PayPal Holdings (PYPL) rapporterade på torsdagen ett resultat för septemberkvartalet som överträffade analytikernas uppskattningar, eftersom kostnadsminskningarna började ge effekt. PYPL-aktien föll då betalningsvolymen inte nådde upp till förväntningarna och intäktsriktlinjerna var lägre än vad som förväntades.

X

PayPal:s vinst för det kvartal som avslutades den 30 september uppgick till 1,08 dollar per aktie på justerad basis, vilket är en minskning med 2 % jämfört med året innan. E-handelsföretaget sade att intäkterna ökade med 11 % till 6,85 miljarder dollar.

PYPL-aktieanalytiker förväntade sig en vinst på 96 cent per aktie på intäkter på 6,81 miljarder dollar. Ett år tidigare tjänade PayPal 1,11 dollar per aktie på en omsättning på 6,18 miljarder dollar.

Den totala betalningsvolymen som behandlades från köpmannakunder klättrade med 9 % till 337 miljarder dollar. Analytiker hade räknat med en total betalningsvolym på 344,66 miljarder dollar.

För det innevarande kvartalet som slutar i december prognostiserade PayPal en vinst på 1,19 dollar per aktie på intäkter på 7,37 miljarder dollar bland motvind från valutakurser. Analytiker hade förutspått en vinst på 1,18 dollar per aktie på intäkter på 7,73 miljarder dollar.

PYPL-aktien föll med 9,8 % till nära 69 i den förlängda handeln på börsen idag.

PYPL-aktien: PYPL: Aktivistisk investerare tar andelar

När e-handeln blomstrade under koronaviruspandemin steg aktierna i PayPal kraftigt. Men PayPal-aktien har sjunkit från en all-time high på 310,16 den 26 juli 2021.

Den aktivistiska investeraren Elliott Management avslöjade i juli att den har tagit en andel på 2 miljarder dollar i San Jose, Kalifornien, baserade PayPal. E-handelsföretaget lade i augusti till 15 miljarder dollar till sitt återköpsprogram av PYPL-aktier. PayPal köpte egna aktier för 939 miljoner dollar under det tredje kvartalet.

PayPal har en relativ styrka på endast 22 av 99 möjliga, enligt följande. Finanstidning Stock Checkup. PYPL-aktien har backat 59 % under 2022.

Det tidigare moderbolaget eBay (EBAY), som avknoppades från PayPal 2015, har flyttat sin betalningshantering från PayPal till nederländska Adyen.

Följ Reinhardt Krause på Twitter @reinhardtk_tech för uppdateringar om trådlös 5G, artificiell intelligens, cybersäkerhet och molntjänster.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

Finanstidning: Lås upp Finanstidning:s Premium Stock Lists, verktyg och analyser idag.

Lär dig att tajma marknaden med Finanstidning:s ETF-marknadsstrategi

Hur man använder 10-veckors glidande medelvärde för köp och försäljning

Vill du få snabba vinster och undvika stora förluster? Prova SwingTrader