Dow Jones futures sjönk under natten, tillsammans med S&P 500 futures och Nasdaq futures, med statsobligationsräntor som fortsätter att stiga och asiatiska marknader som når nya bottennivåer. Tesla föll på grund av blandade resultat även om vd Elon Musk antydde ett ”meningsfullt” återköp av TSLA-aktier och förutspådde ett ”episkt” fjärde kvartal. Men han medgav också att EV-jätten ser en svaghet i Kina och Europa.

X

Börsrallyt försökte förlora mark på onsdagen, när den tioåriga statsobligationsräntan steg till en ny 14-årshögsta. Netflix (NFLX) ledde generellt sett till starka resultat, vilket gav visst stöd åt aktierna, men det fanns också några stora förlorare.

Resultat

Tesla (TSLA) överträffade något vinstprognoserna, men nådde inte upp till intäkterna. Musk sade att fjärde kvartalet kommer att bli ”episkt”, även om han erkände problem med Kina och Europa. TSLA-aktien sålde under natten.

Lam Research (LRCX), Alcoa (AA), IBM (IBM) och Las Vegas Sands (LVS) och Steel Dynamics (STLD) rapporterade sent på onsdagen.

Lam Researchs resultat och intäkter överträffade förväntningarna för det första kvartalet, men tillverkaren av chip- och redskapsutrustning sade att den kommer att förlora upp till 2,5 miljarder dollar i försäljning på grund av USA:s restriktioner för exporten till Kina. LRCX-aktien föll något under nattens handel. På onsdagen steg aktierna med 2,5 %, tack vare en stark utveckling av ASML (ASML) resultat och prognoser före onsdagens öppning.

Alcoa rapporterade en överraskande förlust samtidigt som försäljningen kom in med ett underskott. AA-aktien föll i en förlängd aktion. Aktien föll med 5,3 procent på onsdagen.

IBM:s resultat och intäkter överträffade varandra. IBM-aktien steg något efter att ha sjunkit 0,35 % på onsdagen.

Las Vegas Sands rapporterade en kvartalsförlust och intäkter som var något svagare än väntat. LVS-aktien var lite förändrad i den utökade handeln efter att ha sjunkit 0,7 % på onsdagen. Sands-aktien bröt kortvarigt ut från en bottennivå i början av oktober, men aktierna har sjunkit på marknadens utförsäljning och en ny ökning av Covid-fallen i Kina.

Steel Dynamics resultat och intäkter toppade. STLD-aktien steg något under natten. Aktien föll 1,3 % till 80,68 på onsdagen, men höll sig över 50-dagarslinjen. Steel Dynamics-aktien har en 88,72 konsolideringsköppunkt, enligt MarketSmith. Det är nära en trendlinjestopp.

Nucor (NUE) och American Airlines (AAL) ska lämnas in på torsdag morgon. NUE-aktien lutade högre sent på STLD:s resultat, efter att ha stött på motstånd vid 50-dagars- och 200-dagarslinjen under onsdagen. AAL-aktien steg med 2,1 % på onsdagen och förlängde sin vinstsvit till sju sessioner efter starka riktlinjer från United Airlines (UAL) sent på tisdagen och Delta Air Lines (DAL) förra veckan.

Dow Jones Futures idag

Dow Jones terminer sjönk 0,2 % jämfört med fair value, även om IBM-aktien gav ett uppsving. S&P 500 futures sjönk 0,5 %. Nasdaq 100 futures backade med 1 %. Tesla-aktien är en stor S&P 500- och Nasdaq-komponent.

Den tioåriga statsskattens avkastning steg med 2 baspunkter till 4,15 procent.

Hongkongs Hang Seng-index föll återigen till den lägsta nivån på 13 år. Den japanska yenen närmade sig 150 mot dollarn då Bank of Japan gjorde oplanerade obligationsköp för att tygla de japanska räntorna. Kinas offshore-yuan nådde en rekordlåg nivå.

Kom ihåg att åtgärder under natten i Dow-futures och på andra håll inte nödvändigtvis översätts till faktisk handel under nästa ordinarie börssession.

Följ med IBD:s experter när de analyserar aktier som kan användas i börsrallyt på IBD Live.

Rally på aktiemarknaden

Försöket till rally på aktiemarknaden ökade kortvarigt de senaste vinsterna, men vände sedan nedåt med tanke på de stigande statsobligationsräntorna. De stora indexen minskade sina förluster något vid stängning. En ljummen beige bokrapport, som gav några Fed-positiva signaler om arbetsmarknader och inflation, kan ha hjälpt till.

