Dow Jones terminer var högre inför tisdagens öppning. Ett nytt rallyförsök på aktiemarknaden inleddes på måndagen då Dow Jones Industrial Average steg 765 punkter.

X

Aktiemarknaden idag

På måndagen steg Dow Jones Industrial Average med 2,7 % och ledde aktiemarknaden uppåt. S&P 500 klättrade 2,6 % och det tekniktunga Nasdaq composite ökade med 2,3 %. Russell 2000 med litet kapital avancerade med 2,65 %.

Bland de börshandlade fonderna var Nasdaq 100-tracker Invesco QQQQ Trust (QQQQ) steg med 2,35 % och SPDR S&P 500 (SPY) steg med 2,6 %.

Viktiga resultatrapporter denna vecka kommer från Acuity Brands (AYI), ConAgra Brands (CAG), Constellation Brands (STZ) och McCormick (MKC).

General Motors (GM) rapporterade sin bilförsäljning för tredje kvartalet på måndagen och överträffade förväntningarna på grund av stark konsumentefterfrågan och bättre tillgång till fordon. GM-aktien steg med 2,4 % på måndagen, men ligger fortfarande mer än 50 % från sin högsta nivå på 52 veckor.

EV-giganten Tesla (TSLA) dök med 8,6 % efter att ha missat uppskattningarna om antalet leveranser av fordon. Bland Dow Jones-aktierna var Apple (AAPL) steg med 3,1 %, medan Microsoft (MSFT) steg med 3,4 % på dagens börs.

I den pågående börsens svaghet, Murphy USA (MUSA), Neurocrine Biosciences (NBIX), Vertex Pharmaceuticals (VRTX) och World Wrestling Entertainment (WWE) – samt Dow Jones-aktien UnitedHealth (UNH) – är bland de främsta aktierna att hålla ögonen på. Tänk på att den pågående korrigeringen på aktiemarknaden är en tid för investerare att sitta på sidlinjen och bygga upp bevakningslistor.

Vertex är ett nytt tillägg till IBD Leaderboard. Murphy USA presenterades i veckans kolumn Stock Near A Buy Zone tillsammans med tre andra toppaktier.

Dow Jones Futures idag: Skatteavkastning, oljepriset

Inför tisdagens öppningsklocka steg Dow Jones futures 0,2 % jämfört med fair value, medan S&P 500 futures ökade 0,3 %. Nasdaq 100-terminerna steg 0,5 % jämfört med fair value. Kom ihåg att nattens agerande i Dow Jones futures och på andra håll inte nödvändigtvis översätts till faktisk handel under nästa ordinarie börssession.

Den tioåriga statsobligationsräntan sjönk betydligt till 3,65 % på måndagen. Förra veckan översteg den tioåriga statsskattens avkastning kortvarigt 4 %, vilket inte hade skett på mer än tio år.

Samtidigt steg de amerikanska oljepriserna med mer än 4 % på tisdagen, då West Texas Intermediate futures handlades över 83 dollar per fat. Förra veckan föll de till årets lägsta nivå. På onsdag, kommer OPEC+ att sammanträda för att överväga en produktionsminskning i syfte att hjälpa till att stötta de fallande oljepriserna.

Vad man ska göra i det nya rallyförsöket på aktiemarknaden

Trots måndagens kraftiga vinster är IBD:s marknadstrend fortfarande en ”marknad i korrektion”, med de senaste veckornas kraftiga försäljningar. Det innebär att investerare bör stanna kvar i kontanter.

Måndagens vinster startade dock ett nytt rallyförsök på aktiemarknaden, vilket är din dag 1. Vad som händer på dag 2 och dag 3 är irrelevant så länge som indexet inte underskrider sin senaste lägsta nivå. Om den lägsta nivån underskrids är rallyförsöket avslutat och marknaden måste försöka igen.

Därefter bör investerare vänta på en follow-through-dag, som inträffar på dag 4 eller senare. Från och med torsdag (dag 4) söker man efter Nasdaq eller S&P 500 som stiger kraftigt i högre volym än föregående session. Det är en follow-through-dag. Det ger investerare grönt ljus att börja köpa ledande aktier som bryter ut förbi korrekta köppunkter. Det bör sätta din portfölj och ditt tankesätt i synk med aktiemarknadens agerande genom att gradvis engagera kapital i ledande aktier.

Nu, inför en potentiell uppföljningsdag, är den perfekta tidpunkten för att bygga upp en stark bevakningslista med toppaktier. Många långsiktiga ledare tenderar att bryta ut vid eller nära follow-through-dagen, marknadens botten-signal. Att missa denna tidiga möjlighet kan vara ett kostsamt misstag.

