(Bloomberg) — Årets exempellösa ras i Tesla Inc. har gjort att koreanska strukturerade produkter till ett värde av 157 miljoner dollar riskerar att förlora kapital om inte elbilsjättens aktie återhämtar sig dramatiskt.

Mest lästa från Bloomberg

Det är det kapitalbelopp som skulle gå förlorat om Tesla-aktien inte lyckas klättra tillbaka till minst 134,5 dollar per aktie, cirka 20 procent över den nuvarande nivån, innan dessa så kallade autocallables förfaller till betalning, enligt Bloombergs beräkningar baserade på uppgifter från Korea Securities Depository.

Produkterna såldes till koreanska privatinvesterare, som har förblivit starkt lojala mot Tesla även mitt i dess nästan 70-procentiga nedgång i år. Vissa utfärdades när Tesla handlades över 300 dollar per aktie, vilket innebär att det krävs en uppgång på 60 % eller mer innan autokalllarna når förfall, vanligtvis inom ett eller två år, annars kommer kapitalet att förverkas.

Autocallables blev populära bland koreanska privatpersoner under lågränteperioden genom att de lovade avkastning som var högre än sparande, om inte den underliggande tillgången sjunker kraftigt. Många är byggda på referensindex för aktier som Kospi 200-indexet, även om produkter som är knutna till Tesla och andra stora aktier som Nvidia Corp. och Amazon.com Inc. också har blivit populära.

I ett prospekt för strukturerade produkter som är knutna till aktier i både Tesla och Advanced Micro Devices Inc. och som utfärdats av Kiwoom Securities Co. står det att investerare kan förlora sitt kapital om någon av aktierna faller med mer än 50 % före förfallodagen om ett år. Autokallelserna såldes i januari när Tesla handlades till 343,85 dollar per aktie.

©2022 Bloomberg L.P.