Hedgefondtitanen Bill Ackman tycks backa från de kommentarer han gjorde via Twitter förra veckan om Sam Bankman-Fried som vissa tolkade som ett underförstått stöd för den 30-åring som ledde en av de mest episka konkurserna på finansmarknaderna på senare tid.

Förra veckan twittrade Ackman att Bankman-Frieds uttalanden som gjordes under en mycket bevakad intervju, som streamades till New York från kryptogrundarens plats på Bahamas, var ”trovärdiga”.

”Många har tolkat min tweet som att jag försvarar SBF eller på något sätt stöder honom. Ingenting kunde vara längre från sanningen”, skrev Ackman i lördags och hänvisade till Bankman-Fried med hans initialer SBF.

Ackman fortsatte med att beskriva implosionen av Bankman-Frieds kryptobörs FTX, och några av dess associerade företag, som ”åtminstone det mest oerhörda, storskaliga fallet av grov vårdslöshet i näringslivet som jag har observerat under min karriär”.

Kolla in: Sam Bankman-Fried roadshow rullar vidare: 10 galna saker som FTX-grundaren just har sagt

Ackman, som är chef för Pershing Square Capital, en framstående investerare i traditionella marknader och en förespråkare av krypto, twittrade i förra veckan detta meddelande efter den mycket uppmärksammade intervjun med Bankman-Fried vid New York Times Dealbook Summit:

”Kalla mig galen, men jag tror att SBF talar sanning.”

Ackman har fått kritik av vissa för att han till synes erbjuder verbal hjälp till en person som vissa har anklagat för åtminstone en episk misskötsel av kunders tillgångar.

Bankman-Fried, som talade mot sina advokaters önskemål, erkände på onsdagen, under intervjun i Dealbook, att han gjort misstag, men sade att han aldrig haft för avsikt att blanda klientmedel med företagets medel för att göra hävstångssatsningar på krypto via hedgefonden Alameda Research, som han grundade innan han startade FTX.

”Jag visste inte exakt vad som pågick”, sade Bankman vid tidpunkten.

Åtminstone en reaktion på Ackmans lördags-tweet ifrågasatte om hedgefondbolaget kanske reagerade på motreaktioner från sina egna klienter.

Det är inte första gången som Ackman har ställt Bankman-Frieds handlingar i ett positivt ljus. När FTX:s implosion pågick sade Ackman, i en nu raderad tweet, att han aldrig tidigare hade sett en VD ta ansvar som kryptobörsoperatören gjorde och att han ville ge honom ”cred” för sina handlingar. ”Det reflekterar väl över honom och möjligheten till ett mer gynnsamt resultat” för FTX, skrev han.

I lördags frågade en Twitteranvändare Ackman om hade några band till Bankman-Fried, vilket investeraren rakt ut sa att han inte har.

Bankman-Fried hade betraktats som en finansiell darling inom och utanför kryptoindustrin tills hans imperium kollapsade den 11 november och det avslöjades att den närstående hedgefonden Alameda förlorade miljarder i FTX-kundpengar i hävstångseffektiva kryptosatsningar.

John Ray, FTX:s nya verkställande direktör, beskrev i en ansökan till den amerikanska konkursdomstolen för Delaware-distriktet kryptoplattformens tillstånd ”som ett fullständigt misslyckande av företagskontroller och en sådan fullständig avsaknad av pålitlig finansiell information”.