Inflödena till aktier närmade sig ett rekord förra veckan då satsningar på att en botten bildas sporrade till stora köp av dykningar i amerikanska aktier. Optimismen är dock sannolikt förhastad, enligt Bank of America.

Analytiker vid banken sade i en kommentar på tisdagen att allokeringarna till aktier nådde den tredje högsta summan sedan 2008 under femdagars perioden, enligt kunddata – ett tecken som investerare tror tyder på att marknadens utförsäljning närmar sig sitt slut. Men BofA bestred uppfattningen att det värsta ligger bakom för aktiemarknaden.

”Förra veckan, under vilken S&P 500 återhämtade sig med 1,5 % från de senaste lågpunkterna, var kunderna stora nettoköpare av amerikanska aktier”, konstaterade analytikerna och noterade att det totala inflödet på 6,1 miljarder dollar var det tredje största inflödet i bankens datahistoria sedan 2008 och den femte veckan i rad med inflöden. ”Our view? Mer volatilitet sannolikt framöver.”

Flöden tyder på att investerare tror att marknaden kan ha nått botten: kundflödena till amerikanska aktier var förra veckan de tredje största sedan 2008.

Efter att ha stigit under de två första dagarna av förra veckan, raderade en dag för jobbmarknaden en stor del av vinsterna. Ändå lyckades aktierna avsluta veckan högre efter tre raka veckor av förluster.

Bank of America noterade att den breda shoppingruschen över amerikanska aktier sträckte sig från enskilda aktier till börshandlade fonder medan köpen spände över hedgefonder, institutioner och enskilda investerare. Institutionella investerare var de största köparna och noterade sitt första inflöde på en månad och sitt största inflöde sedan december 2020.

En rad försvagade ekonomiska data i början av förra veckan underblåste förhoppningar om att Federal Reserve kan komma att avstå från aggressiva penningpolitiska åtstramningar tidigare än planerat, men strateger på Wall Street har bestridit denna hoppfulla föreställning.

Analytiker vid Goldman Sachs sade på tisdagen att det var ”för tidigt att prisa in en vändning” och tillade att med förväntningar om fler räntehöjningar kvarstår risken för ytterligare nedgångar för de amerikanska aktiemarknaderna.

JPMorgan-chefen Jamie Dimon sade också att aktierna kan falla med ”lätt 20 %” från nuvarande nivåer i ett scenario med hårdlandning, eftersom analytiker vid hans bank varnade för att en annan het konsumentprismätning på torsdag skulle kunna utlösa en 5-procentig nedgång för S&P 500.

Historien fortsätter

En skylt varnar för fara vid ett vattenfall som svullnat upp av regn från orkanen Lane i Hilo, Hawaii, USA, 25 augusti 2018.  REUTERS/Terray Sylvester

En skylt varnar för fara vid ett vattenfall som svällt av regn från orkanen Lane i Hilo, Hawaii, USA, 25 augusti 2018. REUTERS/Terray Sylvester

Alexandra Semenova är reporter på Yahoo Finance. Följ henne på Twitter @alexandraandnyc

Klicka här för de senaste nyheterna om aktiemarknaden och fördjupade analyser, inklusive händelser som påverkar aktierna.

Läs de senaste finans- och affärsnyheterna från Yahoo Finance

Ladda ner Yahoo Finance-appen för Apple eller Android

Följ Yahoo Finance på Twitter, Facebook, Instagram, Flipboard, LinkedIn, och YouTube