Dow Jones futures var lite förändrade under natten, tillsammans med S&P 500 futures och Nasdaq futures. Salesforce.com ledde resultatet under natten, men investerarnas fokus kommer att ligga på torsdagens PCE-inflationsrapport efter att Fed-chefen Jerome Powell utlöste ett teknikledande börsrally på onsdagen.

X

Takten i räntehöjningarna kan börja avta vid decembermötet, sade Fed-chefen Powell på onsdagen, vilket ger ett tydligare stöd för en mindre höjning vid det kommande mötet. Men Powell höll fast vid sin åsikt att fed funds-räntan sannolikt kommer att nå 5 procent eller mer. Det nuvarande intervallet för fed funds-räntan är 3,75 %-4 %. Powell noterade också att många faktorer som stödjer inflationen håller på att avta. Fed-chefen, som har antytt att en recession kan vara nödvändig, sade att en ”mjuklandning” fortfarande är möjlig.

Nasdaq visade vägen, med Apple (AAPL), Microsoft (MSFT), Nvidia (NVDA), Tesla (TSLA) och Googles moderbolag Alphabet (GOOGL) som alla överträffar kompositbolaget. S&P 500-indexet sköt upp och klarade 200-dagars glidande medelvärde, ett viktigt motståndsområde.

På torsdag får investerarna oktober månads PCE-prisindex och på fredag morgon kommer november månads jobbrapport.

Så även om onsdagens åtgärder var uppmuntrande bör investerarna invänta marknadens reaktion på de Fed-kritiska uppgifterna.

Viktiga resultat

Salesforce.com (CRM), Snowflake (SNOW) och Box (BOX) ledde ett antal resultatrapporter om mjukvara. Pure Storage (PSTG) och Victoria’s Secret (VSCO) rapporterade också.

CRM-aktien föll rejält under nattens handel då Salesforces resultat toppade men vägledningen var svag. Co-CEO Bret Taylor kommer att avgå, vilket lämnar Marc Benioff som ensam VD. SNOW-aktien föll inledningsvis i en förlängd handel på grund av svag Snowflake-intäktsvägledning, men minskade förlusterna avsevärt. Box-aktien sjönk något efter att vinst per aktie precis överträffades och vinst per aktie missades.

PSTG-aktien steg något under natten efter att Pure Storage överträffade Q3-utsikterna och höjde prognoserna. Aktierna hade stängt ned ca 1 % efter att ha sjunkit under dagen på grund av svaga resultat och riktlinjer från NetApp (NTAP). VSCO-aktien föll något då Victoria’s Secret vinst toppade men försäljningen var knappt tillräcklig.

Tidigt på torsdagen gick Dollar General (DG) och Kroger (KR) är på gång. De kinesiska tillverkarna av elfordon Nio (NIO), Li Auto (LI) och Xpeng (XPEV) rapporterar försäljningen i november, och dessa aktier och andra kinesiska namn steg kraftigt på onsdagen på grund av förhoppningar om att Covid ska öppna igen.

Inflationsrapport

Handelsdepartementet kommer att publicera PCE-prisindexet, Feds favoritinflationsmätare, kl. 8.30 ET som en del av inkomst- och utgiftsrapporten.

PCE-prisindexet för oktober bör visa en ökning med 0,4 % jämfört med september. På årsbasis bör PCE-inflationen svalna till 6 % från september månads 6,2 %. Core PCE, som exkluderar livsmedel och energi, väntas öka med 0,3 %. Core PCE-inflationen väntas sjunka till 5 % från september månads 5,1 %.

PCE-inflationsrapporten, tillsammans med november månads jobbrapport på fredag, kommer att bidra till att forma förväntningarna på Fed:s räntehöjningar. Konsumentprisindexet för november kommer att offentliggöras den 13 december, en dag före Feds tillkännagivande av decembermötet.

Tidigare på onsdagen rapporterade ADP en kraftig inbromsning av antalet nyanställningar inom den privata sektorn i november. Dessutom visade JOLTs undersökning att antalet lediga jobb sjönk mer än väntat i oktober. BNP-tillväxten för Q3 reviderades upp mer än väntat, liksom rapportens inflationsmätare.

Dow Jones Futures idag

Dow Jones terminer var ungefär oförändrade jämfört med fair value, med CRM-aktier som en draghjälp för blue chips. S&P 500 futures klättrade 0,1 % och Nasdaq 100 futures steg 0,2 %.

Kom ihåg att åtgärder under natten i Dow-futures och på andra håll inte nödvändigtvis översätts till faktisk handel under nästa ordinarie börssession.

Följ med Finanstidning:s experter när de analyserar aktier som kan användas i börsrallyt på Finanstidning Live.

Rally på aktiemarknaden

Börsrallyt var blandat under en stor del av onsdagens session, men tog sedan fart efter Fed-chefen Powells kommentarer och stängde på högsta nivå under sessionen.

Dow Jones Industrial Average steg med 2,2 procent under onsdagens börshandel. S&P 500-indexet steg med 3,1 procent. Nasdaqs kompositindex steg med 4,4 %. Russell 2000-indexet för småbolag steg med 2,7 %.

Apple-aktien klättrade 4,9 % och Google-aktien ökade 6,1 %, båda tillbaka över sina 50-dagarsnivåer. Microsoft-aktien och Nvidia, som redan ligger över sina 50-dagarslinjer, steg med 6,2 % respektive 8,2 %. Tesla-aktien rusade 7,7 % högre och tog tillbaka sin 21-dagarslinje.

