Digital World Acquisition Corp. (DWAC) aktien föll på fredagen eftersom aktieägarna i det särskilda förvärvsbolaget, som syftar till att börsnotera den tidigare presidenten Donald Trumps teknik- och sociala medieplattform, ska träffas på måndag för att avgöra om det finns stöd för att förlänga tidsfristen för att slutföra sammanslagningen.

X

DWAC:s ursprungliga tidsfrist för att slutföra fusionen med Trump Media and Technology Group, moderbolaget till den konservativa sociala medieplattformen Truth Social, var förra månaden. En undersökning av affären av Securities & Exchange Commission har dock försenat förfarandet. Den 8 september ajournerade DWAC aktieägaromröstningen om huruvida en förlängning av tidsfristen skulle godkännas och fastställde måndag som nytt datum.

Utan att aktieägarna genomförde en omröstning förra månaden bidrog SPAC:s sponsor, ARC Global Investments, med cirka 2,9 miljoner dollar för att förlänga tidsfristen för fusionen till den 8 december, enligt federala handlingar. DWAC:s ledning ger aktieägarna en möjlighet att förlänga tidsfristen till den 8 september 2023.

DWAC-aktien föll med 3,4 % till 16,99 under fredagens börshandel. Aktierna har sjunkit med 90 % från toppnoteringen på 175 den 22 oktober, när nyheten om Trumps fusionsavtal först kom ut.

Omröstning eller DWAC-avveckling

Enligt SEC-anmälningar från den 25 augusti bad DWAC aktieägarna att godkänna en förlängning av tidsfristen för att slutföra sin företagssammanslagning.

DWAC hade satt omröstningen till den 6 september och varnade investerarna för att om uppskovet till september 2023 inte beviljades, skulle företaget eventuellt kunna upphöra med sin verksamhet och likvidera aktier.

”Utan förlängningen anser styrelsen att det finns en betydande risk för att vi, trots våra bästa ansträngningar, inte skulle kunna slutföra företagsförvärvet på eller före uppsägningsdatumet”, skrev företaget i sin federala inlämning den 25 augusti.

Dokumentationen visar också att SPAC:s kassa är på väg att försvinna. I ett SEC-dokument från förra månaden avslöjade DWAC att det mellan den 19 september och den 23 september hade fått uppsägningsbesked från PIPE-investerare (private investment in public equity) som representerade cirka 139 miljoner dollar.

Detta kommer efter att DWAC i sin kvartalsrapport den 23 augusti rapporterade att företaget hade förlorat 6,2 miljoner dollar under första halvåret.

SEC undersöker DWAC

DWAC meddelade i oktober 2021 att man hade för avsikt att gå samman med Trump Media and Technology Group i syfte att göra Trumps företag börsnoterat. SEC började dock utreda DWAC:s affärsverksamhet i december.

Efter tillkännagivandet av fusionen steg DWAC-aktien, men observatörer var skeptiska till hur snabbt affären kom till stånd. Aktierna i Digital World började handlas den 30 september 2021. Sedan steg aktien kortvarigt med mer än 1 600 % under de två dagar som följde på tillkännagivandet av Trump-medias sammanslagning, den 20 oktober 2021.

Aktierna backade från dessa toppar, men handlades så mycket som 914 % över startpriset i september 2021 så sent som i mars.

I slutet av juni avslöjade en SEC-anmälan från DWAC att en federal jury i södra distriktet i New York hade stämt bolagets styrelseledamöter för att få mer information om fusionsavtalet. DWAC varnade då för att justitiedepartementets och SEC:s utredningar riskerade att bromsa eller helt avsluta fusionen.

New York Times rapporterade att Trump och DWAC:s vd Patrick Orlando hade diskuterat en affär flera månader innan SPAC offentliggjordes.

DWAC-aktien och Trumps sociala medier

DWAC-aktien föll med 5 % på tisdagen efter nyheten att Elon Musk hade ändrat kurs och att hans $44 miljarder Twitter (TWTR) var återigen på gång. Detta ger upphov till möjligheten att Trump kan återvända till Twitter, eventuellt före mellanårsvalet i november.

Dessutom twittrade Musk på torsdagskvällen att Tesla (TLSA) inledde produktionen av Tesla Semi-traktorbilar med släpvagn. Leveranser till PepsiCo (PEP) skulle inledas den 1 december. Musk sade att de elektriska halvlastbilarna kommer att ha en räckvidd på 500 mil per laddning.

Jobs Report: En lite mjukare, men fortfarande för stark för Fed

Truth Social lanserades efter att Twitter stängt av Trumps Twitter-konto efter upploppet vid det amerikanska Capitolium den 6 januari förra året. Den av Trump stödda appen för sociala medier lanserades i februari, och ett antal användare hänvisade till problem och svårigheter att skapa konton.

En återgång till Twitter skulle kunna omdirigera en stor del av Truth Socials publik till den mer mainstreamkanalen. I en federal ansökan av den 25 augusti sade DWAC också att en potentiell risk för att lyckas med sin företagssammanslagning är Trumps popularitet, eller brist på popularitet.

”Om president Trump blir mindre populär eller om det uppstår ytterligare kontroverser som skadar hans trovärdighet eller människors önskan att använda en plattform som är förknippad med honom”, skulle det kunna påverka affären, skrev DWAC i ansökan.

Förra månaden lämnade DWAC sedan in en kopia av ett Truth Social-inlägg från Trump den 3 september. Den före detta presidenten sade att den sociala medieplattformen ”går riktigt bra” men att SEC försöker hindra SPAC från att slutföra affären.

”Vem vet? I vilket fall som helst behöver jag ingen finansiering, ’jag är verkligen rik!’. Något privat företag?????” Trump sa.

Följ Kit Norton på Twitter @KitNorton för mer information.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Vad är CAN SLIM? Om du vill hitta vinnande aktier måste du veta det

Toppfonder köper in sig i nr. 1 Industry Leader nära breakout med 364% tillväxt

Handla med experter på IBD Live

Få en fördel på aktiemarknaden med IBD Digital

Marknadsrally visar motståndskraft, se nu efter detta; Solar Stock Plunges