Tesla (TSLA) aktier glider lägre idag och når lägsta nivåer som inte setts sedan november 2020 när fortsatt svaghet tar ut sin rätt på Tesla tjurar.

Tesla har sjunkit med nästan 3 % i middagshandeln och dyker under 177 dollar strax efter öppningsklockan. För veckan har aktien sjunkit med över 9 % – och med hela 50 % hittills i år.

Svagheten i Tesla-aktien följer på nyheterna i veckan om att Elon Musk har identifierat någon som en potentiell efterträdare till hans roll som vd för Tesla. Avslöjandet framkom under en rättegång om Musks lönepaket på 55 miljarder dollar som tilldelades honom 2018.

Förra veckan skrämde fler avslöjanden från Musk om ytterligare Tesla-aktieförsäljningar investerarna, samtidigt som Musk fortsatte att samla in pengar till sitt köp av Twitter, vilket nu av analytiker ses som i bästa fall en distraktion för Musk och i värsta fall ett större finansiellt misstag.

Nyheten om Musks försäljning av Tesla-aktier förra veckan, som nu förde hans totala antal sålda aktier sedan han tillkännagav affären att köpa Twitter till nästan 19 miljarder dollar, fick Wedbush-analytikern Dan Ives att kasta in handduken på aktien, ta bort den från företagets ”Best Ideas”-lista och sänka sitt mål till 250 dollar från 300 dollar.

Teslas aktieutveckling har också nyligen drabbats av faktorer som en potentiell avmattning i Kina, som Musk medgav kan befinna sig mitt i en avmattning, samt oro för att efterfrågan försvagas i USA, liksom större makrooro över den globala ekonomin. Ny konkurrens från traditionella biltillverkare som Volkswagen, GM och Ford hotar den starka EV-ledning som Tesla har i USA och Europa.

När det gäller idag finns det utöver fundamentala faktorer möjlighet att teknisk försäljning även drabbar aktierna. Barron’s rapporterar tekniker som John Roque från 22V Research rekommenderar att ”sälja varje rally till 200 dollar”, och Katie Stockton från Fairlead Research varnar för att aktien måste nå 207 dollar ”för att undvika en bekräftad nedbrytning som skulle ge nästa stöd nära 180 dollar”.

Tidsfristen för Tesla att nå Stocktons 207 dollar var idag, och Teslas aktier har redan dykt ner under hennes 180 dollar stödnivå.

Historien fortsätter

Pras Subramanian är reporter på Yahoo Finance. Du kan följa honom på Twitter och på Instagram.

Läs de senaste finansiella nyheterna från Yahoo Finance.

Ladda ner Yahoo Finance-appen för Apple eller Android

Följ Yahoo Finance på Twitter, Facebook, Instagram, Flipboard, LinkedIn, och YouTube