Möt Norland James och hans fru, Dr. Amina Gilyard James, ägarna till det nyaste svartägda Quality Inn-hotellet i Memphis, Tennessee.

Med hjälp av en grupp afroamerikanska hotellinvesterare som var med för första gången kunde de två förvärva fastigheten med 70 rum som ligger i stadsdelen Raleigh i staden för 3,85 miljoner dollar.

Norland och Amina är dock inte nya i branschen. Mellan 2019 och 2021 investerade de i två hotell av Hilton-märket som kommanditdelägare och passiva investerare. Amina kommenterar: ”Vi lärde oss mycket som kommanditdelägare, och vi visste bara att vi ville köpa ett eget hotell 2022. I slutändan är vårt mål att förvärva fler mellanklasshotellfastigheter på sekundära marknader i södra och mellanvästra delarna av landet.”

Mer än redo

Paret är mer än redo för det förvärv som de har gjort.

Norland har en MBA-examen från University of Phoenix och började investera i fastigheter när han var stationerad i armén på Fort Bragg. Hans passion för fastigheter har blommat upp under åren då han har diversifierat sin portfölj med kortsiktiga semesterbostäder och hotellfastigheter.

Amina bidrar med lika mycket till bordet. Som serieentreprenör med inriktning på organisationsutveckling/effektivitet och värdskap har hon en doktorsexamen i Human & Organizational Learning från George Washington University. Dessutom är hon en erfaren konsult, talare och investerare med nästan 10 års erfarenhet av fastighetsinvesteringar och verksamhet.

Varför Memphis?

Att välja Memphis som plats var en självklarhet för paret. Efter att ha gjort grundliga undersökningar fick de veta att hotellmarknaden i Memphis har upplevt en av de starkaste återhämtningarna efter pandemier i USA. Dessutom ligger Memphis centralt i förhållande till delstatsgränserna Arkansas och Missouri samt till större städer som Jackson, Mississippi, Atlanta, Georgia och till och med Nashville.

Historien fortsätter

”Vi vet att det här kommer att bli en framgång”, säger Norland. ”Vi har redan planer och konsulter på plats för att öka kundnöjdheten, genomföra försäljnings- och marknadsföringsstrategier och förbättra fastighetens skick.”

För mer information om paret och deras hotellprojekt, besök deras webbplats på följande adress Duke-Ventures.com