Dow Jones futures steg blygsamt efter timmarna, tillsammans med S&P 500 futures och Nasdaq futures, med FedEx (FDX) och Nike (NKE) leder utvecklingen.

X

Börsrallyt återhämtade sig något på tisdagen och bröt en fyra dagars förlustsvit.

Under tiden har Apple (AAPL) flirtade med att underskrida sin lägsta nivå på marknaden, en dag efter att Amazon.com (AMZN) gjorde det.

Tesla (TSLA) fortsatte att dyka. TSLA-aktien har nu rundat sina vinster sedan aktieuppdelningen i augusti 2020.

På plussidan har oljefältstjänsterna Schlumberger (SLB), Halliburton (HAL) och ProFrac (ACDC) visar styrka, med Schlumberger-aktier och ACDC-aktier som tidiga köppunkter på tisdagen.

I videon som är inbäddad i artikeln diskuterades tisdagens marknadsrörelse och analyserades SLB-aktien, Halliburton och ProFrac.

Nike, FedEx resultat

Dow Jones-jätten Nike och FedEx rapporterade sina resultat sent på tisdagen och gav även en viss känsla för julhandeln.

Nikes resultat och försäljning överträffade förväntningarna, men lagren ökade med 43 % jämfört med året innan. Marginalerna sjönk på grund av nedskrivningar. NKE-aktien steg med 13 % efter stängning, vilket signalerar en rörelse tillbaka över 200-dagarslinjen. Aktien steg med 0,2 % till 103,21 på tisdagen.

FedEx resultat överträffade förväntningarna, men intäkterna var lägre än väntat. FDX-aktien steg med 5 % i den utökade handeln. Aktien stängde ned 2,6 % till 164,35, under 50-dagarslinjen.

Dow Jones Futures idag

Dow Jones futures klättrade 0,6 % jämfört med fair value, med NKE-aktier som gav ett lyft. S&P 500 futures avancerade 0,55%. Nasdaq 100 futures ökade med 0,65 procent.

Den tioåriga statsobligationsräntan steg med 3 baspunkter till 3,71 %.

Kom ihåg att nattens agerande i Dow-futures och på andra håll inte nödvändigtvis översätts till den faktiska handeln under nästa ordinarie börssession.

Följ med Finanstidning:s experter när de analyserar aktier som kan användas i börsrallyt på Finanstidning Live.

Rally på aktiemarknaden

Börsrallyt raderade de inledande förlusterna och stängde något högre.

Dow Jones Industrial Average steg med 0,3 procent under tisdagens börshandel. S&P 500-indexet klättrade 0,1 %, med Tesla-aktien som indexets sämsta resultat. Nasdaqs kompositindex ökade med 1 punkt. Det småkapitaliserade Russell 2000-indexet avancerade 0,5 %.

Apple-aktien föll så lågt som 129,89, inom 1 % av sin lägsta nivå på 129,04 i juni. Aktien återhämtade sig för att stänga ned 7 cent till 132,30. Amazon-aktien steg med 0,3 % efter att kortvarigt ha underskridit måndagens färska bear-låg.

Det amerikanska råoljepriset steg med 1,2 procent till 76,09 dollar per fat. Naturgaspriserna sjönk med 9 % efter att ha rasat med mer än 11 % på måndagen.

Den tioåriga statsobligationsräntan steg med 10 baspunkter till 3,68 %, efter att ha dykt 10 baspunkter på måndagen. Bank of Japan blev på tisdagen något hökaktig och lät Japans tioårsränta stiga så mycket som 0,5 %.

Tvåårsräntan, som är närmare knuten till Fed-politiken, var i stort sett oförändrad på 4,27 %.

På fredag får investerarna ta del av PCE-inflationsrapporten för november, där ekonomer förväntar sig ytterligare en anmärkningsvärd nedgång i den totala och centrala inflationen.

ETF:er

Bland tillväxtfonderna är iShares Expanded Tech-Software Sector ETF (IGV) ökade med 0,5 %. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) sjönk med 0,6 %.

Med tanke på mer spekulativa story stocks, ARK Innovation ETF (ARKK) sjönk med 0,2 % och nådde sin lägsta nivå på fem år. ARK Genomics ETF (ARKG) ökade med 0,8 %. Tesla är ett viktigt innehav i Ark Invests ETF:er.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) ökade med 2,6 % och Global X U.S. Infrastructure Development ETF (PAVE) ökade med 0,4 %. U.S. Global Jets ETF (JETS) ökade med 0,4 %. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) gav upp 0,55 %. Energy Select SPDR ETF (XLE) återhämtade sig med 1,5 % och Financial Select SPDR ETF (XLF) steg med 0,4 %. Health Care Select Sector SPDR Fund (XLV) stängde något lägre.

Fem bästa kinesiska aktier att titta på nu

Aktier nära köppunkter

Oljetjänstföretagen ökar, trots att råoljepriset är nära ettårslägsta, kanske i väntan på högre priser 2023. Exxon Mobil (XOM) och Chevron (CVX) offentliggjorde nyligen sina investeringsplaner för nästa år, vilket tyder på en stark efterfrågan på tjänsteföretag som Halliburton, Schlumberger, ProFrac med flera.

SLB-aktien steg med 3,9 % till 51,76 och rörde sig tillbaka över 50-dagars och 21-dagars glidande medelvärden och bröt tveklöst en snäv nedåtgående trendlinje, vilket talar för ett tidigt inträde. Schlumberger-aktien är tillbaka i en fortfarande giltig köpzon från en djup cupbas. SLB-aktien är inställd på att ha en ny bas med en köppunkt på 56,14 efter den här veckan.

