Dow Jones futures steg blygsamt under natten, tillsammans med S&P 500 futures och Nasdaq futures. Börsens rallyförsök visade motståndskraft på onsdagen. De stora indexen föll kraftigt på onsdagsmorgonen när statsobligationsräntorna och dollarn återhämtade sig, men aktieindexen återhämtade sig för att stänga endast något lägre.

Marknadsrallyt har ännu inte visat sig, men det kan ske snart. Tålamod – och kontanter – förblir nyckeln.

Tesla (TSLA) fortsatte att sjunka, med Elon Musk-Twitter (TWTR) är fortfarande inte helt över. Enphase Energy (ENPH) störtdök och bröt under de senaste lågpunkterna på en dålig dag för solenergispel.

Medicinska namn höll sig väl uppe, inklusive Vertex Pharmaceuticals (VRTX), Cigna (CI), Shockwave Medical (SWAV), Sarepta Therapeutics (SRPT), Cardinal Health (CAH), Option Care Health (OPCH) och Neurocrine Biosciences (NBIX). Samtidigt har On Semiconductor (ON), Impinj (PI) och Arista Networks (ANET) är tekniknamn som håller sig uppe.

Oljeaktierna var starka, eftersom OPEC+ kom överens om en betydande produktionsminskning vid onsdagens möte. Exxon Mobil (XOM) rapporterade också om starka resultat för tredje kvartalet. XOM-aktien gav en köpsignal på onsdagen.

VRTX-aktien och Neurocrine Biosciences är på IBD Leaderboard, med PCTY-aktien och Shockwave på bevakningslistan. SWAV-aktien, Vertex, Paylocity, Sarepta och Onsemi finns på IBD 50. Arista Networks, Vertex, On Semiconductor och ENPH-aktier är på IBD Big Cap 20. On Semi var onsdagens IBD Stock Of The Day, med Paylocity, Enphase och ANET-aktier som också nyligen valts ut.

Dow Jones Futures idag

Dow Jones futures avancerade 0,4 % jämfört med fair value. S&P 500 futures klättrade 0,4 % och Nasdaq 100 futures steg 0,5 %.

Den tioåriga statsskattens avkastning sjönk med 1 baspunkt till 3,75 %.

Kom ihåg att nattens agerande i Dow-futures och på andra ställen inte nödvändigtvis översätts till faktisk handel under nästa ordinarie börssession.

Börsrally på onsdag

Försöket till rally på aktiemarknaden misslyckades på onsdagsmorgonen, men de stora indexen kom väl från sessionens lägsta nivåer och blev kortvarigt positiva innan de minskade med små förluster.

Dow Jones Industrial Average sjönk med 0,1 procent under onsdagens börshandel. S&P 500-indexet sjönk med 0,2 %. Nasdaqs kompositindex sjönk med 0,25 procent. Russell 2000-indexet med litet kapital förlorade 0,6 %.

Det amerikanska råoljepriset steg med 1,4 % till 87,76 dollar per fat och utökade därmed sina kraftiga veckovinster. OPEC+ enades om att sänka produktionskvoterna med 2 miljoner fat, vilket var i den övre delen av förväntningarna inför onsdagens möte.

Den tioåriga statsobligationsräntan hoppade 14 baspunkter till 3,76 %, vilket raderade de flesta av veckans förluster.

ETF:er

Bland de bästa ETF:erna är Innovator IBD 50 ETF (FFTY) föll med 1 %, medan Innovator IBD Breakout Opportunities ETF (BOUT) sjönk med 0,4 %. IShares Expanded Tech-Software Sector ETF (IGV) ökade med 0,45 %. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) ökade med 1 %.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) sjönk med 0,3 %. Energy Select SPDR ETF (XLE) steg med 2,1 %, med XOM-aktien som en stor aktie. Health Care Select Sector SPDR Fund (XLV) ökade med 0,3 %.

Som en återspegling av mer spekulativa story stocks, ARK Innovation ETF (ARKK) sjönk med 1,8 % och ARK Genomics ETF (ARKG) 1.9%. Tesla-aktien förblir ett av de främsta innehaven i Ark Invests ETF:er.

Exxon Stock

XOM-aktien steg med 4 % till 99,12 och utökade därmed sin rörelse över 50-dagarslinjen, och är nu upp 14 % för veckan. Exxon-aktien bröt en nedåtgående trendlinje i en fyra månaders konsolidering. Investerare kan använda 101,66 som en annan tidig ingång, med 105,67 som officiell köppunkt. Den relativa styrkelinjen för XOM-aktien är redan på en ny högsta nivå.

Stigande energipriser ger bränsle till den senaste återhämtningen i Exxon-aktien. Sent på tisdagen signalerade Exxon ett starkt resultat för det tredje kvartalet.

Aktier håller sig uppe

VRTX-aktien, Neurocrine Bio och Option Care Health är alla nära köppunkter och kan nog vara aktuella nu. SWAV-aktien, Cigna och Sarepta är alla mycket nära att vara åtgärdbara från trendlinjeposter. Detsamma gäller ANET-aktien och On Semiconductor, som gav tidiga köpsignaler, om än på liten volym. PI-aktien är nära.

