Dow Jones futures var lite förändrade efter timmarna, tillsammans med S&P 500 futures och Nasdaq futures. Aktiemarknaden drabbades av ytterligare förluster på onsdagen då stigande statsobligationsräntor, Apples iPhone-svårigheter och stigande Kina Covid-fall ökade säljtrycket på de stora indexen.

X

Nasdaq är nära sin lägsta nivå på björnmarknaden och har den sämsta stängningen på över två år. Dow Jones underskrider en nyckelnivå.

Apple (AAPL) föll återigen och nådde en ny bottennotering. AAPL-aktien riskerar att falla under en värdering på 2 biljoner dollar. Tesla (TSLA), som också satte en ny bottennotering på en björnmarknad, steg måttligt. Men det beskärde bara en brant veckoförlust.

Energiaktierna föll när råolje- och naturgaspriserna sjönk, med natgas- och kolproducenter som hårdast drabbade.

Men flera energiaktier visar motståndskraft. Exxon Mobil (XOM), Chevron (CVX), Schlumberger (SLB), Valaris (VAL) och, i viss mån, First Solar (FSLR) klarar sig relativt bra.

Men om dessa aktier gör verkliga framsteg härifrån beror i hög grad på om de instabila energipriserna rör sig uppåt.

CALMs resultat

Efter stängningen har äggproducenten Cal-Maine (CALM) rapporterade ett kraftigt resultat som inte nådde upp till förväntningarna för det andra kvartalet. CALM-aktien föll med 5 % i den utökade handeln, trots att intäkterna steg med 110 % och äggproducenten meddelade en utdelning på 1,35 dollar per aktie. Aktien föll med 2,5 % till 62,19 under onsdagens ordinarie handel. Det drog CALM-aktien tillbaka inom den 5-procentiga chase-zonen för en köppunkt på 60,11 handtag. Men Cal-Maine kan öppna torsdagen under den posten.

Dow Jones Futures idag

Dow Jones futures sjönk 0,1 % jämfört med fair value. S&P 500 futures var oförändrade och Nasdaq 100 futures steg 0,2 %.

Den tioåriga statsobligationsräntan sjönk 3 baspunkter till 3,86%.

Kom ihåg att nattens agerande i Dow-futures och på andra ställen inte nödvändigtvis översätts till faktisk handel under nästa ordinarie börssession.

Följ med Finanstidning:s experter när de analyserar aktier som kan användas i börsrallyt på Finanstidning Live.

Onsdagens aktiemarknad

Aktiemarknaden fortsatte att sjunka och alla de stora indexen sjönk med mer än 1 %.

Dow Jones Industrial Average sjönk med 1,1 % under onsdagens börshandel. S&P 500-indexet sjönk med 1,2 procent. Nasdaqs kompositindex gav upp 1,35 procent. Det småkapitaliserade Russell 2000-indexet gav upp 1,6 %.

Apple-aktien sjönk med 3,1 % till 126,04, vilket är den lägsta nivån på 18 månader. TrendForce sänkte sina prognoser för 2022 års iPhone-leveranser på grund av den senaste tidens låsningar vid Foxconns bas i Zhengzhou. Och man har också sänkt sin prognos för leveranserna i början av 2023 med hänvisning till Foxconns arbetskraftsbrist.

Tekniktitanen Dow Jones är på väg mot sin sjätte raka veckoförlust och sin värsta månadsförlust på fyra år. AAPL-aktiens värdering stängde på 2 005 biljoner dollar.

Tesla steg med 3,3 % till 112,71 efter att ha sjunkit med 11,4 % på tisdagen och avslutat en sju dagars förlustsvit. EV-jätten är fortfarande ned nästan 15 % för månaden. Sent på onsdagen sänkte Morgan Stanley-analytikern Adam Jonas sitt kursmål för TSLA-aktien till fortfarande höga 250, men sänkte också sitt leveransmål för Q4 till endast 399 000 EV:er. Tesla klättrade med 1 % under natten.

Det amerikanska råoljepriset sjönk med 0,4 % till 79,23 dollar per fat. Naturgasterminerna tumlade med 5,8 procent.

Den tioåriga statsobligationsräntan steg med 3 baspunkter till 3,89 %. Det är en uppgång med 49 baspunkter från den 7 dec. lägsta nivån på 3,4 %, med nästan hela ökningen sedan den 15 dec.

ETF:er

Bland tillväxtfonderna är iShares Expanded Tech-Software Sector ETF (IGV) har förlorat 1,1 %. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) sjönk med 1,3 %. Med tanke på de mer spekulativa story-aktierna har ARK Innovation ETF (ARKK) sjönk med 0,5 % och nådde sin lägsta nivå på fem år. ARK Genomics ETF (ARKG) sjönk med 0,6 %, strax över sin lägsta nivå i juni. Tesla-aktien är fortfarande ett betydande innehav i Ark Invests ETF:er.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) föll med 4 % och Global X U.S. Infrastructure Development ETF (PAVE) sjönk med 1,75 %. U.S. Global Jets ETF (JETS) härstammade från 2,4 %. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) föll med 2 %. Energy Select SPDR ETF (XLE) sjönk med 2,2 %, med XOM- och CVX-aktierna som de främsta komponenterna och SLB-aktien som tredje. Financial Select SPDR ETF (XLF) sjönk med 0,35 %. Health Care Select Sector SPDR Fund (XLV) sjönk med 0,65 %.