Dow Jones Industrial Average sjönk 0,3 procent under onsdagens börshandel. S&P 500-indexet gav upp 0,7 procent. Nasdaqs kompositindex backade 0,85 procent. Det småkapitaliserade Russell 2000-indexet föll med 1,7 %.

Den tioåriga statsobligationsräntan steg med 13 baspunkter till 4,13 %, en ny 14-årshögsta. Den brittiska inflationen som rör sig tillbaka till en 40-årshögsta hjälpte till att driva upp avkastningen. Den 10-åriga räntan är på väg mot en 12:e raka veckovinst.

Det amerikanska råoljepriset steg med 3,3 procent till 85,55 dollar per fat, trots att Biden-administrationen är redo att släppa mer råolja från den strategiska oljereserven. Naturgaspriserna utökade den senaste tidens kraftiga förluster och sjönk med 3,9 %.

Fed Pivot är på väg; här är beviset

ETF:er

Bland de bästa ETF:erna finns Innovator IBD 50 ETF (FFTY) steg 0,7 %, medan Innovator IBD Breakout Opportunities ETF (BOUT) sjönk med 2,1 %. IShares Expanded Tech-Software Sector ETF (IGV) sjönk med 1,15 %. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) steg med 0,8 %, med hjälp av ASML- och LRCX-aktier.

Som en återspegling av mer spekulativa story stocks, ARK Innovation ETF (ARKK) föll med 4,2 % och ARK Genomics ETF (ARKG) föll med 5,5 % till den lägsta nivån på fyra månader. Tesla-aktien är det främsta innehavet i Ark Invests ETF:er.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) sjönk med 2,4 %. U.S. Global Jets ETF (JETS) stängde oförändrat, trots att UAL, AAL och DAL alla gick upp. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) minskade med 4,8 %. Energy Select SPDR ETF (XLE) steg med 3 %. Health Care Select Sector SPDR Fund (XLV) sjönk med 1,4 %.

Fem bästa kinesiska aktier att hålla koll på nu

Teslas resultat

Teslas vinst ökade med 69 % till 1,05 dollar per aktie och intäkterna ökade med 56 % till 21,45 miljarder dollar. Analytiker hade förväntat sig att Tesla skulle få en vinst på 1 dollar per aktie vid en försäljning på 23,3 miljarder dollar, båda upp 62 %.

Musk sade vid Teslas vinstsamtal att ”det är troligt att vi kommer att göra någon form av återköp” år 2023.

Teslas vd förutspådde ett ”episkt” fjärde kvartal, men med förbehåll. Som svar på en fråga om orderstockar sade Musk att Kina och Europa upplever en viss svaghet. Han föreslog att det är tillfälligt och återspeglar bredare ekonomiska problem.

Leveranserna under tredje kvartalet, som rapporterades tidigare denna månad, satte lätt ett rekord på 343 830 men missade vyerna på cirka 360 000. Det underskred också produktionen med cirka 22 000 fordon.

Tesla hävdade att logistikkostnader sporrade företaget att dämpa rusningen i slutet av kvartalet. EV-jätten sade att den kommer att bygga upp ytterligare lager under fjärde kvartalet för att hjälpa till med den förskjutningen.

Men det finns utbredda spekulationer om att Kinas svaghet var en stor faktor för leveransunderskottet i Q3. Väntetiderna har sjunkit betydligt, även med vissa nya incitament, när de lokala eftersläpningarna sjunker till noll.

Och trots att Tesla sagt att man vill jämna ut logistiken är Teslas lokala leveranser i Kina och på viktiga europeiska marknader mycket låga i början av Q4.

Tack vare de senaste uppgraderingarna ökar Shanghais fabriksproduktion kraftigt Q4. Berlin och Austin ökar också långsamt produktionen. Tesla kan alltså få ett ”episkt” fjärde kvartal när det gäller leveranser, men har problem med efterfrågan för 2023. Det gäller särskilt om de övergripande eurasiska orderstockarna är neddragna i slutet av året.

I USA bör nya skattekrediter för elfordon hjälpa Tesla under 2023, även om det inte är klart vilka fordon som skulle vara berättigade. De kommande skattelättnaderna kan sporra potentiella köpare att avvakta med inköp till januari. Cybertruck skulle också kunna hjälpa till i USA om volymproduktionen börjar nästa år.