Enphase-aktier

Enphase-aktien föll med 9,25 % till 261,60 och bröt långt under de senaste lågpunkterna i den största volymen sedan vinstuppgången den 27 juli. ENPH-aktien, som tittade över sin 50-dagarslinje och visade en köpsignal i tisdags, ligger nu avgörande under den nyckelnivån, enligt MarketSmiths analys.

First Solar (FSLR), som i tisdags översteg en kort konsolidering, föll med 5,9 % på onsdagen, samtidigt som flera andra solcellsbolag sålde.

Tesla-aktier

Tesla-aktien föll med 3,5 % till 240,81, men kom från sin lägsta intradagsnivå på 233,27. För veckan har TSLA-aktien rasat 9,2 %, vilket utökar betydande förluster sedan den vände nedåt den 21 september. Aktierna är fortfarande i uppgivenhet efter söndagens svaga leveranser för det tredje kvartalet, som återspeglade svag efterfrågan i Kina.

Samtidigt väcker vd Elon Musks uttalade avsikt att gå vidare med Twitter-affären på 44 miljarder dollar oro för att han kommer att sälja fler TSLA-aktier för att hjälpa till att betala för den.

Musk-Twitter-uppköpssagan är inte helt över. Även om Musk säger att han är villig att gå vidare med den ursprungliga affären på 54,20 dollar per aktie kommer Twitter inte att ta honom på orden och gå med på att stoppa rättegångsförfarandet. De två sidorna för samtal i syfte att komma överens om villkor som ger verkliga garantier.

Musk kan äga Twitter på bara några dagar. Men för tillfället är det fortfarande så att Musk-Twitter-övertagningsförfarandet ska inledas den 17 oktober.

Twitter-aktien föll med 1,35 procent till 51,30 på onsdagen. Detta efter att ha stigit med 22 % till 52 på tisdagen, efter att Musk backat upp.

Marknadsrallyanalys

Försöket till rally på aktiemarknaden befinner sig vid en viktig tidpunkt. Är detta början på en meningsfull uppgång eller bara en kortvarig studs från översålda förhållanden?

Onsdagens handling besvarade inte dessa frågor, men den var uppmuntrande.

Marknaden gjorde stora vinster på måndagen och tisdagen. På onsdagen visade tjurarna att de inte tänkte ge upp vid första tecknet på problem.

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq rasade från nära sina 21-dagars glidande medelvärden vid öppningen och gav snart upp huvuddelen av tisdagens vinster. Men de minskade stadigt sina förluster och blev positiva innan de i sista minuten gick tillbaka till det röda området.

Dow Jones och S&P 500 tittade kortvarigt över sina 21-dagarslinjer medan Nasdaqs kompositindex var nära.

Russell 2000 lyckades hålla sin 21-dagarslinje, som håller på att bli en viktig kortsiktig nivå för alla index.

Förlorarna slog lätt vinnarna på onsdagen, eftersom marknadsbredden var svagare än vad indexens stängning skulle antyda.

Samtidigt var en sjunkande 10-årsränta och en sjunkande dollarn stora katalysatorer för måndagens och tisdagens marknadsrally. Så det är ingen överraskning att aktierna sålde på onsdagsmorgonen när statsobligationsräntorna och dollarn rusade tillbaka.

De stora indexen skar ner förlusterna trots att avkastningen stannade nära sessionshögsta. Det kan hända på en specifik dag. Men över tid är det osannolikt att aktierna kommer att avancera på ett meningsfullt sätt, eller till och med hålla sig uppe, om statskassans avkastning går uppåt.

Viktiga sektorer

Olje-, gas- och kolaktier som Exxon stiger tack vare de stigande energipriserna.

Medicinska namn som Vertex och Option Care Health höll sig relativt bra, även vid marknadens intradagslägsta. Det gjorde även Arista, PCTY och ON-aktier. Några jordbruks- och metallspel är på väg att ta form.

Ett antal ledande aktier föll kraftigt, åtminstone intradag. Vissa har fortfarande hyfsade diagram, medan andra som ENPH-aktien led stor skada.

Investerare kan nu leta efter en uppföljningsdag för att bekräfta det nya rallyt. Fredagens jobbrapport kan vara katalysatorn för ett starkt marknadsrally eller en utförsäljning.

En follow-through-dag skulle vara en positiv signal, men inte en garanti. För tillfället är det fortfarande ett försök till börsrally inom en kraftig björnmarknad.

Vad ska man göra nu?

Investerare måste ha tålamod. Ett försök till marknadsrally har haft några starka vinster den här veckan, med ett antal ledande aktier som utlöser eller närmar sig köppunkter. Men det har inte gjort något som signalerar att det har uthållighet.

Att vara helt kontant, eller med minimal exponering, förblir en sund strategi. Om detta visar sig vara ett meningsfullt marknadsrally kommer det att finnas gott om möjligheter efter en uppföljningsdag.

För investerare som har tipsat om att gå in i några lovande namn den här veckan, var redo att kliva ut om handeln vänder sig emot dem.

Allt detta sagt kan ett bekräftat aktiemarknadsrally komma när som helst. Ett antal aktier visar styrka och skulle sannolikt vara handlingsbara med ytterligare marknadsstyrka. Så investerare måste förbli engagerade och arbeta med sina bevakningslistor.