Den 20-årige investerare som blev berömd i år när han tjänade 110 miljoner dollar på att handla med aktier i den krisdrabbade detaljhandelsföretaget Bed Bath & Beyond Inc.
BBBY,
-5.32%,
har blivit aktivist och kräver förändringar i psykedelikföretaget Mind Medicine Inc.

Jake Freeman, som studerar ekonomi och matematik vid University of Southern California, är en del av en grupp aktieägare som har samlat på sig mer än 5 % av aktierna i MindMed.
MNMD,
+3.20%.

Koncernen FMC MM Holdings LLC, skickade ett brev till MindMeds styrelse i slutet av september och föreslog åtgärder för att öka värdet, bland annat ett större fokus på att använda kapital för att påskynda utvecklingen av läkemedelskandidater, samtidigt som kostnaderna minskas för att minska den årliga kassaförbrukningen.

Gruppen var irriterad över en nyligen genomförd aktieemission med utspädningseffekt som prissattes till en rabatt på 30 % jämfört med aktiens stängningskurs föregående dag. Detta minskade FCM:s andel till 4,3 % från 6,1 % och utlöste en kraftig utförsäljning av aktien som har lett till att den underpresterar sina konkurrenter, enligt Freeman.

Se: MindMed-aktien sjunker med 50 % efter att företaget har sålt nya aktier.

MindMeds aktie har fallit med mer än 90 % under de senaste 12 månaderna, jämfört med förluster på 79 % för Atai Life Sciences N.V.
ATAI,
-0.99%
och 73 % för Compass Pathways PLC
CMPS,
-1.15%,
två rivaler inom området psykedeliska läkemedel. Det ledande indexet S&P 500
SPX,
-0.78%
har sjunkit med 15 %.

”De flesta biotechs skär ner på utgifterna och försöker spara pengar i en björnmarknad, medan MindMed ökar sina kontantutgifter”, sade Freeman till MarketWatch i en intervju.

MindMed höll inte med och konstaterade att många biotechs, och särskilt de som fortfarande befinner sig i den kliniska fasen, är under press på den nuvarande marknaden.

”FCM:s förslag är inte realistiska och visar på en bristande förståelse för hur ett bioteknikföretag i tillväxt som MindMed i slutändan kommer att leverera värde till aktieägarna”, sade vd Rob Barrow till MarketWatch i en kommentar via e-post.

Läs också: ”Magiska svampar” kan hjälpa alkoholister att dricka 83 procent mindre – eller sluta dricka helt och hållet, enligt forskning.

FCM säger att MindMed måste minska utvecklingstiden drastiskt för två av sina viktigaste produktkandidater, MM-110 och MM-120. Båda är former av LSD där den förstnämnda för närvarande är föremål för en prövning som behandling av opioidmissbruk och den sistnämnda som behandling av ångest.

”Vår plan för att förbättra MindMed är centrerad på en strategisk användning av likvida medel på utvalda program så att kärnläkemedel snabbt går mot FDA-godkännande, en minskning av onödig kassaförbrukning och en plan för att anskaffa kapital på ett sätt som inte påverkar bolagets aktiekurs negativt”, skrev FCM i brevet till styrelsen.

Kliniker som specialiserat sig på ketaminbehandling av depression och andra humörstörningar har dykt upp över hela USA under de senaste åren. WSJ besöker en klinik för att ta reda på varför vissa entreprenörer satsar på att efterfrågan på ketamin kommer att fortsätta att öka. Fotoillustration: Laura Kammermann

MindMed håller för närvarande på med en fas 2-dosbestämningsstudie för MM-120 med sikte på att inleda en fas 3-studie. FCM vill att företaget ska söka FDA-tillstånd för att gå direkt till en fas 3-studie och hoppa över fas 2, med hjälp av data från studier som genomförts av MindMed-samarbetaren Matthias Liechti, som enligt Freeman är en ledande expert på området psykedeliska läkemedel.

