Kallt och knapert med pengar? Här är fyra heta stater som inte beskattar din pensionsinkomst alls – oavsett hur gammal du är eller hur mycket pengar du har.

När USA nu går in i vinterns kyliga djup låter det förmodligen bra att dra sig tillbaka någonstans där det är varmt.

Men för många människor som står på tröskeln till pension är det inte bara kalla klimat som kan fördärva de gyllene åren. Det finns också skatter.

Missa inte

Om du vill dra dig tillbaka till en plats som inte bara är varm utan också håller törstiga regeringar borta från dina surt förvärvade tillgångar efter karriären har du flera alternativ. Vissa amerikanska delstater har till och med en gyllene kombination av tempererat klimat, ingen inkomstskatt, ingen pensionsskatt och ingen skatt på utdelningar från pensionsplaner – oavsett din ålder eller förmögenhet.

Det är dock viktigt att komma ihåg att delstatsbeskattningen är en del av ett större inkomstpussel: Du kan inte undkomma federala skatter eller, på de flesta ställen, fastighets- eller lokalskatter som stöder skolor, infrastruktur och förståsigpåare.

Med detta sagt, här är ett urval av var dina pengar kommer att räcka längst medan du håller dig varmast.

Florida

Låt oss få det uppenbara valet ur vägen: Solskensstaten är mycket gästvänlig för pensionärer och deras pengar. Staten saknar som bekant en statlig inkomstskatt, vilket innebär att du inte betalar någon skatt på din pension.

Om du antar att du kan stå ut med statens fastighetskostnader och den tillfälliga orkaner, kommer dina 401(k)- och IRA-utbetalningar att räcka längre eftersom Florida inte beskattar utdelningar från dessa planer. Och socialförsäkringen? Ingen skatt på den heller.

Nevada

Att dra sig tillbaka till Silver State är ett säkert kort eftersom Nevada är en annan stat som inte har någon inkomstskatt, vilket liksom Florida innebär att det inte finns någon skatt på pensioner, pensionsplaner eller andra pensioner. socialförsäkring..

Nevada är hemvist för många av landets bästa pensionärsorter, och förorterna utanför Las Vegas erbjuder den lockande kombinationen av varmare temperaturer på vintern och tillgång till kasinon och annan underhållning året runt.

Historien fortsätter

Läs mer: De bästa investeringsapparna 2023 för ”once-in-a-generation”-möjligheter (även om du är nybörjare)

Texas

Även om de senaste vinterförhållandena har visat sig vara svåra även för Texas, kan du i allmänhet räkna med att hålla dig varm i Lone Star State. Skattelättnaderna kommer också att värma ditt hjärta.

Texas beskattar inte statlig inkomst. Inte heller beskattas socialförsäkring, pensionsinkomst eller utdelningar från pensionsplaner. Dessa faktorer, i kombination med en allmänt lägre levnadskostnad och jämförelsevis lägre fastighetskostnader, gör Texas till en attraktiv plats att landa på.

Men de statliga pengar som går förlorade till dessa skattelättnader måste komma någonstans ifrån, vilket förklarar varför staten har några av landets högsta fastighetsskatter.

Tennessee

Om det är tillräckligt bra för Dolly Parton, varför inte för dig också?

Det finns ingen inkomstskatt i den här staten, vilket innebär att invånarna i Tennessee inte betalar skatt på sina pensioner, 401(k)s, IRAs eller socialförsäkringsförmåner.. Delstaten har också en låg levnadskostnad, inklusive låga fastighetsskatter.

Och om du letar efter sällskap under dina gyllene år, finns det i Tennessee också ett antal pensionärsboenden, som den främjar genom Tennessee Department of Tourist Development.

Bonus: Hawaii

Vad sägs om den andra idylliska landningsplatsen, Hawaii?

Tyvärr klarar Hawaii inte riktigt av att göra det: medan socialförsäkringsinkomster inte beskattas i delstaten, beskattas privata pensioner och utdelningar från pensionsplaner.

stigande fastighetsvärderingar – har du förmodligen bestämt dig för att du kan överleva dessa avgifter.

Vad du ska läsa härnäst

Den här artikeln ger endast information och ska inte tolkas som rådgivning. Den tillhandahålls utan någon som helst garanti.