Dow Jones terminer var lite förändrade, tillsammans med S&P 500 terminer och Nasdaq terminer, då AMD utfärdade en stor intäktsvarning. Börsens rallyförsök förlorade mark på torsdagen och stötte på motstånd på kortsiktiga nivåer inför fredagens viktiga jobbrapport.

X

Teslas vd Elon Musk och hans advokater har ställt flera krav i samband med Twitter (TWTR) uppköpserbjudande. Samtidigt gav domaren som övervakar Twitter-fallet Musk fram till den 28 oktober för att slutföra affären. Men det beslutet innebär att rättegången mellan Musk och Twitter, om den äger rum, inte kommer att inledas förrän i november. TWTR-aktien föll.

Separat höjde S&P Global Tesla (TSLA) till investment grade, ett efterlängtat steg som kommer att sänka lånekostnaderna. Men Tesla-aktien sjönk något, vilket förlängde den senaste tidens kraftiga nedåtgående trend.

Shockwave Medical (SWAV), Arista Networks (ANET), Eli Lilly (LLY), On Semiconductor (ON) och Neurocrine Biosciences (NBIX) klarade eller flirtade med köppunkter under torsdagens session.

NBIX-aktien är på IBD Leaderboard, medan Shockwave är på Leaderboard watchlist. Microsoft (MSFT) och Google-aktien finns med på IBD:s lista över långsiktiga ledare. SWAV-aktien och Onsemi finns med på IBD 50-listan. ANET-aktien och On Semiconductor är på listan IBD Big Cap 20. SWAV var onsdagens IBD Stock Of The Day.

AMD varning

Efter stängning har Advanced Micro Devices (AMD) sade att försäljningen för tredje kvartalet skulle bli cirka 5,6 miljarder dollar, långt under analytikernas konsensus på cirka 6,7 miljarder dollar. AMD skyllde på en svag PC-marknad och pågående lagerförskjutningar.

AMD-aktien föll med 4,5 procent under natten. Aktien hade sjunkit 0,1 % till 67,85 under torsdagens ordinarie session. AMD-aktien är fortfarande upp för veckan efter att ha nått tvåårslägsta förra veckan.

Intel (INTC), som konkurrerar med AMD inom PC-chips, backade något. Det gjorde även Nvidia (NVDA), som konkurrerar med AMD på området för grafikkretsar.

Separat har Aehr Test Systems (AEHR), en liten tillverkare av chiputrustning med exponering mot fordonselektronik, rapporterade en bättre vinst än väntat för det första kvartalet. AEHR-aktien hoppade i en förlängd aktion. Aktierna signalerar en förflyttning till omkring 50-dagarslinjen, inte långt från en trendlinjeinträde. AEHR-aktien föll med 3,1 % till 13,88 under torsdagen.

Jobbrapport

Labor Department kommer att publicera september månads jobbrapport kl. 8:30 ET. Wall Street förväntar sig att antalet anställda utanför jordbrukssektorn kommer att öka med 250 000, vilket är en solid ökning men en minskning från augusti månads 315 000. Arbetslösheten väntas ligga kvar på 3,7 procent. Arbetskraftsdeltagande och löneökningar kommer också att vara avgörande.

Federal Reserve vill se att arbetsmarknaderna lättar betydligt innan de avstår från räntehöjningar. Den här veckan visade JOLTS-undersökningen att antalet lediga jobb rasade med 1 miljon i augusti, samtidigt som veckans arbetslöshetsansökningar steg mer än väntat. ADP:s sysselsättningsindex visade på en solid ökning av de privata jobben, medan ISM:s tillverknings- och tjänsteindex gav blandade uppgifter om sysselsättningen.

En svag sysselsättningsrapport för september kan sporra marknaderna att nedprioritera förväntningarna på Fed:s räntehöjningar under de kommande månaderna. Men september månads konsumentprisindex är en hotande fråga den 13 oktober.

Dow Jones Futures idag

Dow Jones futures var stabila jämfört med fair value. S&P 500-terminer och Nasdaq 100-terminer gick nedåt. Intel-aktien finns på Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq, medan AMD- och Nvidia-aktien är anmärkningsvärda S&P 500- och Nasdaq-komponenter.

Kom ihåg att nattens agerande i Dow-futures och på andra håll inte nödvändigtvis översätts till faktisk handel under nästa ordinarie börssession.

Följ med IBD:s experter när de analyserar aktier som kan användas i börsrallyt på IBD Live.

Rally på aktiemarknaden

Försöket till rally på aktiemarknaden inleddes med att de stora indexen rörde sig blygsamt till strax under det kortsiktiga motståndet, men föll sedan tillbaka och stängde på de lägsta nivåerna under sessionen när statsobligationsräntorna steg.

