönk efter en rapport på Twitter om att två raketer träffat en stad i Polen.

X

Nasdaqs kompositindex steg med 2,5 % vid middagstid, men minskade sin ökning till 0,6 % vid 13.40-tiden ET. S&P 500:s tidigare vinst på 1,5 % var nästan helt borta.

S&P 500 närmar sig 200-dagars glidande medelvärde. Linjen har varit en motståndsnivå för indexet, framför allt i april och augusti. Se hur S&P hanterar nästa test av linjen, som fortfarande har en nedåtgående trend.

4 000-nivån är ett annat viktigt riktmärke för S&P 500. Indexet mötte motstånd där i fredags och i måndags. Även om det klättrade förbi den i dag var indexet under 4 000 i eftermiddagshandeln.

Dow Jones Industrial Average backade 0,5 procent lägre.

Indexen tog en kraftig nedgång efter en rapport om den Twitter-konto för Faytuks News att två raketer träffade staden Przewodow i Polen, på gränsen till Ukraina. Två personer dödades, enligt rapporten.

Det fanns ingen bekräftelse från amerikanska nyhetsorganisationer. Wall Street Journal rapporterade tidigare att ryska missiler träffat delar av Ukraina. Oljepriserna steg kraftigt på nyheten.

Walmart, Home Depot rapporterar resultat

Dow Jones komponent Walmart (WMT) steg med 7 % efter att ha överträffat förväntningarna på försäljning och vinst i förhandeln. Världens största detaljhandelsföretag sett till omsättning såg försäljningen i samma butiker öka med 8,2 % och höjde även prognoserna. Walmart har överträffat sin tidigare bästa dag den 7 juli 2020, då den steg med 6,7 %, enligt Dow Jones Market Data.

En annan stor Dow-återförsäljare, Home Depot (HD) överträffade förväntningarna på vinst och försäljning för det kvartal som avslutades i oktober och bekräftade sina utsikter. Aktien backade upp nästan 1 %.

Russell 2000 med litet kapital steg med 2,1 %.

Lincoln Electric (LECO) bryter ut ur en cup-without-handle-bas, men volymen på tillverkaren av svetsanläggningar är liten. Köppunkten är 148,60.

Volymen ökade på NYSE och Nasdaq jämfört med samma tid i måndags.

En annan god nyhet för ekonomin var att producentprisindexet (PPI) för oktober steg med 8 % på årsbasis och 0,2 % jämfört med föregående månad. Båda mätningarna var mindre än vad ekonomerna förväntade sig. De centrala grossistpriserna, som inte omfattar livsmedel och energi, steg med 6,7 % på årsbasis och var oförändrade jämfört med september, enligt Bureau of Labor Statistics.

Rapporten är ytterligare ett bevis på att företagen förlorar prismakt i en avkylande ekonomi, säger Bill Adams, chefsekonom på Comerica Bank.

”Men även efter PPI-rapportens goda nyheter om inflationen är det troligt att Fed kommer att slå an en ganska hökaktig ton vid sitt beslut nästa månad”, säger Adams. ”Kostnaderna för uppvärmning av bostäder kommer att vara betydligt högre i vinter än förra vintern, vilket kan ligga bakom den uppgång i konsumenternas inflationsförväntningar som rapporterades i New York Feds undersökning som publicerades igår. Inflationsförväntningarna i University of Michigans undersökning har också tickat uppåt i de två senaste månadsrapporterna.”

Räntan på den tioåriga statsobligationen sjönk 6 baspunkter till 3,8 procent i eftermiddagshandeln.

Aktiemarknaden får skjuts av kinesiska aktier

Kinesiska aktier bidrog till det amerikanska börsrallyt.

IShares MSCI China ETF (MCHI) steg med 5,1 % och KraneShares China Internet ETF (KWEB) ökade med 9,4 %. Shanghai Composite stängde 1,6 % högre medan Hongkong Hang Seng steg med 4,1 %.

President Joe Biden och Kinas ledare Xi Jinping möts i Indonesien i hopp om att förbättra de spruckna relationerna mellan de två länderna. Den första reaktion från båda sidor var optimistisk..

Innovator Finanstidning 50 ETF (FFTY) steg med 1 % efter att tidigare ha släpat efter aktiemarknaden.

Flex LNG (FLNG) överträffade förväntningarna när det gäller resultat och intäkter på grund av den starka efterfrågan på marknaden för flytande naturgas. Ändå sjönk aktien med mer än 7 % i en stor volym. Flex LNG bildar fortfarande en cupbas med en köppunkt på 37,09.

Chips ger även aktiemarknaden en skjuts framåt

Lattice Semiconductor (LSCC) ledde Finanstidning 50 och steg med 6,7 % till den högsta kursen sedan januari. Susquehanna höjde kursmålet från 72 till 75.

Lattice och andra chipaktier verkar stiga på nyheten att Warren Buffetts Berkshire Hathaway (BRKB) har gjort sitt första köp av Taiwan Semiconductor (TSM) aktier. Taiwan Semi steg med 12 %.

Halvledarindexet i Philadelphia steg med nästan 4 %.

I Finanstidning 50-indexet noterades också ståltillverkaren Tenaris (TS) bryter ut över 34,19 köppunkten i en bas med en kopp med handtag. Medpace Holdings (MEDP) återfick en köppunkt på 231,10.

På nedsidan har litiumproducenten Livent (LTHM) sjönk med 7 % i stora volymer. Andra litiumaktier föll också.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

Få gratis nyhetsbrev om Finanstidning: Market Prep | Tech Report | How To Invest

Vad är CAN SLIM? Om du vill hitta vinnande aktier är det bäst att du känner till det

Finanstidning Live: Lär dig och analysera tillväxtaktier med proffsen

MarketSmiths verktyg kan hjälpa den enskilda investeraren