Dow Jones futures steg något torsdag eftermiddag, tillsammans med S&P 500 futures och Nasdaq futures, efter att de amerikanska marknaderna var stängda för Thanksgiving Day-helgen. Apple, Microsoft och Tesla är i nyheterna.

X

Börsrallyt var positivt för andra sessionen i rad på onsdagen. Fed-tjänstemännen ser att långsammare räntehöjningar kommer ”snart”, enligt Fed-protokollet från novembermötet som publicerades på onsdagseftermiddagen.

Nasdaq ledde, stärkt av en återhämtning från Tesla (TSLA). De stora indexen har alla stigit stabilt hittills under denna semesterförkortade vecka. Men en längre semester för marknadsrallyt skulle kunna vara konstruktivt.

Investerare bör vara försiktiga med att lägga till exponering med tanke på viktigt tekniskt motstånd och anmärkningsvärda ekonomiska rapporter framöver.

Dexcom (DXCM), UnitedHealth (UNH), Neurocrine Biosciences (NBIX), Medpace Holdings (MEDP) och Shockwave Medical (SWAV) är fem hälsovårdsaktier som uppvisar intressant aktivitet.

DXCM-aktien och Neurocrine Biosciences är på Finanstidning Leaderboard, med MEDP-aktien på Leaderboards bevakningslista. NBIX-aktien och Medpace finns på Finanstidning 50.

Tesla FSD Beta Release

Teslas vd Elon Musk twittrade på torsdagen att Betaversionen av Full Self-Driving nu är tillgänglig för alla FSD-ägare i Nordamerika som begär det.

Det skulle kunna göra det möjligt för Tesla att redovisa mer uppskjutna intäkter från FSD.

Trots sitt namn erbjuder Full Self-Driving inte fullständig självkörning, utan är ett nivå 2-förarassistanssystem. National Highway Traffic Safety Administration undersöker Autopilot och FSD-säkerheten. Justitiedepartementet genomför enligt uppgift en brottsutredning av Teslas påståenden om självkörning.

Tesla-aktien hoppade 7,8 % till 183,20 på onsdagen och återhämtade sig från tisdagens bottennivåer på björnmarknaden när Citigroup uppgraderade EV-jätten från sälj till behåll. TSLA-aktien har fortfarande sjunkit med 19,5 % hittills den här månaden och har ungefär halverats under 2022.

Dow Stock Deal News

I Dow Jones aktie nyheter, Apple (AAPL) ska enligt uppgift vara intresserad av att köpa den brittiska fotbollsjätten Manchester United (MANU). Federal Trade Commission kan försöka blockera Microsoft (MSFT) att köpa Activision Blizzard (ATVI) för nästan 69 miljarder dollar.

Dow Jones Futures idag

Dow Jones futures steg 0,15 % jämfört med fair value. S&P 500 futures avancerade 0,25 % och Nasdaq 100 futures klättrade 0,45 %.

Fastlandskina rapporterade mer än 31 000 Covid-fall, inklusive de utan symtom, vilket överträffar nivåerna från mitten av april under Shanghais avspärrning. Covid-infektioner med symtom ligger fortfarande under topparna i april.

De amerikanska börserna var stängda på torsdagen på grund av Thanksgiving Day-helgen. På fredag kommer de amerikanska börserna att stänga tidigt klockan 13.00 ET. Men andra börser runt om i världen har öppet normalt på torsdag och fredag.

Kom ihåg att åtgärder under natten i Dow-futures och på andra håll inte nödvändigtvis översätts till faktisk handel under nästa ordinarie börssession.

Följ med Finanstidning:s experter när de analyserar aktier som kan användas i börsrallyt på Finanstidning Live.

Rally på aktiemarknaden

Börsrallyt hade en del svajigheter på onsdagen, men utökade vinsterna, ledda av teknikbolagen.

De första arbetslöshetsansökningarna steg till en tremånadershögsta nivå medan de fortsatta ansökningarna nådde en åttamånadershögsta nivå. S&P Globals inköpschefsindex för den amerikanska tillverkningsindustrin och tjänstesektorn signalerade båda en kontraktion.

Fed-protokollet förstärkte förväntningarna om en räntehöjning med 50 baspunkter vid mötet den 14 december. Marknaderna föredrar fortfarande ytterligare en halv punkts höjning i februari, men det finns en hyfsad chans för en höjning med en fjärdedels punkt.

Dow Jones Industrial Average steg med 0,3 procent i onsdagens börshandel. S&P 500-indexet klättrade 0,6 procent, lett av TSLA-aktien. Nasdaqs kompositindex steg med 1 procent. Det småkapitaliserade Russell 2000-indexet steg med 0,1 %.

Det amerikanska råoljepriset föll med 3,7 % till 77,94 dollar per fat. Naturgasterminerna steg med 7,2 procent.

Den tioåriga statsobligationsräntan sjönk med 5 baspunkter till 3,71 %. Den tvååriga statsobligationsräntan, som är närmare knuten till utsikterna för Feds räntehöjningar, sjönk under 4,5 %.

Den amerikanska dollarn sjönk betydligt för andra sessionen i rad, tillbaka nära de senaste årens bottennivåer.

Varför detta Finanstidning-verktyg förenklar sökandet efter toppaktier

ETF:er

Den iShares Expanded Tech-Software Sector ETF (IGV) ökade med 1,5 %. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) ökade med 0,9 %.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) ökade med 0,3 %. U.S. Global Jets ETF (JETS) steg med 0,1 %. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) ökade med 0,5 %. Energy Select SPDR ETF (XLE) sjönk med 1,1 %. Health Care Select Sector SPDR Fund (XLV) steg med 0,4 %. Dow Jones-jätten UNH-aktien är det främsta innehavet i XLV.

