Dow Jones futures steg under natten, tillsammans med S&P 500 futures och Nasdaq futures, med Netflix (NFLX) abonnemangstillväxt i fokus och Teslas resultat är nära förestående.

X

Börsens rallyförsök ökade vinsterna på tisdagen, men stängde långt från topparna under en volatil session. Rapporter om att Apple (AAPL) iPhone-produktionen hjälpte inte till. Apple-aktien vände kortvarigt nedåt men lyckades stänga något högre.

Marknadsrallyt pågår fortfarande, men det har inte bekräftat något ännu. Investerare bör vara mycket uppmärksamma och förbli försiktiga.

Netflix abonnenttillväxt var mycket starkare än väntat under Q3, och den strömmande tv-jätten är också optimistisk när det gäller kunderna under Q4. Vinsterna överträffades också. Netflix aktie steg kraftigt och signalerade ett genombrott. Disney (DIS) och Roku (ROKU) steg också under natten.

Intuitive Surgical (ISRG) överträffade prognoserna för vinst och intäkter för tredje kvartalet. ISRG-aktien steg kraftigt under natten. Intuitive-aktien ligger nära bottennivåer. Men resultaten för tillverkaren av robotkirurgiska system kan vara ett gott tecken för andra företag inom medicinsk utrustning.

United Airlines (UAL) levererade ett starkt resultat för tredje kvartalet och en prognos för fjärde kvartalet, efter en positiv prognos från Delta Air Lines (DAL) förra veckan. UAL-aktien steg kraftigt i den förlängda handeln, och Delta bidrog till vinsterna under den ordinarie sessionen.

Chipväxeljätten ASML (ASML) rapporterar tidigt på onsdagsmorgonen, följt av Lam Research (LRCX) onsdag kväll. De kommer att ge en läsning om chipsektorn, inklusive eventuella kommentarer om amerikanska kontroller av chipteknik till Kina. Både ASML-aktien och LRCX ligger strax över sina lägsta nivåer sedan 2020.

Tesla (TSLA) är på gång på onsdagskvällen. EV-jätten bör leverera en stark vinsttillväxt, men investerarna kommer att vilja ha en trygghet om framtiden.

Samtidigt kom nya bevis för att Elon Musks Twitter (TWTR) kan vara nära förestående. TWTR-aktien är inte långt ifrån uppköpspriset på 54,20 dollar per aktie.

Dow Jones Futures idag

Dow Jones futures steg 0,45% jämfört med fair value, med DIS-aktier som gav ett litet lyft. S&P 500 futures klättrade 0,7 %. Nasdaq 100 futures steg med 1,3 procent. NFLX-aktien och United Airlines är S&P 500- och Nasdaq 100-komponenter.

Kom ihåg att nattens agerande i Dow-futures och på andra håll inte nödvändigtvis översätts till faktisk handel under nästa ordinarie börssession.

Följ med IBD:s experter när de analyserar aktier som kan användas i börsrallyt på IBD Live.

Rally på aktiemarknaden

Försöket till rally på aktiemarknaden började starkt men föll nästan omedelbart från topparna. En volatil session följde, även om de stora indexen stängde med solida till kraftiga uppgångar.

Dow Jones Industrial Average steg med 1,1 procent under tisdagens börshandel. S&P 500-indexet klättrade med 1,15 procent. Nasdaqs kompositindex avancerade med 0,9 procent. Det småkapitaliserade Russell 2000-indexet ökade med 1,2 procent.

Den tioåriga statsobligationsräntan sjönk med 1 baspunkt till 4 %, efter att ha sjunkit till 3,97 % strax efter marknadens öppnande och sedan stigit till 4,07 %, strax under den senaste 14-årshögsta nivån.

Det amerikanska råoljepriset sjönk med 3,1 % till 82,82 dollar per fat efter rapporter om att Biden-administrationen kommer att frigöra mer råolja från den strategiska oljereserven. USA kan komma att öka försäljningen av SPR under vintern, enligt rapporter sent på tisdagen. Regeringen skulle lova att köpa tillbaka råvarureserverna vid eller under 67-72 dollar per fat.

Naturgasterminerna sjönk med 4,2 % efter att ha rasat med 7 % på måndagen.

