Tre stora motvindar har kombinerats för att slå mot marknaderna – den ihållande höga inflationen, Feds stigande räntor i sin pågående kamp för att tämja inflationen och den ökande oron för att en recession är runt hörnet.

I en sådan oförutsägbar marknadsmiljö måste investerare hitta några tydliga och tillförlitliga tecken som visar precis vilka aktier som är de mest attraktiva valen för att klara av de volatila förhållandena. En av de tydligaste signalerna kommer från företagens insiders, dvs. tjänstemän på höga poster – VD:ar, ekonomichefer, styrelseledamöter – vars positioner ger dem en insyn i företagets verksamhet och mer detaljerad kunskap som gör det möjligt för dem att göra förutsägelser om sina egna företags aktier.

Eftersom de är mänskliga, precis som vi andra, använder dessa insiders denna kunskap när de handlar med sina egna aktier – och för att hålla spelplanen jämn kräver tillsynsmyndigheterna att de offentliggör sina insiderhandelstransaktioner i god tid. Och när insiderna börjar köpa upp sina aktier i miljontals dollar kan investerarna spåra detta och fatta beslut på grundval av uppgifterna.

Med hjälp av Insidernas heta aktier från TipRanks har vi hittat två aktier som uppvisar just sådana stora insiderköp – informativa köp i miljonklassen. Vi kan ta en djupdykning i data och analytikerkommentarer för att få en tydligare bild av varför de laddar upp just nu.

Masimo Corporation (MASI)

Först ut är Masimo Corporation, ett hälsovårdsföretag som utformar, tillverkar och marknadsför icke-invasiv medicinsk övervakningsteknik, med en rad apparater för hemövervakning och sjukhusautomatisering. Företagets kärnprodukter är inriktade på pulsoximetri, den icke-invasiva övervakningen av en patients syremättnadsnivåer i blodet. Masimo är baserat i Irvine, Kalifornien, och dess Masimo SET (signal extraction technology) hjälper till att övervaka över 200 miljoner patienter världen över.

Aktierna i Masimo har sjunkit i år, med cirka 51 procent, men den överlägset största delen av denna förlust kom i februari, när nyheten kom att företaget hade spenderat över 1 miljard dollar på förvärvet av Sound United, ett företag som inte är verksamt inom hälso- och sjukvården och som är inriktat på ljudteknik. Investerarna var skeptiska till åtgärden, som inte verkade passa in i Masimos tekniska spår.

Historien fortsätter

Sedan detta tillkännagivande och kursfallet har aktien varit ganska stabil – och företaget har levererat intäkter och resultat. Under det senast rapporterade kvartalet, 3Q22, uppvisade företaget en omsättning på 549 miljoner dollar, en imponerande ökning med 78 procent jämfört med året innan. Detta inkluderade intäkter från hälso- och sjukvården på 372 miljoner dollar och intäkter från andra områden än hälso- och sjukvård på 222 miljoner dollar. Den icke-GAAP-baserade nettointäkten på 53,9 miljoner dollar motsvarade 1 dollar per utspädd aktie, vilket är en ökning med 6,3 % jämfört med samma period föregående år. Både de totala intäkterna och det utspädda resultatet per aktie överträffade förväntningarna.

På produktsidan har Masimo nyligen lanserat W1 Watch, en personlig klocka för hälsokontroll som kontinuerligt registrerar viktiga hälsodata. W1 presenteras som den första i sin klass, en bekväm och bekväm bärbar personlig hälsoklocka som kan anpassas för användning av sjukvårdspersonal för patientövervakning eller av enskilda hälsomedvetna konsumenter.

Företaget har också presenterat sitt babyövervakningssystem Stork, som kopplas samman med hemmets teater- och ljudsystem för att ge föräldrarna enkel övervakning var som helst i hemmet – och även för att koppla ihop Masimos produkter med Sound United-köpet från tidigare i år.

Till insidernafinner vi att företagets VD Joe Kiani har köpt mycket MASI-aktier. Förra månaden köpte han 39 778 aktier för 4,97 miljoner dollar; han har följt upp det med ett köp förra veckan av ytterligare 7 040 aktier, för vilka han betalade nästan 1,02 miljoner dollar. Kiani har nu ett innehav i företaget värt 517,61 miljoner dollar.

Efter att till en början ha haft vissa reservationer kring Sound United-förvärvet har BTIG, analytiker. Marie Thibault har ändrat sig och ser positivt på potentialen i företagets produkter.

Hon skriver: ”Vi anser att W1-klockan är meningsfull som en del av ett ekosystem för fjärrövervakning och att Sound United-produkterna bidrar till att komplettera hemvårdsmiljön. Barnvakten Stork verkar vara en naturlig lösning, med tanke på MASI:s rykte inom pulsoximetri, läkares kännedom om varumärket och föräldrars preferens för en säker produkt av medicinsk kvalitet. Med Stork kommer Sound Uniteds detaljhandelskanaler för konsumenter att bli en viktig förstärkning för att komma in på marknaden. Enligt vår uppfattning har intäktsbidraget från nya konsumenthälsoprodukter (en punkt i intäkts-CAGR under perioden 2023-2028) satts konservativt.”

