Det finns fortfarande mycket att gilla med Amazon (AMZN)-aktien, även om bolaget kommer från ett hårt år, sa JMP Securities Equity Research Analyst Nick Jones nyligen till Yahoo Finance Live (video ovan).

Amazon hade ett tufft 2022, ett år då företagets aktie rasade med mer än 40 % under året. Företaget har kämpat mot hög inflation, stigande räntor och en långsam reklammarknad och meddelade nyligen att man skulle öka antalet uppsägningar av personal från 10,000 till 18,000.

Enligt Jones är Amazon ändå på väg i rätt riktning. ”Vi gillar att Amazon investerar i framtida teknik, vi gillar att de investerar i tillväxt”, sade han. ”För oss tror vi inte att det måste ske. Vi gillar aktien härifrån, från och med idag.”

Uppsägningarna, sade Jones, är inte dåliga nyheter för företagets utsikter.

”Det är en mycket liten del av deras arbetsstyrka”, sade han, eftersom Amazons totala arbetsstyrka på företaget är cirka 300 000 personer. ”Vi ser det som att ’de börjar titta på rörelseresultatet’. Detta är ett område som investerare tittar alltmer på. De vill se Amazon ge bättre vägledning för dessa siffror när vi går igenom varje kvartal. Så även om vi inte tror att det verkligen kommer att flytta nålen materiellt, gillar vi att de fokuserar på detta och att de gör nedskärningar.”

Inför resultatet för det fjärde kvartalet har Amazons prognoser varit svaga, eftersom företaget i oktober sade att det var förväntade sig att rapportera mellan 140 och 148 miljarder dollar i intäkter för att avsluta året, vilket inte motsvarar analytikernas förväntningar.

Trots all turbulens som företaget upplever tror Jones att vd Andy Jassy spelar sina kort rätt och säger att Jassy har hamnat i korselden av en makroekonomisk nedgång.

”Man kan inte slåss mot Fed”, sade han. ”Man kan inte bekämpa makro, och jag tror att detta är en mycket makro, Fed-driven marknad, och det komprimerar verkligen multiplarna … mer än något idiosynkratiskt till vad Jassy gör i företaget.”

Historien fortsätter

Jassy, som tog över ledningen för Amazon 2021, uttalade sig om företagets uppsägningsplaner i ett uttalande tidigare den här månaden.

”Amazon har tidigare klarat av osäkra och svåra ekonomier, och det kommer vi att fortsätta att göra”, säger Jassy. skrev Dessa förändringar kommer att hjälpa oss att fullfölja våra långsiktiga möjligheter med en starkare kostnadsstruktur, men jag är också optimistisk och tror att vi kommer att vara uppfinningsrika, resursstarka och skrotfärdiga under den här tiden när vi inte anställer i stor skala och eliminerar vissa roller. Företag som håller länge går igenom olika faser. De befinner sig inte i ett tungt expansionsläge för personal varje år.”

Lådor som är redo att levereras ses under Cyber Monday på Amazons center i Robbinsville Township i New Jersey, USA, 28 november 2022. REUTERS/Eduardo Munoz

”Definitivt fortfarande en AWS-historia

Så, vart tror Jones att Amazon kommer att ta vägen härifrån? Nyckeln till en framgångsrik 2023 för Amazon är att företagets detaljhandelsverksamhet tar fart igen, samtidigt som företagets blomstrande molnenhet Amazon Web Services (AWS) ökar sin tillväxt.

”Det är definitivt fortfarande en AWS-historia”, säger Jones. ”Jag menar, vi vill fortfarande se att detaljhandeln fungerar. Jag tycker att reklam är undervärderad, men när vi går in i en recession är det svårt att gilla reklam inför 2023. Så vi behöver verkligen se AWS börja accelerera igen. Vi måste se att uppskattningarna börjar öka från detaljhandelssegmentet.”

Sanningen är att makro behöver jämna ut sig innan vi vet hur Amazons nästa drag kommer att se ut.

”Vi behöver nå en bottennivå när det gäller uppskattningar och få mer insyn i makrosituationen”, säger Jones. ”Kommer Fed att fortsätta att höja räntorna och med hur mycket? Jag tror att när vi väl får lite synlighet i fråga om kapitalkostnaderna, vart räntorna är på väg, är det då som investerarna kan börja lyfta sina huvuden och tänka på hur den andra halvan av ’23 och ’24 ser ut.”

Allie Garfinkle är Senior Tech Reporter på Yahoo Finance. Följ henne på Twitter på @agarfinks.

Klicka här för att se de senaste trendiga aktietickrarna på Yahoo Finance-plattformen.

Läs de senaste finans- och affärsnyheterna från Yahoo Finance.

Ladda ner Yahoo Finance-appen för Apple eller Android.

Följ Yahoo Finance på Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn, och YouTube.