Elon Musks nya verifieringssystem på Twitter, som ger betalt för att spela, skakade om läkemedelsbolaget Eli Lilly (LLY) – vilket ledde till att LLY-aktien föll i fredags – efter att ett falskt konto hävdat att ”insulin är gratis nu”.

X

Tweeten sändes runt 13.30 på torsdagen från ett konto som påstod sig vara Eli Lilly. Den var online i flera timmar, och fick fart genom hundratals retweets och tusentals likes. På fredagsmorgonen är det falska kontot inte längre verifierat och dess tweets är nu privata.

Men det hindrade inte LLY-aktien från att falla med 4,5 procent till 352,30 på dagens börs. Hälsovårdsaktierna blev också brett nedsläckta under fredagen.

”Vi ber om ursäkt till dem som har fått ett vilseledande meddelande från ett falskt Lilly-konto”, sade företaget från sitt officiella konto.

Den falska tweeten visas här:

LLY-aktiens dykning sträcker sig till rivaler

Eli Lillys officiella konto verifierades enligt Twitters gamla regler. Med det nya verifieringssystemet kan alla konton verifieras för endast 8 dollar per månad. Detta har lett till att ett stort antal falska konton har dykt upp som utger sig för att vara kändisar, politiker och historiska personer.

Insulinpriserna har blivit en het fråga i USA, där det inte finns några generiska läkemedel. Utan insulin skulle vissa diabetespatienter dö. Lilly, Novo Nordisk (NVO) och Sanofi (SNY) levererar 100 % av det insulin som används i USA och 90 % globalt.

LLY-aktiens nedgång utvidgades också till dess konkurrenter. Novo Nordisk-aktien föll med 3,5 % till 111,47. Sanofi-aktien tappade 3,4 % och avslutade den ordinarie sessionen på 42,80.

Enbart under det tredje kvartalet genererade Lillys insulinprodukter mer än 878 miljoner dollar i försäljning. Försäljningen sjönk dock med mer än 20 % jämfört med året innan. Lilly noterade att dess insulin av märket Humalog genomgick prissänkningar under kvartalet. På sin webbplats erbjuder Lilly ett program där insulin kostar 35 dollar per månad.

Företrädare för företaget besvarade inte omedelbart en begäran om kommentarer på fredagsmorgonen.

LLY-aktien bröt nyligen ut ur en platt bas med en köppunkt vid 335,43, enligt MarketSmith.com. Aktierna är nu bortom den 5-procentiga chase-zonen.

Följ Allison Gatlin på Twitter på @IBD_AGatlin.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

Veru Stock Plummets 54% efter FDA Advisors Vote Down Cancer-Turned-Covid Drug

Hur Dexcoms ”största lansering någonsin” ger ny kraft åt aktien

Dagens Finanstidning-aktie: Se hur man hittar, spårar och köper de bästa aktierna.

Titta på Finanstidning:s show om investeringsstrategier för att få praktiska marknadsinsikter

Market Rally Gains Steam; 5 Stocks Near Buy Points