Tesla (TSLA) – Få gratis rapport aktien steg på torsdagen på grund av rapporter om att bankirer förbereder sig för att be Elon Musk att pantsätta mer av sina aktier i biltillverkaren för ren energi mot lån som är kopplade till hans köp av Twitter för 44 miljarder dollar.

Bloomberg rapporterade att Musk kan behöva ge marginallån till en grupp bankirer som leds av Morgan Stanley som ett sätt att ersätta de befintliga högräntepapper som han ordnade för att finansiera köpet tidigare i år, med tanke på att de skuldtjänstkostnader som prognostiseras för 2023 sannolikt kommer att vara mycket högre än den sociala medieplattformens beräknade vinst.

Musk lånade cirka 13 miljarder dollar från bankgruppen som inkluderade en bit osäkrade skulder på 3 miljarder dollar med en årlig ränta på 11,75 procent, rapporterade Bloomberg. Resten av skuldpaketet består av 6,5 miljarder dollar i terminslån och 3 miljarder dollar i säkerställda obligationer.

Musk, som finansierade en del av det aktieåtagande på 33,5 miljarder dollar som krävdes för att köpa Twitter genom sitt personliga aktieinnehav, sålde 19,5 miljoner Tesla-aktier mellan den 4 och 7 november, till priser mellan 197,196 dollar och 208,731 dollar per aktie, över totalt tolv transaktioner som inbringade 3,95 miljarder dollar.

Tidigare i sommar sålde Musk 7,92 miljoner aktier mellan den 5 augusti och den 9 augusti, vilket inbringade totalt cirka 6,9 miljarder dollar, och drog nytta av ett 47-procentigt rally i Tesla-aktier från slutet av maj till den 5 augusti, då den första försäljningen gjordes. Han sålde ytterligare 8,5 miljarder dollar i april.

Musk berättade i oktober för Teslas investerare att han och hans investerargrupp ”uppenbarligen betalade för mycket” för den sociala mediekoncernen, med totala kostnader som uppskattas till 46,5 miljarder dollar.

Tesla-aktien markerades 0,71 % högre i förhandeln till 175,28 dollar per styck, ett drag som fortfarande skulle lämna aktien som vårdar en nedgång på cirka 50 % sedan årsskiftet.

Det korta intresset för Tesla-aktier är också fortsatt högt, med satsningar kring koncernen som uppgår till cirka 12 miljarder dollar, enligt färska uppgifter från S3 Partners, en siffra som motsvarar cirka 2,65 % av koncernens utestående aktier.