ETF:er

Bland de bästa ETF:erna finns Innovator IBD 50 ETF (FFTY) steg med 1,15 %, medan Innovator IBD Breakout Opportunities ETF (BOUT) ökade med 1,3 %. IShares Expanded Tech-Software Sector ETF (IGV) ökade med 1,7 %. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) stängde strax över break-even. ASML- och LRCX-aktier är betydande SMH-innehav.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) steg med 1,3 % och Global X U.S. Infrastructure Development ETF (PAVE) med 2 %. U.S. Global Jets ETF (JETS) steg med 2,5 %, med United Airlines och DAL-aktier som nyckelkomponenter.

SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) tillsattes 2,3 %. Energy Select SPDR ETF (XLE) ökade med 0,9 % och Financial Select SPDR ETF (XLF) ökade med 1,6 %. Health Care Select Sector SPDR Fund (XLV) ökade med 0,6 %.

ARK Innovation ETF (ARKK) steg med 1,6 % och ARK Genomics ETF (ARKG) ökade med 1,3 %. Tesla-aktien är det främsta innehavet i Ark Invests ETF:er.

Fem bästa kinesiska aktier att hålla koll på nu

Apple iPhone oroar sig

Apple minskar produktionen av iPhone 14 Plus bara två veckor efter att den stora skärmen började säljas. Det uppger The Information med hänvisning till källor. Detta följer på tidigare rapporter om att teknikjätten Dow Jones höll på att dra ner på den totala produktionen av iPhone 14. 14 Plus sågs dock inte som en storsäljare, utan investerarnas fokus låg mer på de dyrare versionerna av iPhone 14 Pro.

Rapporten om iPhone Plus kom samtidigt som Apple presenterade nya iPads.

Apples resultat väntas den 27 oktober.

Apple-aktien steg 0,9 % till 143,75 på tisdagen. Aktierna steg dock så mycket som 3,1 % intradag och överträffade sin 21-dagarslinje.

Netflix-prenumeranter

Netflix resultat överträffade förväntningarna då abonnenterna ökade med 2,41 miljoner, jämfört med analytikernas förväntningar på cirka 1 miljon. Och teknikjätten ser en ökning av abonnenterna med 4,5 miljoner under Q4. Streamingjätten kommer den 3 november att lansera en annonsfinansierad nivå för 6,99 dollar i månaden. Netflix intensifierar också sina ansträngningar för att slå ner på lösenordsdelning i hopp om att öka antalet abonnenter.

Men de dagar då det var lätt att öka antalet abonnenter är för länge sedan förbi. Det är en tuff och dyr kamp bara för att behålla befintliga kunder, med Disney+, Apple+, HBO Max, Paramount+ och många fler som slåss om tittarnas ögon och plånböcker.

NFLX-aktien steg med 14 % till cirka 274 i den utökade handeln. Aktien föll med 1,7 % till 240,86 på tisdagen efter att ha stigit med 6,7 % på måndagen. Netflix-aktien har en 252,09 köppunkt från en bottenbas, enligt MarketSmiths analys. Den bör lätt klara den nivån, men kan testa sin långslipade 200-dagarslinje.

Disney-aktien klättrade blygsamt under natten. DIS-aktien steg 1,2 % på tisdagen, under fallande 50-dagars- och 200-dagarslinjer.

Roku-aktien steg stabilt i en förlängd aktion. Aktien har kraschat sedan den slog rekord med 490,76 i juli 2021, men klättrade 1,3 % på tisdagen.

Teslas resultat

Teslas resultat väntas sent på onsdag. Analytiker förväntar sig att Teslas resultat kommer att öka med 76 % jämfört med året innan och att intäkterna kommer att öka kraftigt.

Men oron för efterfrågan växer i samband med den skyhöga produktionen och minskande orderstockar. Så investerare kommer att vara ivriga att få kommentarer om Teslas leveranser under Q4 och nästa år.

Tesla-aktien steg med 0,4 % till 200,19 på tisdagen efter att ha stigit så högt som till 229,75 på morgonen. Tesla-aktien nådde en 15-månaders låg nivå i fredags.

