(Bloomberg) — Goldman Sachs Group Inc. säger att investerare bör sälja S&P 500 Index calls och finansiera köp av samma optioner på Hang Seng China Enterprises Index för att positionera sig för en trolig upphämtning av de slagna Kina-relaterade tillgångarna.

Mest lästa från Bloomberg

”Sentimentet för Kina-exponerade tillgångar har förblivit dämpat i år och speglade inte riskviljan som återhämtade sig under sommaren”, vilket undergräver ett mått på investerarnas humör för den globala tillväxten, skrev strateger, däribland Christian Mueller-Glissmann, i en not daterad den 17 oktober.

Medan optionsmarknaden förebådar svängningar på kort sikt för Kina-relaterade tillgångar är volatiliteten i HSCEI-indexet billig jämfört med volatiliteten i S&P 500-indexet jämfört med historien, skrev de.

Goldmans preferens för kinesiska aktier jämfört med amerikanska kommer efter att de förstnämnda konsekvent figurerat bland världens sämsta i år. Rädsla för recession, som förvärrats av Federal Reserves åtstramning av politiken, är kärnan i blodbadet i globala aktier. Samtidigt pressades de kinesiska tillgångarna också av Covid-inducerade låsningar, en fastighetskris och återuppväckta spänningar mellan USA och Kina.

HSCEI-indexet har sjunkit med 31 procent i år jämfört med en nedgång på 23 procent för S&P 500-indexet. Men Goldman var försiktig med amerikanska aktier förra månaden och hävdade att högre räntor kommer att tynga värderingarna av aktier i USA.

Till och med JPMorgan Chase & Co:s Marko Kolanovic, som har varit Wall Streets mest högljudda tjur i år, minskade storleken på sina överviktade aktieallokeringar, med hänvisning till ökande risker från centralbankernas politik och geopolitiken.

Goldman är totalt sett underviktad i aktier i sin crossasset-allokering, men förblir överviktad på Kina i Asien och neutral på S&P 500-indexet. Banken föredrar Kinas A-aktier framför offshore-aktier eftersom de jämförelsevis är mindre exponerade för global makromotvind, skrev strategerna.

Historien fortsätter

(Uppdateringar för att lägga till mer sammanhang om amerikanska aktier och JPMorgan Chase & Co:s uppmaning att minska riskerna.)

©2022 Bloomberg L.P.