Liechti, som på MindMeds webbplats identifieras som professor i klinisk farmakologi och internmedicin vid universitetet i Basel och behandlande läkare vid universitetssjukhuset i Basel, ”publicerade nyligen en randomiserad placebokontrollstudie om LSD och ångest som visade en 99,993-procentig konfidens i resultatet”, står det i FCM:s brev. ”Dessutom har professor Liechti utfört flera doseringsstudier för att bedöma LSD-säkerheten som framgångsrikt har identifierat en effektiv dos för att säkert behandla ångest. Detta gör det möjligt för MindMed att utnyttja sitt samarbete med professor Liechti för att eventuellt hoppa över fas IIb-fasen i sin helhet. ”

MindMeds vd Barrow bestrider detta påstående. ”Det finns ingen grund för påståendet att vi skulle kunna hoppa över vår fas 2-studie för MM-120 och gå direkt till fas 3”, säger han till MarketWatch. ”Att göra det innebär flera risker, bland annat att fas 3 misslyckas eftersom vi inte skulle ha identifierat en optimal dos, att FDA avslår vår ansökan om nytt läkemedel även efter en framgångsrik studie och förseningar, om man antar – vilket är troligt – att FDA skulle avslå vårt förslag om att gå direkt in i ett fas 3-program.”

I FCM ingår Freemans farbror, Scott Freeman, en bioteknisk entreprenör och medgrundare av MindMed, som stämmer medgrundaren Stephen Hurst. I stämningen hävdas att Hurst trängde ut Freeman från företaget och sedan iscensatte en affär som överförde värdefull immateriell egendom till en rival.

Hurst svarade på en begäran om kommentar från MarketWatch med detta uttalande: ”Det finns ingen saklig grund för Dr. Freemans påståenden.”

Barrow sade att påståendena i Freeman-Hurst-processen ”avser år gamla händelser och personer som var inblandade i MindMed långt tillbaka i tiden.

”De har ingen betydelse för företaget i dag. Viktigt är att FCM:s uttalanden om vår immateriella egendom för vårt ledande program, MM-120, är ogrundade. Vi har inte gett bort några immateriella rättigheter till vår läkemedelskandidat.”

Dr. Szu-yin (Jennifer) Wu, klinisk biträdande professor vid Buffalouniversitetets handelshögskola, sade att microcap- och penny-stock-företag länge har betraktats som riskfyllda investeringar och mer ogenomskinliga i informationsmiljön.

”De är föremål för mindre yttre kraft av övervakningen på grund av ägarstrukturen och mindre täckning av finansanalytikerna. Aktieägarnas rättigheter i ett penny-stock-bolag är dock lika viktiga som i ett megacap-bolag ur bolagsstyrningsperspektiv”, sade hon.

FCM sade att man ursprungligen begärde en plats i styrelsen men att man nu vill hålla ett särskilt aktieägarval för att utse en kontrollerande lista med tre styrelseledamöter, vilket är tillåtet enligt kanadensisk lag.

”Likvida medel är en premie i en björnmarknad, så vi vill gå in medan företaget fortfarande har likvida medel och vi kan få en bra förvaltningsplan på plats”, sade Freeman.

Ämnet psykedeliska preparat och deras potential att användas vid psykiska sjukdomar har blivit populärt på senare tid, delvis på grund av en Netflix-dokumentär med Michael Pollan, ”Hur man ändrar sin åsiktsom innehåller lovande berättelser om cancerpatienter som förlorar sin rädsla för döden och veteraner som övervinner posttraumatiskt stressyndrom.

Men forskarna varnar för att det finns okända risker med behandlingen och att alla patienter inte reagerar på samma sätt.

Läs nu: Löftena och farorna med den miljardindustri som blomstrar kring psykedelisk terapi.

Oppenheimer är ändå ett fan av MindMed, med analytikern François Brisebois som betygsätter aktien outperform med en kursmålsättning på 52 dollar. Aktien handlas för närvarande under 3 dollar.

”Trots konkurrensen från flera nya psykedeliska biotechs tror vi att MindMed är en välkapitaliserad ledare som är redo att störa den stora, växande marknaden för psykisk hälsa”, skrev han i sin initiering av bevakningen i augusti.

Ungefär en femtedel av de vuxna i USA har diagnostiserats med en psykisk störning, och ungefär 21 % har en prevalens för ångest, och, skrev Brisebois, ”det krävs inte mycket marknadspenetration för att en snabbt insättande och varaktig behandling ska komma in i blockbuster-territorium (trots dess längre behandlingstid…). [of approximately] 10 timmar).”