Den här artikeln publicerades först i Morning Brief. Få Morning Brief skickad direkt till din inkorg varje måndag till fredag klockan 6:30 ET. Prenumerera

Måndagen den 14 november 2022

Dagens nyhetsbrev är skrivet av Brian Sozzi, redaktör och ankare på Yahoo Finance. Följ Sozzi på Twitter @BrianSozzi och på LinkedIn. Läs detta och fler marknadsnyheter på språng med Yahoo Finance App.

Låt oss se på den ljusa sidan av den FTX-drivna kryptokraschen för att inleda vad som troligen kommer att bli ännu en lång vecka för branschen.

Det finns förmodligen två positiva saker som är värda att beakta här.

För det första har kryptokraschen inte spridit sig till aktiemarknaden. S&P 500 har stigit med 5,9 % under de senaste fem handelssessionerna jämfört med en nedgång på 19 % för bitcoin. Varför är detta, frågar du? Enkelt. Rutten är inte så stor som rubrikerna antyder.

”Vi tror att Bitcoin och ETH fortfarande är en för liten del av marknaden för att orsaka en bredare spridning på finansmarknaden, med en total kryptomarknad på 890 miljarder dollar jämfört med 41 biljoner dollar för amerikanska aktier”, säger Citigroups analytiker för digitala tillgångar. Joseph Ayoub sade i ett meddelande till kunderna. ”FTX-underskottet är fortfarande relativt litet i jämförelse med andra kryptohändelser, såsom Luna (40 miljarder dollar förlorade) eller marknadsförluster i offentliga tekniknamn.”

Så det är det.

Och för det andra bör det som har hänt med FTX i slutändan lägga grunden för en stabilare kryptomarknad med tiden (förhoppningsvis). Kanske innebär det mindre booms och busts, vilket är positivt för investerare. Det finns ett par anledningar till det, till exempel att tillsynsmyndigheter kommer in nästa år med nya skyddsräcken och att tvättutslaget tar bort skummet (kanske färre kryptoevenemang på Bahamas med Lambos parkerade utanför för Gram) och dåliga aktörer (vi tittar på dig, SBF).

Det vi har bevittnat den senaste veckan är en utspolning och allt är bra – även om det finns smärta att uppleva i dag.

”Detta borde vara en väckarklocka om att det du trodde var värt något faktiskt inte är värt något”, säger Mizuho-analytikern. Dan Dolev på Yahoo Finance Live.

Historien fortsätter

Glad handel (av alla slag, även krypto)!

Vad man ska titta på idag

Ekonomi

Inkomster

  • J&J Snack Foods (JJSF), Oatly Group (OTLY), Tower Semiconductor (TSEM), Weber (WEBR)

Yahoo Finance Highlights

Klicka här för de senaste nyheterna om aktiemarknaden och fördjupade analyser, inklusive händelser som påverkar aktierna.

Läs de senaste finans- och affärsnyheterna från Yahoo Finance

Ladda ner Yahoo Finance-appen för Apple eller Android

Följ Yahoo Finance på Twitter, Facebook, Instagram, Flipboard, LinkedIn, och YouTube