VD Elon Musk kan ha en extra anledning att vara optimistisk vid onsdagskvällens vinstsamtal. Om Twitter-affären avslutas, kanske senast den 28 oktober, kan Musk behöva sälja ytterligare Tesla-aktier under de kommande dagarna för att hjälpa till att betala för förvärvet på 44 miljarder dollar. Enligt vissa uppskattningar kan Musk behöva sälja ytterligare 8 miljarder dollar i TWTR-aktier.

Twitter låste anställdas aktiekonton på tisdagen i ”väntan” på en affär, rapporterade Bloomberg. Twitter-aktien steg med drygt 2 procent till 51,78.

Tesla Vs. BYD: Vilken EV-gigant är det bästa köpet?

Marknadsrallyanalys

Vid tisdagens öppning steg S&P 500 och Nasdaq composite över sina 21-dagars glidande medelvärden och anslöt sig till Dow Jones och Russell 2000. Alla de stora indexen rörde sig också över fredagens toppnivåer, efter att alla haft innedagar på måndagen trots stora vinster.

De stora indexen skar ner eller raderade vinster när statsobligationsräntorna närmade sig de senaste topparna, återhämtade sig något och drog sedan tillbaka igen på Apples iPhone-nyheter. Nasdaq ligger långt under sin 21-dagarslinje medan S&P 500 stängde något över den nivån, men i den nedre halvan av intervallet.

Vid ett tillfälle signalerade de stora indexen en möjlig uppföljningsdag för att bekräfta den nya uppåtgående trenden. Dow och S&P 500 stängde stabilt högre, med en volym över måndagens nivå. Men vinsterna var inte riktigt starka nog för att kvalificera sig som en follow-through. Att stänga långt från sessionens toppnivåer signalerade inte direkt styrka.

En FTD kan inträffa när som helst. Ett bekräftat marknadsrally skulle vara en positiv signal, men inte en garanti. Även om det fungerar kan det bli ännu ett björnmarknadsrally som träffar motstånd vid 50-dagars- eller 200-dagarslinjerna.

Booz Allen Hamilton (BAH) bröt ut över en köppunkt med platt bas och stängde nära sessionshögsta. Den relativa styrkelinjen för BAH-aktien är på en ny högsta nivå, men konsultföretagets tillväxt är ganska blygsam.

Aehr Test Systems (AEHR) klarade sig från en start på 17,80 i stor volym. RS-linjen för AEHR-aktien ligger vid en topp 2022. Men aktierna ligger långt över 50-dagarslinjen och är benägna till stora svängningar.

DoubleVerify (DV) kom direkt till en köppunkt och överträffade några något lägre poster innan vinsterna skars ned.

Samtidigt har Shockwave Medical (SWAV) och Wolfspeed (WOLF) har stött på motstånd runt sina 50-dagarslinjer.

Tidsplanera marknaden med IBD:s ETF-marknadsstrategi

Vad ska man göra nu?

Detta är en intressant tid. Försöket till marknadsrally har gjort vissa framsteg, men handlingen har varit volatil, med både motstånd och stöd vid 21-dagarslinjen. Att köpa aktier är knepigt, för om du köper på styrka kan vinsterna snabbt försvinna om marknaden vänder från intradagens toppar.

Så om du gör några steg, gå in långsamt och var beredd på att komma ut snabbt.

Det är inget fel med att stanna helt eller nästan helt i kontanter och vänta på mer klarhet på marknaden.

Men medan du väntar, håll dig engagerad i marknaden. Och arbeta på dessa bevakningslistor. Aktier kan snabbt gå in eller ut ur position i det rådande klimatet, så se till att dina bevakningslistor är uppdaterade. Fokusera på en utvald grupp av aktier som är handlingskraftiga eller nästan handlingskraftiga, samtidigt som du håller ett öga på en bredare lista med aktier som uppvisar stark relativ styrka.

Läs The Big Picture varje dag för att hålla dig uppdaterad om marknadens riktning och ledande aktier och sektorer.

Följ Ed Carson på Twitter på @IBD_ECarson för uppdateringar om aktiemarknaden och mycket mer.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

Fånga nästa stora vinnande aktie med MarketSmith

Vill du få snabba vinster och undvika stora förluster? Prova SwingTrader

Bästa tillväxtaktier att köpa och titta på

IBD Digital: IBD:s Premium Stock Lists, Tools And Analysis Today

Fed Pivot kommer i december; Här är beviset