(Bloomberg) — Lucid Group Inc:s aktier föll i den sena handeln efter att försäljningen och resultatet för det tredje kvartalet inte nådde upp till förväntningarna och att bokningarna minskade för företagets lyxiga elbilar.

Mest lästa från Bloomberg

Biltillverkarens förlust var 40 cent per aktie, enligt ett uttalande på tisdagen, vilket var större än analytikernas genomsnittliga uppskattning av en förlust på 31 cent. Intäkterna uppgick till 195,5 miljoner dollar, vilket missade prognosen på 204 miljoner dollar i en Bloomberg-enkät.

Det Newark, Kalifornien-baserade företagets aktier sjönk med 13 procent vid 17.23-tiden i New York, efter att ha förlorat 65 procent av sitt värde i år fram till tisdagens stängning.

Leveranskedjeproblem och logistikproblem fördärvade början av Lucids år, vilket ledde till att det nystartade företaget reviderade ner sitt produktionsmål två gånger. Lucid bekräftade det sänkta målet på tisdagen och sade att man fortfarande räknar med att kunna tillverka 6 000-7 000 fordon vid årets slut. Reservationer för Lucids Air-sedan sjönk från 37 000 under andra kvartalet till 34 000, och företaget meddelade att det skulle börja ta emot förhandsbeställningar för sin försenade SUV år 2023.

Lucid lämnade det tredje kvartalet med 3,85 miljarder dollar i likvida medel och investeringar, en minskning från 4,6 miljarder dollar i slutet av föregående kvartal.

Bolaget meddelade också på tisdagen att det ingått ett avtal om att sälja aktier för så mycket som 600 miljoner dollar genom Bofa Securities Inc, Barclays Capital Inc och Citigroup Global Markets Holdings Inc och så mycket som 915 miljoner dollar i aktier till ett dotterbolag till Saudiarabiens statliga förmögenhetsfond. Saudiarabien äger redan en majoritet av Lucids aktier genom sin förmögenhetsfond.

(Uppdateringar med ytterligare detaljer börjar i första stycket)

©2022 Bloomberg L.P.