Fem bästa kinesiska aktier att hålla koll på nu

Energiaktier att titta på

Exxon-aktien föll med 1,6 % till 108,38, tillbaka under 50-dagarslinjen en dag efter att nyligen ha tagit sig tillbaka till denna nyckelnivå. XOM-aktien har en köppunkt på 114,76 från en platt bas över en tidigare konsolidering. Men en rörelse över tisdagens högsta nivå på 110,47 skulle kunna erbjuda en tidig ingång.

Chevron-aktien ser mycket ut som Exxon Mobil. Aktierna sjönk 1,5 % till 176,98 och halkade under sin 50-dagars. CVX-aktien har en platt bas bredvid en tidigare konsolidering, med en köppunkt på 189,78, enligt MarketSmiths analys. Investerare skulle kunna använda 180,33, strax över tisdagens högsta nivå, som en tidig ingång för CVX-aktien.

Schlumberger-aktien backade 1,7 % till 52,60 och hittade stöd nära 10-veckorslinjen. SLB-aktien har en 16%-djup konsolidering ovanför/vid en djup cupbas. Den officiella köppunkten är 56,14. Men investerare kan använda 54,28, strax över den högsta nivån från den 5 december på 54,18, som en tidig ingång för SLB-aktien.

Valaris aktie föll 2,6 % till 64,74 och steg något från ett test av 10-dagars-, 21-dagars- och 50-dagarslinjerna. Offshorekontraktsborrningsföretaget har en köppunkt på 70,27 från en 17 % djup cupbas över ett djupt cup-with-handle-mönster. Köppunkten är 70,27. Investerare kan använda 67,75, strax över tisdagens högsta nivå, som en tidig ingång. Det skulle kunna utvecklas till en riktig handtagsköppunkt inom några dagar.

First Solar sjönk med 2,7 % till 146,17 och tappade ytterligare mark från 50-dagarslinjen, men kom från en intradagslägsta på 142,35. FSLR-aktien behöver en del arbete och kan lätt bryta ner från denna punkt. Helst skulle andra solcellsaktier, som är ännu hårdare drabbade, också förbättras. Men håll utkik för att se om First Solar kan återfå sina 50-dagars- och 21-dagarslinjer. Det skulle då kunna finnas en trendlinje, eller kanske en rörelse över den högsta nivån från den 21 december på 162,20, för att erbjuda ett tidigt inträde. FSLR-aktien kan ha en ny bas i slutet av nästa vecka.

Marknadsanalys

Aktiemarknaden hade ännu en tuff session på onsdagen.

Dow Jones, som hade en liten vinst på tisdagen, kunde inte stå emot på onsdagen. Dow Jones stängde under sitt stigande 50-dagars glidande medelvärde för första gången sedan den 21 oktober.

S&P 500 fortsatte att sjunka från sin stigande 50-dagarslinje. Referensindexet höll sig över torsdagens bottennivåer men slutade med sin sämsta stängning sedan den 9 november. S&P 500:s bäst presterande bolag, Generac (GNRC) och Tesla-aktien, har varit S&P 500:s största förlorare under 2022. Inte direkt inspirerande.

Russell 2000 underskred torsdagens bottennotering och nådde sin sämsta nivå på två månader.

Nasdaqs kompositindex föll till strax under 135 punkter från sin lägsta intradagsnivå på björnmarknaden den 13 oktober. Det tekniktunga indexet slutade med sin svagaste stängning sedan juli 2020. Apple-aktien och en rad andra tillväxtnamn rasade.

Tills det finns klarhet om Feds räntesats slutspel och de ekonomiska utsikterna – inklusive Kinas Covid-våg – kommer aktiemarknaden sannolikt att vara hackig i bästa fall. Och de stora indexen klarar sig mycket sämre än så just nu.

Tidsplanera marknaden med Finanstidning:s ETF-marknadsstrategi

Vad ska man göra nu?

Aktiemarknaden är inte bra. Även om vissa sektorer klarar sig bättre än andra är det svårt för alla aktier att göra stora framsteg. Sektorer och enskilda aktier kan också snabbt försämras.

Investerare kan ha små positioner i vissa lovande sektorer, men bör hålla sig borta från tillväxt för tillfället. Det är inget fel med att vara helt i kontanter. Att hålla sitt finansiella och mentala kapital intakt är avgörande.

Men arbeta med dina bevakningslistor. Många aktier från en mängd olika sektorer är nära köppunkter, eller kan bli det snabbt om marknaden piggnar till. Fokusera på aktier med stark relativ styrka och som håller viktiga nivåer. Uteslut inte motståndskraftiga namn som ännu inte har en tydlig köppunkt.

Om du har haft ett dåligt år kommer du inte att ta igen det under de två sista handelsdagarna 2022 med en marknad som kämpar. Lär dig av dina misstag och förbered dig för nästa ihållande marknadsrally 2023.

Läs The Big Picture varje dag för att hålla dig i synk med marknadens riktning och ledande aktier och sektorer.

Följ Ed Carson på Twitter på @IBD_ECarson för uppdateringar om aktiemarknaden och mycket mer.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

Varför detta Finanstidning-verktyg förenklar sökandet efter toppaktier

Vill du få snabba vinster och undvika stora förluster? Prova SwingTrader

Bästa tillväxtaktier att köpa och titta på

Tesla Vs. BYD: Vilken EV-gigant är det bättre köpet?