Alphabet (GOOGL): Det är en av de viktigaste faktorerna för att få en bra utveckling av Google. Försäljningen för kvartalet var 69,09 miljarder dollar, en ökning med 6 % jämfört med året innan. Vinsten var 1,06 dollar per aktie. Reklamintäkterna från YouTube sjönk från föregående kvartal till 7,1 miljarder dollar, vilket var lägre än analytikernas förväntningar på 7,4 miljarder dollar. Morningstar Senior Equity Analyst Ali Mogharabi sade till Yahoo Finance att resultatet var ”en besvikelse” och återspeglade avmattningen i annonsutgifterna.

Microsoft (MSFT): Teknikjätten rapporterade sin långsammaste kvartalsvisa intäktstillväxt på fem år då en försvagad PC-marknad och den starka dollarn tyngde resultatet. Mjukare molnförsäljning var också ett fokus för investerare i den utökade handeln med Azures intäktstillväxt som bromsade in till 35 % under kvartalet. Intäkterna från affärsområdet Intelligent Cloud, där Azure ingår, uppgick till 20,3 miljarder dollar. Rishi Jaluria, aktieanalytiker inom mjukvara på RBC Capital Markets, sade till Yahoo Finance att den makroekonomiska miljön försämras och han förväntar sig att detta ”fortsätter att tynga Azures siffror framöver”.

Spotify (SPOT): Aktien föll med mer än 10 % i efterhandeln efter att bolaget varnat för marginalpress under innevarande kvartal. För det tredje kvartalet rapporterade Spotify 456 miljoner aktiva månadsanvändare, vilket överträffade dess tidigare prognos, medan Premium-abonnenterna ökade med 13 % till 195 miljoner.

Chipotle (CMG): Restaurangkedjan rapporterade resultat och intäkter som överträffade Wall Streets uppskattningar, ett tecken på att kunderna är villiga att betala högre priser. Chipotle höjde priserna igen i augusti, vilket var tredje gången företaget gjorde det under de senaste 15 månaderna. Morningstar-analytikern Sean Dunlop sade till Yahoo Finance att resultaten visar att Chipotle ”definitivt är recessionsresistent”. Hittills i år har Chipotles aktier sjunkit med cirka 11 procent.

Mattel (MAT): Företaget sänkte sin vinstprognos för helåret inför det viktiga semesterförsäljningskvartalet, vilket fick aktierna att sjunka i den förlängda handeln. För det tredje kvartalet var den justerade vinsten 82 cent per aktie medan försäljningen var oförändrad jämfört med för ett år sedan.

Historien fortsätter

Texas Instruments (TXN): Det är en av de viktigaste frågorna för att få en bra prislista för det fjärde kvartalet. Vid vinstsamtalet varnade cheferna för att ”de flesta av våra slutmarknader kommer att sjunka sekventiellt, med undantag för fordonsmarknaden” och varnade för att lagren låg under önskade nivåer. Intäkterna för det tredje kvartalet uppgick till 5,24 miljarder dollar, vilket är en ökning från 4,64 miljarder dollar under fjolårskvartalet.

Klicka här för att se de senaste trendiga aktietickrarna på Yahoo Finance-plattformen.

Klicka här för de senaste nyheterna om aktiemarknaden och fördjupade analyser, inklusive händelser som påverkar aktierna.

Läs de senaste finans- och affärsnyheterna från Yahoo Finance

Ladda ner Yahoo Finance-appen för Apple eller Android

Följ Yahoo Finance på Twitter, Facebook, Instagram, Flipboard, LinkedIn, och YouTube