Dow Jones futures kommer att öppna på söndag kväll, tillsammans med S&P 500 futures och Nasdaq futures, med vinstsäsongen fortfarande i full gång. Men investerarnas fokus kommer också att riktas mot ett avgörande möte med Federal Reserve, liksom oktober månads jobbrapport.

X

Börsrallyt hade en volatil vecka men visade slutligen motståndskraft och styrka mitt i försäljningar i Microsoft (MSFT), Metaplattformar (META), Amazon.com (AMZN) och Googles moderbolag Alphabet (GOOGL). Dow Jones, Russell 2000 och slutligen S&P 500 klarade sina 50-dagarslinjer. Nasdaq gjorde det inte, men återhämtade sig för starka veckovinster då Apple (AAPL) steg kraftigt efter sina kvartalsresultat.

Resultatperioden är fortfarande fullspäckad med toppföretag som rapporterar. Arista Networks (ANET), Albemarle (ALB), CF Industries (CF), Cheniere Energy (LNG) och Quanta Services (PWR) rapportera under nästa vecka. ANET-aktien, Albemarle, CF, Cheniere och Quanta Services är alla nära potentiella köpställen.

Här är en bonusaktie: On Semiconductor (ON), ofta känd som Onsemi, rapporterar före måndagens öppning. ON-aktien är nära en trendlinje. Men denna EV-chiptillverkare har visat vilda aktiehandlingar de senaste månaderna.

LNG-aktien är på Finanstidning Leaderboard, medan ALB-aktien och CF Industries finns med på Leaderboards bevakningslista. Arista Networks och CF-aktier finns på Finanstidning 50-listan.

Videon som är inbäddad i denna artikel belyser en avgörande marknadsvecka, samtidigt som Arista Networks, Albemarle och LNG-aktier analyseras.

Fed-möte

Federal Reserve sammanträder den 1-2 november, och beslutsfattarna kommer att höja räntorna ännu en gång. Vissa relativt tama inflationsdata och olika centralbanksrörelser och signaler runt om i världen har stärkt förhoppningarna om att Fed snart kommer att övergå till mindre räntehöjningar.

Marknaderna förväntar sig fortfarande starkt att Fed kommer att höja räntorna med 75 baspunkter vid ett fjärde raka möte, även om det nu finns en liten chans att det bara blir en halv punkts höjning. Men inför decembermötet har satsningarna skiftat mot en Fed-räntehöjning med en halv procentenhet.

Så investerare kommer att ägna stor uppmärksamhet åt Feds policyuttalande på onsdag klockan 14.00 ET, och särskilt Fed-chefen Jerome Powells presskonferens klockan 14.30, för eventuella Fed-avvikelsehänvisningar.

Men det kommer fortfarande att finnas en hel del Fed-rörliga ekonomiska data före Fed-mötet i slutet av året, inklusive två jobbrapporter. Jobbrapporten för oktober väntas på fredag, tre dagar efter JOLTS-undersökningen för september. Tecken på en avtagande arbetsmarknad skulle kunna förstärka förhoppningarna om en Fed pivot. Men robusta anställningar och sjunkande arbetslöshet skulle kunna signalera ytterligare stora räntehöjningar och en högre slutpunkt.

Dow Jones Futures idag

Dow Jones futures öppnar kl. 18.00 ET på söndag, tillsammans med S&P 500 futures och Nasdaq 100 futures.

Kom ihåg att åtgärder under natten i Dow-futures och på andra ställen inte nödvändigtvis leder till faktisk handel under nästa ordinarie börssession.

Följ med Finanstidning:s experter när de analyserar aktier som kan användas i börsrallyt på Finanstidning Live.

Rally på aktiemarknaden

Börsrallyt hade några stora vinstrelaterade svängningar och divergenser under veckan, men i slutändan steg de stora indexen alla kraftigt.

Dow Jones Industrial Average steg med 5,7 % under börshandeln, vilket var den fjärde raka veckovinstökningen. S&P 500-indexet ökade med nästan 4 procent. Nasdaqs kompositindex steg med 2,2 %, inklusive en fredagsspik på 2,9 %. Russell 2000-indexet för småbolag steg med över 6 %.

Apple-aktien steg med 5,75 % förra veckan, inklusive en uppgång på 7,6 % i fredags. Aktierna i Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq-titanerna steg över sin 50-dagarslinje och stängde strax under sin 200-dagarslinje. Men AAPL-aktien behöver göra mer framsteg på rätt sida av en bas. Microsoft-aktien, som rasade med 7,7 % på onsdagen, avslutade slutligen veckan med en nedgång på 2,6 %. Google-aktien sjönk 4,8 % den senaste veckan medan Meta kraschade 23 %. Amazon-aktien föll med 13 %, även efter att ha begränsat fredagens förluster.

