Dow Jones Futures klättrade mer än 300 poäng, medan Nasdaq 100 Futures steg lite högre på måndagsmorgonen för att inleda det fjärde kvartalet 2022. Tesla-aktien sjönk efter att företaget rapporterade rekordstora fordonsleveranser under tredje kvartalet på söndagen, men de kom in långt under vyerna.

X

Acuity Brands (AYI), Conagra Brands (CAG), Constellation Brands (STZ) och McCormick (MKC) är bland de viktigaste rapportörerna om vinsterna denna vecka.

Elbilsledaren Tesla (TSLA) handlades 5 % lägre på måndagen. Teknikjättarna Apple (AAPL) och Microsoft (MSFT) var blandade inför dagens börsöppning. Chevron (CVX) var en av Dow Jones främsta vinnare och steg med mer än 2 % när de amerikanska oljepriserna steg.

I den pågående börsens svaghet har DoubleVerify (DV), Hostess Brands (TWNK), Neurocrine Biosciences (NBIX), Toro (TTC), Vertex Pharmaceuticals (VRTX) och World Wrestling Entertainment (WWE) – liksom Dow Jones-aktien UnitedHealth (UNH) – är bland de främsta aktierna att hålla ögonen på. Tänk på att den fördjupade börskorrigeringen är en tid för investerare att sitta på sidlinjen och kartlägga bevakningslistor.

DoubleVerify och Vertex är IBD Leaderboard aktier. Hostess och Toro presenterades i förra veckans kolumn Stock Near A Buy Zone. Neurocrine Biosciences var nyligen IBD Stock Of The Day.

Dow Jones idag: Skattemyndigheter, oljepriset

Inför måndagens öppningsklocka steg Dow Jones futures med 1,1 % jämfört med fair value, medan S&P 500 futures ökade med 1 %. Nasdaq 100-terminerna steg med 0,7 procent under morgonen.

Kom ihåg att åtgärder under natten i Dow Jones futures och på andra håll inte nödvändigtvis översätts till faktisk handel under nästa ordinarie börssession.

Bland börshandlade fonder kan Nasdaq 100-tracker Invesco QQQQ Trust (QQQQ) ökade med 0,7 %, och SPDR S&P 500 ETF (SPY) steg med 1 %.

Den tioåriga statsobligationsräntan sjönk betydligt till 3,71 % på måndagsmorgonen. Förra veckan översteg den tioåriga statsskattens avkastning kortvarigt 4 %, vilket inte hade skett på mer än ett decennium.

Samtidigt steg det amerikanska oljepriset med mer än 4 % på måndagen, då West Texas Intermediate futures handlades till 83 dollar per fat. Förra veckan föll de till årets lägsta nivå. På onsdag, kommer OPEC+ att sammanträda för att överväga en produktionsminskning i syfte att hjälpa till att stötta de fallande oljepriserna.

Korrigering av aktiemarknaden

På fredagen sålde Dow Jones Industrial Average 1,7 %, medan S&P 500 stängde ned 1,5 %. Nasdaqs kompositindex förlorade också 1,5 %. Marknadsgenomsnitten har nu sjunkit för tredje kvartalet i rad för första gången sedan 2009. Samtidigt noterade Dow och S&P 500 sina största månadsförluster sedan mars 2020.

I fredagens The Big Picture-kolumn kommenterades: ”Blue Chip-indexet stängde på nivåer som senast sågs i november 2020 när det dök med 1,7 % för dagen och 2,9 % för veckan. Det slutade september nästan 9 % lägre och har nu sjunkit under var och en av de tre senaste veckorna. Nike (NKE) var den överlägset sämsta aktören och föll med 12,8 % på grund av kvartalsresultatet.”

Med de stora aktieindexen på nya korrigeringslågpunkter letar investerarna fortfarande efter ett nytt rallyförsök. Mitt i den fortsatta försäljningen bör investerare stanna kvar i kontanter.

Trots detta är det viktigt för investerare att utnyttja denna nedgångstid på ett bra sätt. Nu är ett idealiskt tillfälle att studera marknadens bottnar och att bygga upp en stark bevakningslista med aktier som presterar bäst. Många långsiktiga ledare tenderar att bryta ut på eller nära uppföljningsdagen, marknadens botten-signal. Att missa detta tidiga tillfälle kan bli ett kostsamt misstag.

Fem Dow Jones-aktier att hålla koll på nu

Dow Jones-aktier att titta på: UnitedHealth

Dow Jones-aktien UnitedHealth fortsätter att hålla sig över sin långsiktiga 200-dagarslinje. Aktierna bygger en platt bas som har en 553,23 köppunkt, enligt IBD MarketSmiths diagramanalys. Aktiens motståndskraft – dess relativa styrkelinje nådde en ny högsta nivå i fredags – gjorde den till tisdagens IBD 50 Stocks To Watch-val. Aktien steg något på måndagsmorgonen.

