Enphase Energy (ENPH) rapporterade sent på tisdagen resultat för det tredje kvartalet som överträffade förväntningarna både på topp- och bottenlinjen. Enphase-aktien steg på nyheten.

X

Solenergiföretaget rapporterade en justerad vinst på 1,25 dollar per aktie för intäkter på 634,7 miljoner dollar. Wall Street förväntade sig att Enphase skulle rapportera ett resultat på 1,09 dollar per aktie på intäkter på 530,2 miljoner dollar.

Enphase-aktien klättrade 4,3 procent till 276,80 efter börsstängning på börsen idag.

Intäkterna klättrade med 20 % jämfört med samma period föregående år.

Företaget är en ledande leverantör av mikroomriktare för solenergi. Mikroomriktare ökar produktionen av solenergi, förbättrar tillförlitligheten i solenergisystem och stöder intelligent energihantering.

Enphase tillverkar också programvara för att övervaka energiproduktion och batterisystem. Företaget är främst inriktat på bostadsmarknaden.

För sitt fjärde kvartal förväntar sig Enphase intäkter i intervallet 680-720 miljoner dollar. Mittpunkten på 700 miljoner dollar ligger över uppskattningarna på 655 miljoner dollar.

Enphase Stock: Efterfrågan är stark över hela världen

”Efterfrågan var stark på våra marknader över hela världen, särskilt i Nordamerika och Europa”, säger företaget i sin pressmeddelande.

”Våra intäkter i Europa för det tredje kvartalet 2022 ökade med cirka 70 procent jämfört med det andra kvartalet 2022, eftersom länderna i regionen påskyndar sina ansträngningar för att hantera stigande energipriser och beroendet av fossila bränslen”, fortsätter företaget.

Enphase-aktien har stigit med 47 procent i år.

Följ Brian Deagon på Twitter på @IBD_BDeagon för mer information om teknikaktier, analyser och finansmarknader.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

SunPower, dagens Finanstidning-aktie, laddad upp i solenergi

Solar Stocks får laddas upp på historisk grön energi Bill

EV, Solar Stocks Rally som Energy Bill ger breda, djupa incitament

Dags att anpassa dina investeringar till en inflationsmiljö?

Hitta dagens bästa tillväxtaktier att titta på med Finanstidning 50