Den tioåriga statsskattens avkastning sjönk med 20 baspunkter och slutade på 4,01 i fredags, vilket avslutade en 12 veckors vinstsvit. Den 10-åriga avkastningen återhämtade sig från torsdagens intradagslägsta på 3,91 %, runt 21-dagarslinjen.

Samtidigt ligger 3-månaders statsobligationsräntan på 4,09 %, nu över 10-årsräntan. Det är en starkare recessionssignal än den tvååriga/10-åriga inversionen, som började för flera veckor sedan.

Terminerna för amerikansk råolja steg med 3,4 % till 87,90 dollar per fat förra veckan.

ETF:er

Bland de bästa ETF:erna finns Innovator Finanstidning 50 ETF (FFTY) steg med 3 % förra veckan, medan Innovator Finanstidning Breakout Opportunities ETF (BOUT) ökade med 4,8 %. IShares Expanded Tech-Software Sector ETF (IGV) steg med 4 %, även om MSFT-aktien var ett viktigt innehav. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) ökade med 3,45 %, och allt detta skedde på fredagen.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) ökade med 0,7 % förra veckan. Global X U.S. Infrastructure Development ETF (PAVE) ökade med 5,5 %. U.S. Global Jets ETF (JETS) steg med 5,6 %. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) gav 7,1 %. Energy Select SPDR ETF (XLE) och Financial Select SPDR ETF (XLF) steg med 2,7 %. Health Care Select Sector SPDR Fund (XLV) steg med 5 % och tog tillbaka sin 200-dagarslinje.

Som en återspegling av mer spekulativa story stocks, ARK Innovation ETF (ARKK) steg med 8,4 % förra veckan och ARK Genomics ETF (ARKG) välvd 10 %.

Fem bästa kinesiska aktier att hålla koll på nu

Aktier nära köppunkter

ANET-aktien steg med 9,9 % till 121,47 i den största veckovolymen på åtta månader och återhämtade sig över 50-dagars och 200-dagars glidande medelvärden. I stort sett hela denna veckovinst kom på torsdagen, där Arista Networks sågs som en anmärkningsvärd förmånstagare från Meta Platforms utgiftsplugg för metaverse. ANET-aktien har klarat en kort trendlinje, vilket erbjuder en tidig start. En rörelse över torsdagens intradagshögsta på 126,53 kan erbjuda en annan ingång från en längre trendlinje. Men vinstuttag är på gång på måndag kväll.

ALB-aktien steg med 3,8 % till 280,16 förra veckan och återtog sin 50-dagarslinje. Kursutvecklingen har varit uppmuntrande under de senaste två veckorna, men volymen har varit liten. Albemarle-aktien har en köppunkt på 308,34. En stark rörelse över toppnoteringen från den 26 oktober på 287,07 skulle kunna erbjuda en ingång för litiumjätten. Albemarles resultat väntas på onsdag kväll. Komplikationer: Livent (LTHM) rapporterar på tisdagskvällen. LTHM-aktien har ett liknande diagram.

LNG-aktien sjönk 0,75 % till 174,48 förra veckan, men återhämtade sig återigen från 21-dagars- och 10-veckorslinjen. Cheniere Energy-aktien har nu en kort cup-with-handle-bas med en köppunkt på 178,69. Chenieres resultat väntas på torsdag.

CF-aktien föll 1,6 % till 105,68 förra veckan och vände svagt nedåt på fredagen efter att ha försökt göra en avgörande rörelse över 50-dagarslinjen och kortsiktiga nivåer. Men den höll 10-, 21- och 50-dagarslinjerna, som är tätt staplade tillsammans. Att klara fredagens högsta nivå på 110,59 skulle kunna erbjuda ett tidigt inträde, med 119,70 som officiell köppunkt. CF:s vinst är beräknad på onsdag. Gödselmedarbetare som spelar Nutrien (NTR) och Intrepid Potash (POT) rapporterar också på onsdag, men dessa aktier ser inte lika bra ut.

Quanta Services-aktien steg med 5,8 % till 141,18 förra veckan och återtog sin 50-dagarslinje. Aktierna hoppade 8,1 % under föregående vecka. PWR-aktien kan vara på väg att bilda ett handtag på ett dagsdiagram, vilket ligger i linje med en kort trendlinje. För tillfället har Quanta-aktien en cupbas med en officiell köppunkt på 149,43, enligt MarketSmiths analys. Quanta Services, som tillhandahåller infrastrukturtjänster för försörjningsindustrin, rapporterar på torsdag.

