(Bloomberg) — Madrigal Pharmaceuticals Inc. aktie steg med 268 procent och ökade sitt marknadsvärde med cirka 2,9 miljarder dollar efter att en klinisk prövning av dess läkemedelskandidat i sen klinisk fas uppfyllde de viktigaste målen hos patienter med en typ av leversjukdom.

Mest lästa från Bloomberg

Bolagets aktie hade sin bästa dag någonsin i kölvattnet av resultatet av den kliniska prövningen och ledde till svängningar i aktierna hos andra företag som utvecklar behandlingar för icke-alkoholisk steatohepatit, den fettleversjukdom som kallas NASH. Ett företag som utvecklar ett läkemedel som liknar Madrigal – Viking Therapeutics Inc – steg med 74 %.

Samtidigt föll vissa företag på grund av konkurrenstrycket. Intercept Pharmaceuticals Inc. föll med 23 % då Brian Abrahams från RBC Capital Markets sade att Madrigal-data ”marginaliserar ytterligare” företagets läkemedelsutsikter inom sjukdomen. Akero Therapeutics Inc. sjönk med 17 procent.

Analytiker beskrev resultaten från studien kallad ”Maestro-NASH” som överraskande starka och sade att studien ställer läkemedlet resmetirom inför ett påskyndat godkännande av FDA.

”Vi tror att morgonens resultat inte bara representerar en fantastisk uppåtriktad överraskning, utan också gör MAESTRO-NASH till en landmärkesstudie för hela NASH-området och den nya ribban för framgång”, skrev H.C. Wainwrights Ed Arce, då analytikern med köpbetyg lyfte sin prismålsättning på Madrigal.

Raymond James-analytikern Steven Seedhouse, som hade haft det enda säljsekvivalenta betyget på aktien före avläsningen i analytikerdata som sammanställts av Bloomberg, lyfte sitt betyg till market perform i kölvattnet av studien.

Madrigal sade att man planerar att lämna in en ansökan om nytt läkemedel för att få ett påskyndat godkännande för läkemedlet under första halvåret nästa år.

(Uppdateringar för att lägga till avslutande affärer genomgående och Raymond James uppgradering.)

Historien fortsätter

©2022 Bloomberg L.P.