I går var Apple (AAPL) – Få gratis rapport och Tesla (TSLA) – Få gratis rapport blev drabbade. Nu är det Microsofts (MSFT) – Få gratis rapport tur.

Aktierna i den stora mjukvarukoncernen – den näst största amerikanska aktien med en värdering på 1,7 biljoner dollar – har sjunkit med mer än 5 % dagen efter en nedgradering från UBS.

Investeringsföretaget hävdar att tillväxtproblem för Azure och sårbarhet avseende Microsoft Office 365 kan skada verksamheten.

Som ett resultat av detta sänkte UBS-analytikerna sitt betyg till neutral från köp och sänkte sitt prismål till 250 dollar från 300 dollar. På plussidan innebär det en uppgång på cirka 10 % från nuvarande nivåer.

Microsoft-aktien tar inte nyheterna väl. Aktien når sin lägsta punkt på nästan två månader och har inte handlats på denna nivå sedan den 9 november.

Vi har tittat på Microsoft och det hjälpte oss att identifiera en fantastisk köpmöjlighet. Men hur ser diagrammen ut nu?

Handel med Microsoft-aktier

Dagligt diagram över Microsoft-aktien.

Vid öppningen handlades Microsoft nära 233 dollar, strax under decemberlågnivån på 233,87 dollar och flerveckorsstödzonen mellan 234 och 235 dollar.

Den öppnade under denna nivå och tittade aldrig tillbaka, knivskarvade sig lägre och fyllde slutligen det öppna gapet nedåt vid 228,63 dollar.

Aggressiva köpare kommer att använda detta som en möjlighet att köpa aktien. Mer konservativa köpare är sannolikt på jakt efter lägre priser.

Med tanke på hur de amerikanska aktierna ser ut är den konservativa vägen inget dåligt val just nu.

Skulle Microsoft-aktien hålla detta område och vända högre, se hur den hanterar 234 dollar-zonen, sedan dess kortsiktiga glidande medelvärden som 10-dagars och 21-dagars – den sistnämnda var senast motstånd.

Om Microsoft fortsätter att sjunka, är det några nivåer som sticker ut för mig. Den första är 200-veckors glidande medelvärde nära 222 dollar.

Veckokort över Microsoft-aktien.

Veckokurva för Microsoft-aktien.

200-veckan slutade som stöd för några månader sedan, och vid den tidpunkten skulle aktierna vara ned cirka 36,5 % från all time high. Det har visat sig vara en bra långsiktig köpmöjlighet, även om bottennoteringen inte är inne ännu.

Mer taktiska handlare kan överväga att vänta på ett nytt test av zonen mellan 213 och 215 dollar och en markering av den nuvarande 52-veckorslägsta nivån på 213,43 dollar. Det 61,8-procentiga retracementet från all time high ner till 2020 års lågnivå kommer också in i spel nära denna zon, vid 215,50 dollar.

Om försäljningen verkligen tar fart kan 197 till 200 dollar ligga i korten, men allt under 215 dollar är troligen en fantastisk långsiktig möjlighet i en av teknikens starkaste verksamheter.