Textstorlek

Shopifys aktier steg på onsdagen.

David Kawai/Bloomberg

Shopify

aktien fick ett lyft efter att e-handelsföretaget meddelade att det ändrade sin prissättning – ett steg som enligt en analytiker ger företaget bättre förutsättningar för tillväxt.

”Det pris vi tar ut för tillgång till de bästa verktygen inom handeln har varit i stort sett oförändrat under de senaste 12 åren”, skrev Kaz Nejatian,

Shopify

i ett blogginlägg där förändringarna tillkännagavs.

”Idén bakom de produkter vi skapar har alltid varit densamma: vi erbjuder handlarna de mest kraftfulla, innovativa och tillförlitliga verktygen i branschen till ett pris som är oöverträffat på marknaden”, skrev hon. ”Men vad det innebär, och vilka resurser som krävs för att leva upp till det löftet, har förändrats dramatiskt sedan vi startade.”

Shopifys Basic-plan kommer att kosta 39 dollar i månaden, från tidigare 29 dollar, Shopify-planen kommer att stiga till 105 dollar från tidigare 79 dollar och Advanced-planen kommer att stiga till 399 dollar från tidigare 299 dollar. Handlare som redan använder Shopify kommer inte att påverkas på tre månader.

Basic-planen innehåller grundläggande rapporter och två personalkonton, Shopify-planen innehåller professionella rapporter och fem personalkonton och Advanced-planen innehåller en anpassad rapportbyggare och 15 personalkonton, enligt Shopifys webbplats.

”För att inte förändra värdet av Shopify har vi varit tvungna att ändra priset”, skrev Nejatian.

Oppenheimer-analytiker, ledda av Ken Wong, tror att förändringarna kommer att utlösa tillväxt under räkenskapsåret 2023. Han sade att investerare kommer att behöva ta hänsyn till sannolikheten att vissa företag kommer att sluta använda Shopify, men han noterade att konkurrenter, däribland.

WIX
.
com (

WIX

) och

Squarespace

(

SQSP

) har höjt sina priser med ”minimal påverkan på retention”. Och eftersom konkurrenterna tar ut mer pengar är det mindre troligt att användarna flyttar sin verksamhet någon annanstans, säger han.

”Shopify är fortfarande betydligt underpris i förhållande till erbjudanden för företagshandel, enligt vår uppfattning”, sade Wong. Han har en outperform-rating på aktien med en riktkurs på 45 dollar.

Shopify (ticker: SHOP) aktier hoppade 9,7 % till 46,83 dollar på onsdagen. Under de senaste 12 månaderna har aktierna rasat med cirka 46 procent.

Företaget kommer att presentera sitt resultat för det fjärde kvartalet den 15 februari.

Skriv till Emily Dattilo på emily.dattilo@dowjones.com