I fredagens The Big Picture-kolumn kommenterades: ”Marknadsgenomsnitten har nu sjunkit för tredje kvartalet i rad för första gången sedan 2009. Den smula tröst för investerare är det faktum att IBD:s forskning visar att björnmarknader bildas under tre eller fyra vågor av intensiv försäljning. Detta ser ut att vara den tredje vågen.”

Fem Dow Jones-aktier att titta på nu

Dow Jones-aktier att hålla koll på: UnitedHealth

Dow Jones-aktien UnitedHealth avancerade 2,1 % på måndagen och hittade återigen stöd runt den långsiktiga 200-dagarslinjen. Aktierna bygger en platt bas som har en 553,23 köppunkt, enligt IBD MarketSmiths diagramanalys. Aktierna är cirka 7 % från sin senaste köppunkt och står inför ett test av motståndet vid 50-dagarslinjen.

UNH-aktien visar en stark 95 av en perfekt 99 IBD Composite Rating, enligt IBD Stock Checkup. Investerare kan använda IBD Composite Rating för att enkelt mäta kvaliteten på en akties grundläggande och tekniska mätvärden.

4 topptillväxtaktier att hålla koll på i den nuvarande börskorrigeringen

De bästa aktierna att hålla koll på: Murphy USA, Neurocrine, Vertex, WWE

Bensinstations- och mini-marketledaren Murphy USA bygger en platt bas med en köppunkt på 303,19. Aktierna ökade med 3,1 % i måndags och närmar sig potentiellt motstånd vid sin 50-dagarslinje. Ett avgörande återtagande av denna nivå skulle vara uppåtgående för aktiens basbyggnadsutsikter.

Onsdagens IBD 50 Stocks To Watch-val, Neurocrine Biosciences, bygger en platt bas som har en köppunkt på 109,36, enligt IBD MarketSmiths diagramanalys. Aktierna är bara 2 % från köppunkten efter måndagens 0,5 % ökning. RS-linjen nådde en ny högsta nivå i fredags, vilket är en hausse-signal.

IBD Leaderboard-aktien Vertex Pharmaceuticals återfick på ett avgörande sätt sin 50-dagarslinje förra veckan. Aktierna bygger en platt bas med en köppunkt på 306,05 och en tidig ingång på 296,24. Aktien överträffade den tidiga posten under måndagens nästan 3-procentiga uppgång. Även om den svaga marknadsstatusen kan hålla dig på sidlinjen gör aktiens motståndskraft den till en toppidé att bevaka. Dess RS-linje är på nya toppar, ett potentiellt tecken på stora börsöverträffningar.

World Wrestling Entertainment fortsätter att bygga en platt bas som har en ingång på 75,33. Aktien är tillbaka över sin 50-dagarslinje och bara 4 % från köppunkten. RS-linjen fortsätter att notera nya toppar.

Följ med IBD-experter när de analyserar ledande aktier i den nuvarande börskorrigeringen på IBD Live.

Tesla-aktien

Tesla-aktien sjönk med 8,6 % på måndagen och stängde på den lägsta nivån sedan den 18 juli, efter att företaget missat sina beräkningar av fordonsleveranser under helgen.

Elbilsjätten levererade 343 830 elbilar under det tredje kvartalet, en ökning med 42 % jämfört med året innan och överträffade Q1:s rekord på 310 048. Det var också 35 % högre än Q2:s 254 695. Anläggningen i Shanghai stod inför en långvarig avstängning och långsam återhämtning under andra kvartalet på grund av Covid-avstängningar.

Men analytiker hade förväntat sig Tesla-leveranser på 350 000-370 000, med konsensus något över 360 000. Tesla hänvisade till ett ökat antal fordon i transit. Men det kan spegla en svagare kinesisk efterfrågan, vilket sporrar till en tidigare exportoffensiv än vanligt från Shanghai.

Aktierna ligger mer än 40 % från sin högsta nivå på 52 veckor.

Dow Jones Leaders: Apple, Microsoft

Bland Dow Jones-aktierna steg Apple-aktien med 3,1 procent på måndagen och bröt därmed en tre dagars förlustsvit. Aktien ligger dock mer än 20 % från sitt 52-veckorshögsta och under sina 50- och 200-dagarslinjer.

Microsoft steg med 3,3 % i måndags och återhämtade sig från fredagens 52-veckors lägsta kurs. Mjukvarujätten ligger fortfarande mer än 30 % från sitt 52-veckorshögsta värde.

Följ Scott Lehtonen på Twitter på följande adress @IBD_SLehtonen för mer information om tillväxtaktier och Dow Jones Industrial Average.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

Top Growth Stocks att köpa och titta på

Lär dig att tajma marknaden med IBD:s ETF-marknadsstrategi

Hitta de bästa långsiktiga investeringarna med IBD Long-Term Leaders

MarketSmith: Forskning, diagram, data och coachning på ett och samma ställe.

Hur man undersöker tillväxtaktier: Varför detta IBD-verktyg förenklar sökandet efter toppaktier