Textstorlek

Elliott Management förvärvade en andel i Salesforce, en leverantör av affärsprogram.

Stephen Lam/Getty Images

Börsterminerna höll sig stabila på måndagen efter att Wall Street stängde med ett kraftigt rally på fredagen, lett av teknikaktier.

Dessa aktier var redo att göra rörelser på måndagen:

Salesforce

(CRM) steg med 4,1 % under den inledande handeln efter att aktivistinvesteraren Elliott Management förvärvat en andel i leverantören av affärsprogram. Elliott avslöjade inte storleken på innehavet men Wall Street Journal, som först rapporterade nyheten, sade att det var värt flera miljarder dollar.

Abbott Laboratories

(ABT) föll med 2,8 % efter en rapport i Journal som sa att justitiedepartementet undersökte beteendet vid företagets fabrik för modersmjölksersättning i Sturgis, Michigan, vilket ledde till att den stängdes förra året och till brist på modersmjölksersättning.

Avancerade mikroenheter

(AMD) steg med 2,4 % och

Qualcomm

(QCOM) ökade med 2,2 % efter att Barclays uppgraderade chiptillverkarnas aktier till övervikt från jämvikt.

Applied Materials

(AMAT) nedgraderades till undervikt från jämvikt av Barclays och aktien sjönk med 2 %.

Wayfair

(W) steg med 7,8 % under den inledande handeln efter att ha stigit med mer än 20 % i fredags efter att heminredningsåterförsäljaren meddelat att den skär ned på cirka 1 750 anställda, eller 10 % av sin personalstyrka. På måndagen uppgraderades aktien till övervikt från undervikt på

J.P.Morgan
,
och uppgraderades till köp från underperform av BofA.

Spotify Teknik (SPOT) ökade med 2,8 % under den inledande handeln efter att Bloomberg rapporterat att den strömmande musiktjänsten planerar uppsägningar redan denna vecka, vilket gör att de ansluter sig till andra teknikföretag som har skurit ner på personalstyrkan.

Skriv till Joe Woelfel på joseph.woelfel@barrons.com