Om man tar denna inställning framåt, värderar Thibault aktierna till köp, med en kursmålsättning på 180 dollar som antyder en ettårig uppgångspotential på 21 procent. (För att se Thibaults resultat, klicka här.)

Det finns 5 färska analytikerbedömningar om denna aktie, och de fördelar sig 4 till 1 till förmån för köp över behåll för ett konsensusbetyg Strong Buy. Aktien är prissatt till 148,09 dollar och har en genomsnittlig kursmålsättning på 166,40 dollar, vilket innebär en uppgång på 12 % på ett års sikt. (Se Masimos aktieprognos på TipRanks.)

Specialerbjudande vid årsskiftet: Tillgång till TipRanks Premium-verktyg till ett rekordlågt pris! Klicka för att lära dig mer.

Victory Capital Holdings (VCTR)

Därefter kommer Victory Capital, ett holdingbolag inom kapital- och investeringsförvaltning som verkar genom ett nätverk av dotterbolag. Victory tillhandahåller ett komplett utbud av tjänster till sina kunder, inklusive investeringsrådgivning, fondförvaltning och allmän kapitalförvaltning. Totalt sett har Victory cirka 161,5 miljarder dollar i totalt AUM per den 30 november i år. Detta är en ökning från den totala summan på 147,3 miljarder dollar under tredje kvartalet.

Förra månaden rapporterade Victory sina resultat för det tredje kvartalet 2002. Både topp- och bottenresultatet var något lägre jämfört med föregående år, men båda kom in över estimaten. Intäkterna rapporterades till 207,3 miljoner dollar, jämfört med 226,3 miljoner dollar under fjolårskvartalet, medan det justerade resultatet, 1,19 dollar per utspädd aktie, var lägre än de 1,25 dollar som rapporterades under tredje kvartalet 21. EPS-resultatet låg dock betydligt över prognosen på 1,07 dollar och slog den med 11 procent.

Trots den årliga nedgången i intäkter och resultat kände sig företagets styrelse tillräckligt säker för att godkänna en utdelning på 25 cent för stamaktier. Detta var det fjärde kvartalet i rad med en utdelning på denna nivå, och den annualiserade utbetalningen på 1 dollar ger en avkastning på 3,7 % som ligger över genomsnittet. Företaget har gradvis ökat utdelningen under de senaste tre åren.

Victory’s stort insiderköp kom från företagets styrelseordförande och VD David Craig Brown, som köpte 60 000 aktier förra veckan. Dessa är nu värda mer än 1,63 miljoner dollar och har ökat hans innehav i företaget till drygt 60 miljoner dollar.

Brown är inte den enda tjuren här; Kenneth Lee, en femstjärnig analytiker på RBC Capital, är också positiv till Victory’s framtidsutsikter. Efter utskriften för Q3 skrev han: ”Vi är fortfarande imponerade av att VCTR fortsatte att visa motståndskraft i marginalerna, i ett utmanande kvartal med betydande marknadsvolatilitet. VCTR:s justerade EBITDA-marginal var 50,0 % under kvartalet, vilket var över vår uppskattning på 48,8 %. Minns ledningens långsiktiga prognos för EBITDA-marginalen på 49 %, vilket inkluderar potentiell påverkan från pågående återinvesteringar (VCTR fortsätter att bygga ut sin digitala kapacitet, särskilt inom direktinvesterarverksamheten). Vi noterar att VCTR:s verksamhetsmodell, där ungefär 2/3 av rörelsekostnaderna är rörliga, gör det möjligt för bolaget att flexa kostnaderna under marknadsnedgångar.”

När det gäller aktien ser Lee anledning till en outperform (köp), medan hans kursmål på 34 dollar visar att han är övertygad om en uppgång på 25 % under de kommande 12 månaderna. (För att se Lee’s resultat, klicka här.)

Denna kapitalförvaltare får ett moderat köpbetyg av gatans analytiker, baserat på 9 senaste analytikerbedömningar – varav 5 till köp, 2 till behåll och 2 till sälj. Med en aktie som kostar 27,20 dollar och en genomsnittlig kursmålsättning på 30,56 dollar har denna aktie en uppgångspotential på 12 % till slutet av nästa år. (Se Victory’s aktieprognos på TipRanks.)

Om du vill hitta goda idéer om aktier som handlas till attraktiva värderingar kan du besöka TipRanks’ Bästa aktier att köpa, ett nyligen lanserat verktyg som förenar alla TipRanks aktieinsikter.

Ansvarsfriskrivning: De åsikter som uttrycks i den här artikeln är enbart de som de presenterade analytikerna har. Innehållet är endast avsett att användas i informationssyfte. Det är mycket viktigt att göra din egen analys innan du gör någon investering.