(Bloomberg) — En konkursansökan från FTX Group visade att det fallna kryptovalutaföretaget och ett antal dotterbolag hade en sammanlagd kassa på 1,24 miljarder dollar — mer än vad gäldenärerna hade identifierat för några dagar sedan.

Mest lästa från Bloomberg

Den nya ledningen för den kollapsade börsen kommer att delta i en utfrågning i Delaware konkursdomstol för första dagens motioner idag. Du kan följa Bloombergs TOPLive-bevakning här.

Separat varnade kryptomäklaren Genesis för risken för konkurs på grund av smittan från FTX:s snabba nedgång, samtidigt som nedgången av andra delar av Sam Bankman-Frieds imperium, inklusive handelsbordet Alameda Research, bidrar till minskad likviditet på kryptomarknaderna.

Tampa Bay Buccaneers quarterback Tom Brady och Golden State Warriors Steph Curry är bland de kändisar som en tillsynsmyndighet i Texas utreder för potentiella brott mot värdepapperslagstiftningen i samband med deras marknadsföring av FTX.

Viktiga historier och händelser:

  • Kryptoföretaget Genesis sägs varna för konkurs utan nya medel

  • Är Bitcoin fortfarande på väg in i en istid? (Podcast)

  • Amerikanska åklagare inledde undersökning av FTX månader före dess kollaps

  • Tom Brady, Steph Curry drar Texas granskning över FTX-pluggar

(Tidsreferenser är New York om inget annat anges.)

Bitcoin handlar nära den lägsta nivån sedan november 2020 (5:35 p.m. HK)

Kryptomarknaderna är under press på grund av oro för de spridda konsekvenserna av FTX-krisen. Bitcoin var föga förändrad på tisdagen och handlades under 16 000 dollar och nära den lägsta nivån sedan november 2020. En mätning av de 100 största digitala tillgångarna har sjunkit med mer än 70 % under det senaste året.

FTX Group Bankruptcy Filing Shows Cash Balance of $1.24 Billion (13:30 p.m. HK)

Historien fortsätter

En konkursansökan från FTX Group visade att börsen och ett antal dotterbolag den 20 november hade ett kombinerat kassabalans på 1,24 miljarder dollar – mer än vad gäldenärerna identifierade förra veckan.

I dokumentet från Alvarez & Marsal North America LLC, den föreslagna finansiella rådgivaren till FTX, stod det att handelshuset Alameda och närstående företag hade en kassabalans på nästan 401 miljoner dollar.

Bahamas Agrees to Let Delaware Judge Handle Part of FTX Meltdown (8 a.m. HK)

Bahamas domstolstjänstemän släppte sitt motstånd mot att flytta en del av FTX:s omstruktureringsärende till en amerikansk domstol i Delaware, enligt en domstolsinlämning.

Likvidatorer som utsetts i Bahamas för ett av FTX:s dotterbolag gick med på att flytta ett ärende som de lämnat in i New York till Delaware, där mer än 100 enheter står under en federal domares tillsyn, sade FTX:s advokater i handlingar som lämnats in till den amerikanska konkursdomstolen i Wilmington, Delaware.

FalconX säger att man kommer att återuppta användningen av Silvergate Payment Network (7:40 HK)

Den institutionella kryptovalutaplattformen FalconX sade att den kommer att återuppta att låta kunderna använda Silvergate Capital Corp:s betalningssystem för att överföra kontanter efter att ha avbrutit det förra veckan.

Osäkerheten kring förhållandena på kryptovalutamarknaden i kölvattnet av FTX:s kollaps och ett avbrott som påverkade Silvergates ”trådbetalningsnätverk” föranledde avstängningen, sade FalconX på måndagen i ett memo till kunderna. Sedan dess har oron minskat, sade San Francisco-baserade FalconX.

Tom Brady, Steph Curry drar till sig Texas’ granskning av FTX-pluggar (7:15 a.m. HK)

En tillsynsmyndighet i Texas granskar de betalningar som kändisar fått för att stödja FTX US, samt vilka upplysningar som lämnats och hur tillgängliga de var för icke-professionella investerare.

Tampa Bay Buccaneers quarterback Tom Brady och Golden State Warriors Steph Curry är bland de högprofilerade personer som undersöks.

Kryptoföretaget Genesis sägs varna för konkurs (06.00 HK)

Mäklaren av digitala tillgångar Genesis kämpar för att få fram nya pengar till sin utlåningsenhet och varnar potentiella investerare att den kan behöva ansöka om konkurs om ansträngningarna misslyckas, enligt personer med kännedom om saken.

Genesis, som har drabbats av en likviditetsbrist i kölvattnet av kryptobörsen FTX:s konkursansökan denna månad, har under de senaste dagarna sökt minst 1 miljard dollar i nytt kapital, säger personerna. Detta inkluderade samtal om en potentiell investering från kryptobörsen Binance, sade de, men finansieringen har hittills inte kunnat förverkligas.

Amerikanska åklagare inledde undersökning av FTX månader före dess kollaps (16:14)

Långt innan Sam Bankman-Frieds kryptovalutaimperium FTX kollapsade den här månaden fanns det redan på radarn hos federala åklagare på Manhattan.

Den amerikanska åklagarmyndigheten för södra distriktet i New York, som leds av Damian Williams, arbetade i flera månader med en omfattande undersökning av kryptovalutaplattformar med amerikanska och utländska grenar och hade börjat rota i FTX:s massiva växlingsverksamhet, enligt personer som är bekanta med utredningen.

Fidelity måste ompröva Bitcoin-exponering i 401(k)s: Senatorer (15:43)

De demokratiska senatorerna Dick Durbin, Elizabeth Warren och Tina Smith uppmanar Fidelity Investments att ompröva att tillåta 401(k)-planers sponsorer att erbjuda exponering mot Bitcoin.

”Den senaste tidens implosion av FTX, en kryptovalutabörs, har gjort det helt klart att branschen för digitala tillgångar har allvarliga problem”, säger senatorerna i ett brev till Fidelitys vd Abigail Johnson.

Cathie Wood går på Coinbase köpfest när Wall Street surnar (12:21 p.m.)

Wall Streets avtagande övertygelse om Coinbase Global Inc. har inte gjort mycket för att avskräcka Cathie Wood. Istället har hon skopat upp aktier i den kämpande kryptovalutabörsen i kölvattnet av FTX:s kollaps.

Woods fonder Ark Investment Management har köpt mer än 1,3 miljoner aktier i Coinbase sedan början av november, värda cirka 56 miljoner dollar baserat på måndagens handelspris, enligt uppgifter som sammanställts av Bloomberg. Inköpsruset, som inleddes precis när FTX:s nedgång började, har ökat Arks totala innehav med cirka 19 % till cirka 8,4 miljoner aktier. Det motsvarar cirka 4,7 % av Coinbases totala utestående aktier.

’Alameda Gap’ Seen Helping Dry Up Liquidity Across Crypto Market (11:26 a.m.)

Utplåningen av Sam Bankman-Frieds kryptoimperium, inklusive dess kronjuvel FTX-börs och systerhandelsplatsen Alameda Research, bidrar till att minska likviditeten på hela kryptomarknaden.

Nedgången har kallats ”Alameda Gap” av blockchain-dataföretaget Kaiko, uppkallad efter den handelsgrupp som står i centrum för stormen och som stänger sina böcker.

©2022 Bloomberg L.P.