Den andra oljetjänstjätten Halliburton studsade över sin 21-dagarslinje, upp 3,8 % till 37,42, fortfarande nära sin 50-dagarslinje. HAL-aktien har en 40,09 köppunkt från en 47% djup cup-with-handle-bas, enligt MarketSmiths analys. Den har ingen uppenbar tidig ingång. Handtaget kommer att vara tillräckligt långt för att vara en egen bas efter den här veckan.

ProFrac-aktien hoppade 6,9 % till 23,23, tillbaka över sina 50-dagars- och 21-dagarslinjer och bröt en nyligen nedåtgående trend, ungefär som SLB-aktien. Det skulle kunna fungera som en tidig ingång. ACDC-aktien bör ha en ny konsolidering med en köppunkt på 27,10 efter den här veckan. ProFrac-aktien kom ut på börsen till 18 dollar per aktie. Den har haft tre baser sedan dess, där utbrotten inte fungerat länge.

Tesla-aktier

Tesla-aktien sjönk med 8,1 % till 137,80 och nådde därmed ännu en tvåårslägsta nivå. Aktierna i EV-jätten har rasat 67 % från toppen i november 2021 och 29 % bara i december.

Tesla-aktien har nu rundat sin uppgång sedan dess 5-för-1-aktiesplit i augusti 2020. (TSLA-aktien delades också upp 3-för-1 i augusti 2022.)

Teslas försäljning i Kina minskade för andra veckan i rad, enligt veckovis registreringsdata. Detta trots ständigt ökande incitament i slutet av året, som ska upphöra den 1 januari tillsammans med Kinas EV-subventioner.

Elon Musks Twitter-saga väcker oro för betydande skador på Tesla-varumärket. Många långsiktiga anmärkningsvärda TSLA-tjurar är alltmer kritiska mot Musk.

Evercore och Daiwa Capital Markets sänkte på tisdagen kursmålen för TSLA-aktien, båda med hänvisning till Twitter. Oppenheimer nedgraderade Tesla i måndags.

Tesla-aktien misslyckades med att återhämta sig i måndags trots att Elon Musk sade att han skulle avgå som Twitter-chef efter att ha frågat Twitter-användare i den frågan.

Aktierna fortsatte att sjunka på tisdagen trots att de stora indexen och många ledande aktier försökte ta sig samman. Den kraftiga volymförsäljningen under de senaste veckorna tyder på att stora institutioner avlastar eller minskar TSLA-aktieinnehavet.

Sent på tisdagen säger Musk att han kommer att avgå som Twitter-chef så snart han hittar en efterträdare och att han kommer att leda mjukvaru- och serverteamen.

Vid någon tidpunkt kan Tesla-aktien återhämta sig och gå på en ny resa, men det kan vara månader eller till och med år bort.

Tesla Vs. BYD: Vilken EV-gigant är det bättre köpet?

Marknadsrallyanalys

Efter en kraftig avyttring från de högsta nivåerna den 13 december avslutade börsrallyt sin förlustsvit med nöd och näppe.

De stora indexen såg översålda ut och var utan tvekan ”skyldiga” till en uppgång. De fick en, även om det inte var mycket.

Dow Jones hittade stöd vid 50-dagarslinjen, men de andra nyckelindexen gjorde inga anmärkningsvärda tekniska rörelser.

Börsrallyt är fortfarande under press.

AAPL-aktien återhämtade sig från nästan björnmarknadens bottennivåer, men det betyder inte att den kommer att fortsätta att göra det.

Många ledande aktier hittade stöd på viktiga nivåer. Men om de kommer att hålla och återhämta sig kraftigt beror till stor del på den totala marknaden.

Energinamn kan vara ett partiellt undantag, med tanke på hur de handlar på underliggande råolje- eller naturgaspriser. Oljetjänstföretag som SLB-aktier och kolproducenter som Consolidated Energy klarar sig bättre just nu.

Tidsplanera marknaden med Finanstidning:s ETF-marknadsstrategi

Vad ska man göra nu?

Det är ingen bra tid att köpa aktier. Även om de stora indexen höll sig kvar och vissa toppaktier inte föll samman, är marknadsrallyt fortfarande svagt.

Att S&P 500 återfår 50-dagarslinjen skulle verka som ett minsta tecken på styrka, med 200-dagars- och decemberhögsta mycket större tester.

Även om marknaden återhämtar sig visar Teslas fortsatta härdsmälta i tisdags att alla aktier inte kommer att följa med.

Om du känner dig tvingad att spela på den här marknaden, ta pilotpositioner och var beredd att ta snabba vinster och korta förlusterna.

Fortsätt att leta efter aktier som håller sig uppe och hittar stöd på viktiga nivåer. Aktier med stark relativ styrka under svaga marknader kan vara ledande i nästa uppgång.

Läs The Big Picture varje dag för att hålla dig i synk med marknadens riktning och ledande aktier och sektorer.

Följ Ed Carson på Twitter på @IBD_ECarson för uppdateringar om aktiemarknaden och mycket mer.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

Varför detta Finanstidning-verktyg förenklar sökandet efter toppaktier

Fånga nästa stora vinnande aktie med MarketSmith

Vill du få snabba vinster och undvika stora förluster? Prova SwingTrader

Bästa tillväxtaktier att köpa och titta på