Tesla Semi-leveranserna kommer att börja den 1 december, vilket Musk tidigare twittrat. Det är oklart hur många som kommer att tillverkas nu eller 2023. Trots den begränsade produktionen kommer Tesla Semi inte att använda 4680-batterier för tillfället.

Tesla sade att produktionen av 4680-battericeller tredubblades under Q3 jämfört med Q2. Men det motsvarar fortfarande ett litet antal batteripaket. De större formfaktorbatterierna tillverkas fortfarande inte i massproduktion, vilket gör kostnadsbesparingar svårfångade.

Musk sade att nya Teslaförare snart kommer att få tillgång till Full Self-Driving Beta. Men FSD Beta kommer tills vidare att förbli ett förarassistanssystem på nivå 2.

Tesla Vs. BYD: Vilken EV-gigant är det bättre köpet?

Tesla Stock

Tesla-aktien föll med 6 % under nattens handel. TSLA-aktien minskade förlusterna på Musks återköpskommentar, men ökade när han medgav svaghet i Europa och Kina. Aktien steg 0,8 % till 222,04 under onsdagens ordinarie handel. TSLA-aktien har stigit med 8,3 % hittills den här veckan, men det är efter att ha rasat till en 15-månaders låg nivå förra veckan. Tesla-aktien nådde en rekordnotering på 414,46 i november 2021.

En nyckelfråga är om Musk behöver sälja fler TSLA-aktier för att hjälpa till att finansiera Twitter (TWTR) affär. Enligt åtminstone en analys skulle Musk behöva sälja Tesla-aktier till ett värde av 8 miljarder dollar.

Musk talade inte om detta, men sade att han är ”glad” över att köpa Twitter även om han medgav att han ”betalar för mycket”.

TWTR-aktien steg med mer än 1 % under natten. Aktien steg med 0,1 % till 51,83 på onsdagen, nära övertagspriset på 54,20 dollar.

Analys av marknadsrallyt

Börsrallyt försökte göra ytterligare framsteg på onsdagen. Men den kraftigt stigande 10-åriga statsobligationsräntan tyngde de stora indexen och överskuggade allmänt starka vinster.

Netflix och några andra namn med stort kapital smickrade de stora indexen. Men nedgångarna överträffade vinnarna med nästan 3 till 1 på NYSE och Nasdaq. Russell 2000 med litet kapital och S&P MidCap 400 föll kraftigt, medan Nasdaqs kompositindex gick betydligt sämre än Nasdaq 100.

Dow Jones höll sig över sin 21-dagarslinje, men S&P 500 föll tillbaka under denna kortsiktiga nivå. Det gjorde även Russell och S&P MidCap. Nasdaq toppade endast kortvarigt denna nivå på tisdagen och tappade ytterligare mark på onsdagen.

Indexen letar fortfarande efter en uppföljningsdag för att bekräfta den nya uppåtgående trenden. Marknadsrallyförsöket kommer att förbli på plats om inte de stora indexen underskrider sina bottennivåer från den 13 oktober.

Tidsplanera marknaden med IBD:s ETF-marknadsstrategi

Vad ska man göra nu?

Det är fortfarande en björnmarknad, trots det pågående rallyförsöket. Den piskrappande agerandet i de stora indexen och ledande aktierna under regelbunden och utökad handel gör det svårt att spela aktier, även under mycket korta perioder.

Om du tar några positioner, gör dem små och var snabb med att ta vinster och förluster. Det är inget fel med att hålla sig helt eller delvis i kontanter.

Arbeta på dessa bevakningslistor. Många aktier är inte långt ifrån blinkande köpsignaler.

Om de utlöser poster betyder det inte att du måste göra något. Det kan innebära att du låter några aktier passera som visar sig vara stora vinnare. Men det hindrar dig också från att köpa en aktie som vänder snabbt och eventuellt säljer hårt.

Läs The Big Picture varje dag för att hålla dig uppdaterad om marknadens riktning och ledande aktier och sektorer.

Följ Ed Carson på Twitter på @IBD_ECarson för uppdateringar om aktiemarknaden och mycket mer.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

Varför detta IBD-verktyg förenklar sökandet efter toppaktier

Vill du få snabba vinster och undvika stora förluster? Prova SwingTrader

Bästa tillväxtaktier att köpa och titta på

IBD Digital: IBD:s Premium Stock Lists, Tools And Analysis Today