I ett växande hav av Wall Street-negativitet kring Teslas (TSLA) fundamenta och aktiekurs finns det åtminstone en analytiker som försöker simma mot strömmen.

På onsdagen upprepade Baird-analytikern Ben Kallo sitt outperform-betyg på Tesla-aktien med en riktkurs på 252 dollar.

Kallo sänkte sitt kursmål från 316 dollar på grund av ”de senaste kommentarerna” om företagets utsikter från vd Elon Musk och ”potentialen” för en avtagande efterfrågan. Ändå antar analytikerns reviderade kursmål cirka 127 % uppgång för Teslas aktie, som fortfarande är en av Kallos ”bästa idéer” för 2023.

Den relativt optimistiska uppmaningen kommer mot en mycket volatil bakgrund för Tesla-aktien när 2022 närmar sig sitt slut.

Aktierna i EV-tillverkaren sjönk med 7 % på tisdagen efter rapporter om att företagets viktiga fabrik i Shanghai kommer att köras med reducerad kapacitet till januari, vilket gav upphov till nya tvivel om den nuvarande takten i konsumenternas efterfrågan.

Aktien handlades 4 % lägre under onsdagens förhandel, för att sedan vända dessa förluster och gå mer än 2 % högre till 111 dollar på eftermiddagen.

Hittills i år har aktien sjunkit med 68 procent på grund av tecken på försvagad efterfrågan i USA och Kina.

Teslas vd Elon Musk lyssnar under ett samtal med den legendariska speldesignern Todd Howard på spelkonventet E3 i Los Angeles, Kalifornien, USA, 13 juni 2019. REUTERS/Mike Blake

Sedan har vi elefanten i rummet: hur Musk som kör Twitter kan påverka verksamheten i Tesla.

Trots detta är här faktorerna bakom Kallos Tesla call.

Vinstmarginalerna kommer sannolikt att öka under 2023:

Kallo tror att Teslas fabriker kommer att få fler stordriftsfördelar år 2023.

”Gigafabrikerna i Austin och Berlin bör lyfta marginalerna med en ökande mängd kvartal för kvartal under 2023 när produktionen ökar”, säger Kallo. ”Vi uppmuntras av rapporter om att produktionen i Berlin når milstolpar på 3 000 fordon per vecka och produktionsmål på 75 000 fordon under Q123. Trots sänkta uppskattningar och rapporterade produktionsminskningar fortsätter vi att tro att Tesla är den bäst positionerade EV-tillverkaren på både kort och lång sikt.”

Vinnare av Inflation Reduction Act (IRA):

IRA:s skattelättnader för elfordon bör stödja en livlig försäljning av Tesla-fordon, skrev analytikern.

Historien fortsätter

”IRS släppte sin preliminära vägledning om tolkningen av skattelättnaderna för rena fordon”, förklarade han. ”Det är viktigt att Model Y klassificeras som en SUV, vilket kvalificerar den för skattekrediten på 7,5 000 dollar så länge som det högsta försäljningspriset ligger under 80 000 dollar.”

Slutet på Musks aktieförsäljning:

Kallo tar Musk på orden att försäljningen av Tesla-aktier är avslutad för tillfället.

”Optimistisk att Musks försäljning av aktier har upphört fram till 2023”, uppgav Kallo. ”Musk uttryckte en visshet om att han inte skulle sälja Tesla-aktier 2023 ’under några omständigheter’ och sannolikt inte på minst 18-24 månader. Vi tror att denna del av överhängningen från Twitter äntligen kan vara borttagen för 2023.”

Brian Sozzi är redaktör och ankare på Yahoo Finance. Följ Sozzi på Twitter @BrianSozzi och på LinkedIn.

Klicka här för de senaste nyheterna om aktiemarknaden och fördjupade analyser, inklusive händelser som påverkar aktierna.

Läs de senaste finans- och affärsnyheterna från Yahoo Finance

Ladda ner Yahoo Finance-appen för Apple eller Android

Följ Yahoo Finance på Twitter, Facebook, Instagram, Flipboard, LinkedIn, och YouTube