UNH-aktien visar en solid 95 av en perfekt 99 IBD Composite Rating, enligt IBD Stock Checkup. Investerare kan använda IBD Composite Rating för att enkelt mäta kvaliteten på en akties grundläggande och tekniska mätvärden.

4 topptillväxtaktier att hålla koll på i den nuvarande börskorrigeringen

De bästa aktierna att hålla koll på: DoubleVerify, Hostess, Neurocrine, Toro, Vertex, WWE

IBD Leaderboard-aktien DoubleVerify stängde strax under sin 28,07 köppunkt i en bottenbas efter fredagens 1,5-procentiga nedgång. Enligt Leaderboard-kommentaren hittade DoubleVerify stöd nära sin 50-dagarslinje och har en relativstyrkelinje vid nya toppar. Aktierna handlades oförändrat på måndagen.

Twinkie-tillverkaren Hostess Brands klamrar sig fast vid sin 23,23 köppunkt ur en kopp med handtag, enligt IBD MarketSmiths diagramanalys. Bullishly, Hostess’ relativa styrkelinje fortsätter att göra nya toppar. Tänk på att den svaga marknadstrenden bör hålla dig på sidlinjen, men det är en av de bästa aktierna att bevaka. Aktien var inaktiv i måndags.

Neurocrine Biosciences bygger fortfarande en platt bas som har en köppunkt på 109,36. Aktien återfick på ett avgörande sätt sin 50-dagarslinje under fredagens 3,4-procentiga hopp. RS-linjen nådde en ny högsta nivå förra veckan. Aktierna var oförändrade på måndagen.

Toro-aktien befinner sig i en platt bas och är cirka 5 procent från en köppunkt på 92,05. Aktien föll ytterligare under sin 50-dagarslinje efter fredagens nedgång på 0,4 %. RS-linjen ligger på nya toppnivåer. Toro-aktien handlades platt på måndagen.

Vertex Pharmaceuticals återfick på ett avgörande sätt sin 50-dagarslinje förra veckan och bildar en platt bas med en köppunkt på 306,05 och en tidig ingång på 296,24. Aktiens motståndskraft gör den till en toppidé att bevaka. Aktierna var oförändrade på måndagen.

World Wrestling Entertainment fortsätter att bygga en platt bas som har en ingång på 75,33. Aktien är tillbaka över sin 50-dagarslinje och cirka 7 procent från köppunkten. WWE-aktien var oförändrad tidigt på måndagen.

Följ med IBD:s experter när de analyserar ledande aktier i den nuvarande börskorrigeringen på IBD Live.

Tesla-aktien

Tesla-aktien föll med ytterligare 1,1 % på fredagen och stängde på den lägsta nivån sedan den 26 juli. Aktierna ligger kraftigt under sin 50-dagarslinje. Tesla-aktien skred med 5 % på måndagsmorgonen efter att ha missat leveransberäkningar.

Tesla levererade 343 830 elbilar under det tredje kvartalet, en ökning med 42 % jämfört med året innan och överträffade Q1:s rekord på 310 048. Det var också 35 % högre än Q2:s 254 695. Anläggningen i Shanghai stod inför en långvarig avstängning och långsam återhämtning under Q2 på grund av Covid-avstängningar.

Men analytiker hade förväntat sig Tesla-leveranser på 350 000-370 000, med konsensus något över 360 000. Tesla hänvisade till ett ökat antal fordon i transit. Men det kan spegla en svagare kinesisk efterfrågan, vilket sporrar till en tidigare exportoffensiv än vanligt från Shanghai.

Under de senaste veckorna har aktiens relativa styrkelinje nått sin högsta nivå sedan april, men har fallit kraftigt under de senaste sessionerna. Aktien ligger på cirka 35 % av sin högsta nivå på 52 veckor.

Dow Jones Leaders: Apple, Microsoft

Bland Dow Jones-aktierna sjönk Apple-aktien med 3 % på fredagen, vilket förlängde en förlustsvit till tre sessioner och föll till den lägsta nivån sedan den 30 juni. Apple-aktien föll med 0,5 % på måndagsmorgonen.

Microsoft föll med 1,9 % på fredagen och nådde en ny 52-veckors låg nivå. Mjukvarujätten är mer än 33 % från sin högsta nivå på 52 veckor. Microsoft-aktien steg med 0,7 % tidigt på måndagen.

Följ Scott Lehtonen på Twitter på följande adress @IBD_SLehtonen för mer information om tillväxtaktier och Dow Jones Industrial Average.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

Top Growth Stocks att köpa och titta på

Lär dig att tajma marknaden med IBD:s ETF-marknadsstrategi

Hitta de bästa långsiktiga investeringarna med IBD Long-Term Leaders

MarketSmith: Forskning, diagram, data och coachning på ett och samma ställe.

Hur man undersöker tillväxtaktier: Varför detta IBD-verktyg förenklar sökandet efter toppaktier