(Bloomberg) — Elon Musk söker nya investerare för Twitter Inc. till 54,20 dollar per aktie, samma pris som han betalade när han i oktober privatiserade företaget för 44 miljarder dollar och inledde en omdiskuterad översyn.

Mest lästa från Bloomberg

VD:n för miljardärens familjekontor, Jared Birchall, har tagit kontakt med potentiella finansiärer denna vecka, rapporterade nyhetssajten Semafor på fredagen. Ross Gerber, som driver Gerber Kawasaki Wealth and Investment Management och deltog i det tidigare Twitter-uppköpet, bekräftade uppsökandet.

Insamlingsförsöket följer på en tumultartad period på Twitter, där Musk har skurit ner på jobben, ändrat långvariga policyer och återinfört förbjudna konton. Så sent som i veckan stängde företaget av flera journalister som Musk sade hade utsatt hans familj för fara genom att avslöja information om var hans privatplan befann sig.

Musk, som också driver Tesla Inc. och SpaceX, har tidigare erkänt att han betalade för mycket för Twitter men har uttryckt förtroende för företagets utsikter på lång sikt.

”Det är uppenbart att jag själv och de andra investerarna uppenbarligen betalar för mycket för Twitter just nu”, sade han vid en Tesla-konferenssamtal i oktober. ”Den långsiktiga potentialen för Twitter är enligt min åsikt en storleksordning större än dess nuvarande värde.”

Twitter svarade inte omedelbart på en begäran om kommentarer.

I ett pitch-dokument som tillkännagav den nya investeringsmöjligheten beskrevs den som ”ett uppföljande aktieerbjudande av stamaktier till det ursprungliga priset och villkoren, med sikte på ett avslut i slutet av året”, enligt Semafor. Detta skedde efter ”många” inkommande förfrågningar om att investera i Twitter, stod det i dokumentet.

Gerber sade att han planerar att kontrollera med sina kunder – varav många har stora positioner i Tesla – för att mäta deras intresse för Twitters erbjudande.

Historien fortsätter

Musk gick med på att förvärva Twitter i april, men försökte sedan i flera månader att utan framgång få bort affären. Han har sålt Tesla-aktier för att hjälpa till att finansiera köpet, vilket har tyngt aktien som har sjunkit med 57 procent i år. I veckan hade Musk sålt Tesla-aktier för nästan 40 miljarder dollar.

–Med hjälp av Dana Hull.

(Uppdatering med bekräftelse av uppsökande verksamhet i andra stycket.)

©2022 Bloomberg L.P.