Som en återspegling av mer spekulativa story-aktier har ARK Innovation ETF (ARKK) ökade med 2,9 % och ARK Genomics ETF (ARKG) 0.9%. TSLA-aktien är ett viktigt innehav i Ark Invests ETF:er.

Fem bästa kinesiska aktier att hålla koll på nu

Aktier att titta på

Dexcom-aktien ökade med 1,7 % till 112,92 och hittade stöd vid 21-dagars glidande medelvärde. DXCM-aktien har pausat den här månaden efter att ha stigit vid vinstutfallet den 28 oktober. Dexcom-aktien har utan tvekan ett långt handtag med en 123,46 köppunkt från en sju månaders konsolidering. Investerare skulle kunna köpa DXCM-aktier från en tidig start från 21-dagarslinjen, kanske genom att använda tisdagens högsta nivå på 113,88 som en specifik köppunkt.

Medpace-aktien föll med 1,3 % till 218,81 på onsdagen. Aktierna har konsoliderats nära rekordhöjderna sedan de skjutit i höjden med 38 % den 25 oktober efter resultatet. Sedan dess har MEDP-aktien smittat ett rörigt handtag på en djup, årslång cupbas. Även om aktierna har haft några stora intradagssvängningar är MEDP-aktien för närvarande på väg att smida ett treveckorstätt mönster vid fredagens stängning. Investerare kan använda stängningen den 15 november på 226,57 som en tidig ingång, över huvuddelen av den senaste handeln.

NBIX-aktien sjönk med 1,5 % till 118,97. Aktierna konsoliderar sig nära flerårshögsta, förlängda från ett utbrott i oktober. Trots en störtdykning till 50-dagarslinjen förra veckan har Neurocrine-aktien ett tre veckors fast mönster som är på väg att gå en fjärde vecka. Tekniskt sett har det en köppunkt på 126,09, även om investerare kanske vill vänta på lite lugnare åtgärder.

Shockwave-aktien steg med 4,7 % till 264,06 på onsdagen, tillbaka över sin 21-dagarslinje men mötte motstånd vid 50-dagarslinjen. Efter en misslyckad utbrytning i slutet av oktober och en kraftig utförsäljning som fortsatte genom resultatet har SWAV-aktien studsat tillbaka under den senaste veckan. En ny bas kommer att ta mer tid, men aggressiva investerare kan använda en stark rörelse över 50-dagarslinjen som en tidig ingång.

UNH-aktien klättrade 1,3 % till 529,71 och återhämtade sig över 50-dagars- och 21-dagarslinjerna efter att kortvarigt ha underskridit 200-dagarslinjen förra veckan. UnitedHealth-aktien brukade vara en Finanstidning Long-Term Leader och delar fortfarande många egenskaper. Investerare skulle kunna använda en studs från 50-dagarslinjen som antingen en tidig inträde eller ett inträde i Long-Term Leader. UNH-aktien behöver skapa en ny bas efter att ett utbrott från en cup-with-handle-bas snabbt misslyckades förra månaden.

Tesla Vs. BYD: Vilken EV-gigant är det bättre köpet?

Marknadsrallyanalys

Börsrallyt ökade tisdagens vinster. S&P 500 överträffade just sitt intradagshögsta från den 15 november och stängde inom 1 % av sin 200-dagarslinje.

Russell 2000 kom precis upp till sin 200-dagarslinje.

Nasdaq ökade tisdagens återhämtning från det 21-dagars glidande medelvärdet, även om det fortfarande ligger under det kortsiktiga högsta värdet från den 15 november och långt under 200-dagarslinjen.

Dow Jones kom inom 20 punkter från sitt intradagshögsta från den 16 augusti.

S&P 500 som rör sig avgörande över sin 200-dagarslinje – som ungefär sammanfaller med en årslång trendlinje med fallande toppar – är ett enormt test för marknadsrallyt.

En mängd ekonomiska data kan svänga Feds ränteförväntningar och därmed aktiemarknaden. På onsdag, den 30 november, kommer JOLTS-rapporten för oktober att visa på lediga jobb, och Fed-chefen Jerome Powell kommer att tala senare under dagen. På torsdag publiceras PCE-prisindex, Feds favoritinflationsmätare, tillsammans med arbetslöshetsansökningar och ISM:s tillverkningsindex. November månads jobbrapport väntas fredagen den 2 november.

Helst skulle marknaden röra sig sidledes i några dagar och låta åtminstone 21-dagarslinjen komma ikapp, inför dessa ekonomiska rapporter.

Tidsplanera marknaden med Finanstidning:s ETF-marknadsstrategi

Vad man ska göra nu

Marknadsrallyt har visat fina vinster den här veckan, och fler aktier har gett köpsignaler de senaste dagarna. Investerare kan ha lagt till lite mer exponering som ett resultat.

Men de kanske vill vara försiktiga med att göra betydande nya köp med S&P 500 som svävar under sin 200-dagarslinje och så mycket Fed-kritisk ekonomi som ska ske nästa vecka.

Överväg också att ta några delvinster i aktier som rusar upp snabbt. Aktier har gjort kortvariga uppgångar mitt i en ojämn uppgångstrend och sektorrotation.

Ändå bör investerare arbeta hårt med sina investeringsinköpslistor och leta efter uppställningar och namn som kan användas inom en mängd olika sektorer.

Läs The Big Picture varje dag för att hålla dig i synk med marknadens riktning och ledande aktier och sektorer.

Följ Ed Carson på Twitter på @IBD_ECarson för uppdateringar om aktiemarknaden och mycket mer.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

Fånga nästa stora vinnande aktie med MarketSmith

Vill du få snabba vinster och undvika stora förluster? Prova SwingTrader

Bästa tillväxtaktier att köpa och titta på