Det amerikanska råoljepriset steg med 3 % till 80,55 dollar per fat, men sjönk med 6,9 % för månaden. Förhoppningar om att Kina Covid ska öppna igen lyfte också kopparterminerna.

Skatteavkastning och odds för Fed-räntehöjning

Den tioåriga statsobligationsräntan sjönk med 5 baspunkter till 3,7 %. Den tvååriga statsobligationsräntan, som är närmare knuten till Fed-politiken, sjönk till 4,33 %, trots att Powell förväntar sig en högsta fed funds-ränta på minst 5 %.

Oddsen för en Fed-räntehöjning med 50 baspunkter är nu runt 79 % jämfört med 66,3 % efter tisdagen. Marknaderna ser fortfarande ytterligare en halvpunktsrörelse som trolig i februari, men oddsen för en kvartspoängsrörelse har toppat 40 %.

Tesla Vs. BYD: Vilken EV-gigant är det bästa köpet?

ETF:er

Bland de bästa ETF:erna finns Innovator Finanstidning 50 ETF (FFTY) steg med 1,8 %, medan Innovator Finanstidning Breakout Opportunities ETF (BOUT) ökade med 2 %. IShares Expanded Tech-Software Sector ETF (IGV) steg med 4,4 %, med Microsoft- och CRM-aktier som viktiga komponenter. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) steg med 5,7 %, med Nvidia-aktien i topp.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) ökade med 3,75 % och Global X U.S. Infrastructure Development ETF (PAVE) steg med 2,4 %. Energy Select SPDR ETF (XLE) ökade med 0,5 % och Financial Select SPDR ETF (XLF) steg med 1,7 %. Health Care Select Sector SPDR Fund (XLV) ökade med 2,4 %.

Med tanke på mer spekulativa story stocks, ARK Innovation ETF (ARKK) steg med 7,7 % och ARK Genomics ETF (ARKG) 6.5%. Tesla-aktien är fortfarande ett viktigt innehav i Ark Invests ETF:er.

Fem bästa kinesiska aktier att hålla koll på nu

Marknadsrallyanalys

Börsrallyt gjorde en stor, uppåtgående rörelse i tung volym på onsdagen efter Fed-chefen Powells kommentarer.

S&P 500-indexet återhämtade sig från nära sin 21-dagarslinje för att toppa 4 000-nivån och gå över sin 200-dagarslinje för första gången på sju månader.

Nasdaqs kompositindex, eftersläntraren i marknadsrallyt, ledde uppåt på onsdagen. Den återtog sin 21-dagarslinje och 11 000-nivån för att slå sig ned på en tvåmånadershögsta slutnotering. Apple-aktien, Microsoft, Google, Nvidia och Tesla hade kraftiga uppgångar på onsdagen, men det är inte klart att någon av dem kommer att vara ledare i den nuvarande uppåtgående trenden.

Russell 2000, som hade underskridit sin 21-dagarslinje intradag, återhämtade sig för att återta sin 200-dagarslinje. Dow Jones, som har lett det nuvarande marknadsrallyt, är tillbaka till ett nytt sjumånadershögsta.

De stigande börserna överträffade förlorarna med brett baserade vinster. Många ledande aktier som hade hamnat under press stärktes på onsdagen.

Även om det fanns en hel del positiva åtgärder på onsdagen, ligger S&P 500 fortfarande under sitt 200-dagars glidande medelvärde. PCE-inflationsrapporten för oktober på torsdag och november månads jobbrapport på fredag kan förstärka onsdagens uppgång eller utlösa en björnlig reträtt.

Tänk på att det nuvarande marknadsrallyt har haft många stora endagsvinster, men sedan har det kämpat för att ta sig framåt under de kommande dagarna eller veckorna.

Tidsplanera marknaden med Finanstidning:s ETF-marknadsstrategi

Vad ska man göra nu?

Börsrallyt hade en stark session, med de stora indexen och ledande aktier som gjorde uppmuntrande rörelser.

Investerare frestades sannolikt att öka exponeringen på onsdagen, och att göra det kan fungera.

Men det finns fortfarande goda skäl att inte öka exponeringen helt och hållet ännu. S&P 500 ligger över sin 200-dagarslinje, men inte på ett avgörande sätt. Att göra det skulle sannolikt innebära att man toppar en lång, nedåtgående topptrendlinje på ett veckokort. Att komma avgörande över detta område skulle kunna vara en stark signal om att den nuvarande uppåtgående trenden är mer än ett rally på en björnmarknad.

Men det kommer att kräva en positiv reaktion på de kommande PCE-inflationsdata och jobbrapporten.

Investerare bör arbeta febrilt på sina bevakningslistor och titta på lovande aktier från en rad olika sektorer. Men håll definitivt fast vid att vara engagerade. Marknadsrallyt kan vara vid en vändpunkt, men åt vilket håll kommer det att vända.

Läs The Big Picture varje dag för att hålla dig uppdaterad om marknadens riktning och ledande aktier och sektorer.

Följ Ed Carson på Twitter på @IBD_ECarson för uppdateringar om aktiemarknaden och mycket mer.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

Varför detta Finanstidning-verktyg förenklar sökandet efter toppaktier

Fånga nästa stora vinnande aktie med MarketSmith

Vill du få snabba vinster och undvika stora förluster? Prova SwingTrader

Bästa tillväxtaktier att köpa och titta på