Efter en stor studs tidigare i kvartalet har Microsoft (MSFT) – Få gratis rapport har inte handlats så bra de senaste veckorna.

Aktien har nu sjunkit två veckor i rad och efter att Fed bekräftade en hökaktig räntehållning förra veckan ser tech återigen svagt ut.

Det finns alltid en chans att köpare kommer att träda in för att förhindra att mjukvarutillverkaren gör nya 52-veckorslängder. Men säljtryck på den breda marknaden kan hålla Microsoft under säljarnas kontroll.

Microsoft är ett fantastiskt företag. Det har en utmärkt kombination av lönsamhet, tillväxt, balansräkning och värdering. Men även om det kan vara ett utmärkt långsiktigt innehav är det fortfarande känsligt för temperamentet hos den övergripande marknaden.

Tekniksektorn i stort är under press, och när investerare säljer i massor tvingas fonderna och ETF:erna att sälja över hela linjen också, vilket tynger Microsoft.

Microsoft-aktien har drabbats av en nedgång från topp till dal på 39 procent, vilket är den värsta nedgången på 12 år.

Låt oss granska diagrammet.

När ska man köpa Microsoft-aktier?

Veckokurva för Microsoft-aktien.

Som du kan se på veckokortet ovan hade aktien en mycket ordnad korrigering ner till området 215-225 dollar.

Detta var en viktig zon att köpa av flera skäl, bland annat 200-veckors glidande medelvärde, 61,8 % retracement och den tidigare utbrottszonen.

Vid aktiens första test av detta område fick vi en stor reaktion uppåt, vilket snabbt skickade Microsoft-aktien mot 250 dollar och så småningom till en toppnotering på cirka 264 dollar.

Mitt i detta rally hittade aktien stöd vid 10 veckors glidande medelvärde. Men de bryter nu under detta mått samt roterar under förra veckans lägsta nivå på 243,51 dollar.

Nu när aktien är fast i ett ”vecko ned”-tillstånd undrar tjurarna var stödet kan komma in i bilden. Även om det finns ett visst stöd i 240 dollar-området är min uppmärksamhet lite lägre.

Även om den är dold på veckokortet finns det en ganska anmärkningsvärd gap-fill nivå nere vid 228,63 dollar.

Under denna nivå kan utbrottsområdet på 225 dollar och 200-veckors glidande medelvärde vara tillbaka i spel, följt av ett nytt test av 52-veckorslägsta vid 213,43 dollar.

Självklart vet ingen hur lågt en aktie kan falla innan den slutligen bottnar.

Men detta är en högkvalitativ aktie med en högkvalitativ verksamhet som inte brukar gå på ”40 % rabatt” så ofta.

När det gör det bör handlare vara uppmärksamma och använda nivåer för att navigera sin strategi.