”Bonusaktien” On Semiconductor steg med 2,7 % förra veckan till 67,48 och rörde sig tillbaka över sitt 50-dagars glidande medelvärde. Det är inte långt från en nedåtgående trendlinje från toppen i slutet av augusti. Onsemi-aktien visade viss motståndskraft med tanke på att kollegan EV-chipspel Wolfspeed (WOLF) kraschade på vägledning den senaste veckan.

Så On Semiconductors resultat kommer att vara värt att följa tidigt på måndagen. Men ON-aktien har så stora dagliga och veckovisa rörelser att den kanske borde kallas On-and-Off Stock.

Varför detta Finanstidning-verktyg förenklar sökandet efter toppaktier

Marknadsrallyanalys

Börsrallyt visade sig vara motståndskraftigt mot stora förluster från de stora teknikbolagen. S&P 500, efter att ha stött på motstånd vid 50-dagars glidande medelvärde, tryckte sig beslutsamt högre på fredagen. Russell 2000 rör sig mot sin 200-dagarslinje medan Dow Jones faktiskt överträffade den nivån i fredags när dess vinstsvit sträcker sig till sex sessioner och fyra veckor.

Nasdaq släpar efter, men rörde sig tillbaka över sin 21-dagarslinje på fredagen och steg kraftigt under veckan.

Även om den senaste veckan var uppmuntrande vet vi fortfarande inte om detta är ett rally på en björnmarknad eller något mer.

Kan Nasdaq nu röra sig över 50-dagarslinjen och sedan göra ett försök att nå 200-dagarslinjen och längre?

Även om vinsterna tog rubrikerna, var de fallande statsobligationsräntorna och en svagare dollar viktiga medvindare för aktierna under den gångna veckan. Dessa återspeglar förhoppningarna om en Fed pivot.

Feds räntehöjning på onsdag och oktober månads jobbrapport på fredag kommer att vara avgörande för marknadsrallyt.

Samtidigt, i en liten omvändning, medan de viktigaste indexen rev högre, såg ledande aktier lite mindre strålande ut.

Som AlphaTrends Brian Shannon sa på Finanstidning Live i fredags är det ”ganska magert” där ute när det gäller köpmöjligheter.

Energinamn går fortfarande bra, med LNG-aktier nära en köppunkt. Det gör även några defensiva tillväxtnamn inom hälsovårdsområdet. Discounters, detaljhandlare av bildelar, försäkringsbolag och några restauranger är utmärkande, med många av dessa defensiva spel. Men många av dessa namn, inklusive Eli Lilly (LLY) och O’Reilly Automotive (ORLY), är redan förlängda.

Traditionella namn med hög tillväxt klarar sig inte särskilt bra. Det fanns några anmärkningsvärda omkastningar eller utförsäljningar inom detta område. Den svaga utvecklingen inom molndatabehandling för Microsofts Azure och Amazon Web Services slog mot molnprogramvaruaktier. Men Meta-utgifterna hjälper ANET-aktier, Pure Storage (PSTG) och kanske några chiptillverkare som Nvidia (NVDA). Intel (INTC) steg på grund av dåliga resultat och riktlinjer, vilket tyder på att dåliga nyheter är dåliga nyheter för INTC och chipaktier i allmänhet. Men dessa är generellt sett nedslitna.

Tidsplanera marknaden med Finanstidning:s ETF-marknadsstrategi

Vad ska man göra nu?

Börsrallyt hade några stora motvindar den senaste veckan, och hanterade dem i slutändan väl. Men Fed-mötet är stort den här veckan, tillsammans med den pågående vinstfloden.

Investerare kan lägga till viss exponering, men kan välja att vänta åtminstone till Fed-mötet. När det gäller ALB-aktier, Arista Networks, CF Industries och många andra bör investerare sannolikt vänta på vinstresultat. Det fortfarande begränsade antalet aktier som är påverkbara just nu är också en anledning att vara försiktig med att lägga till nya positioner. Den pågående intradags-, dags- och veckovolatiliteten för de stora indexen och enskilda aktier ökar svårighetsgraden.

Men aktiemarknadsrallyt agerar bra. Investerare bör ta del av det. Bygg upp era bevakningslistor och se till att ha en mångsidig samling av kvalitetsaktier.

Läs The Big Picture varje dag för att hålla dig uppdaterad om marknadens riktning och ledande aktier och sektorer.

Följ Ed Carson på Twitter på @IBD_ECarson för uppdateringar om aktiemarknaden och mycket mer.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

Vill du få snabba vinster och undvika stora förluster? Prova SwingTrader

Bästa tillväxtaktier att köpa och titta på

Tesla Vs. BYD: Vilken EV-gigant är det bättre köpet?