Dow Jones Industrial Average backade 1,15 % under torsdagens börshandel. S&P 500-indexet gav upp 1 procent. Nasdaqs kompositindex tappade 0,7 procent. Det småkapitaliserade Russell 2000-indexet förlorade 0,6 %.

Den tioåriga statsobligationsräntan steg med 7 baspunkter till 3,83 %, då flera Fed-tjänstemän höll fast vid centralbankens hökaktiga linje. Den hoppade upp 14 baspunkter på onsdagen. Den 10-åriga räntan är nu upp för veckan och inte långt från 12-årshögsta strax runt 4 %. Den 10-åriga statsobligationsräntan som föll måndag-tisdag var en viktig medvind för det nya rallyförsöket på aktiemarknaden.

Det amerikanska råoljepriset steg med 0,8 procent till 88,45 dollar per fat, vilket var den fjärde raka uppgången. OPEC+ kom på onsdagen överens om att sänka produktionskvoterna med 2 miljoner fat per dag.

ETF:er

Bland de bästa ETF:erna finns Innovator IBD 50 ETF (FFTY) sjönk med 0,5 %. IShares Expanded Tech-Software Sector ETF (IGV) sjönk med 0,3 %, med MSFT-aktien som en stor komponent. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) sjönk med 0,7 %. SMH föll under natten, med AMD-, Intel- och Nvidia-aktier som alla viktiga komponenter.

Som en återspegling av mer spekulativa story stocks, ARK Innovation ETF (ARKK) ökade med 0,3 % och ARK Genomics ETF (ARKG) förlorade en bråkdel. TSLA-aktien är ett viktigt innehav i Ark Invests ETF:er.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) backade med 0,45 %. U.S. Global Jets ETF (JETS) sjönk med 0,9 %. Energy Select SPDR ETF (XLE) ökade med 1,8 %. Health Care Select Sector SPDR Fund (XLV) sjönk med 1,3 %.

Fem bästa kinesiska aktier att hålla koll på nu

Tesla-aktier

Tesla-aktien föll med 1,1 % till 238,13, trots nyheten om kreditbetyget Investment Grade. Aktierna har rasat med 10 % den här veckan, först på grund av besvikna leveranser under tredje kvartalet och sedan på Twitter-nyheterna.

Sent på torsdagen twittrade Musk att Tesla Semi-produktionen har börjat med leveranser till PepsiCo (PEP) från och med den 1 december. Semi, som försenats i flera år, kommer att ha en räckvidd på 500 mil, sade han. Andra specifikationer är inte klara.

Musk-Twitter-affärssagan

Teslas vd Elon Musk tycktes på tisdagen ändra kurs och sa att han ville gå vidare med Twitter-affären på 44 miljarder dollar.

Men de två sidorna har inte kommit överens om nya villkor. Musk vill enligt uppgift att affären ska vara beroende av skuldfinansiering – en undantagsklausul som inte fanns med i uppköpserbjudandet från april. Han vill också förbehålla sig rätten att förnya sina bedrägerikrav.

Samtidigt har Musks advokater lämnat in en ansökan till Delawares Court of Chancery om att skjuta upp den kommande Twitter-rättegången och säger att affären nu bör avslutas före den 28 oktober.

Twitter protesterade omedelbart och sa att det var en ”inbjudan till skadegörelse och förseningar”. Dess advokater uppmanade också Musk att betala 44 miljarder dollar plus ränta.

Domaren i Chancery Court, i en tillfällig seger för Musk, sköt dock sent på torsdagen upp Twitter-rättegången, som skulle ha börjat den 17 oktober. Om Twitter-affären inte avslutas senast den 28 oktober kommer hon att fastställa datum för rättegången i november.

TWTR-aktien föll med 3,7 % på torsdagen till 49,39 och föll sedan med 2 % under natten efter att domaren skjutit upp Twitter-rättegången. Aktien sjönk med 1,35 % på onsdagen efter att ha stigit med 22 % på tisdagen. Musk gick i april med på att betala 54,20 dollar per aktie för Twitter-aktier.

Om Musk slutar med att köpa Twitter är det möjligt att han måste sälja ytterligare TSLA-aktier för att finansiera övertagandet. Det är alltså ett överhäng på Tesla-aktier.

Tesla Vs. BYD: Vilken EV-gigant är det bättre köpet?

Aktier nära köppunkter

NBIX-aktien steg något och stängde för första gången över en köppunkt på 109,36, enligt MarketSmiths analys. Medan utbrytningar har kämpat under 2022 är Neurocrine 7 % över sin 50-dagarslinje.

LLY-aktien klättrade något på nya positiva läkemedelsnyheter, men kunde inte stänga över en traditionell köppunkt.

ANET-aktien och Onsemi stängde strax över nedåtgående trendlinjer, som ligger något över sina 50-dagarslinjer. Båda är tekniskt sett tidiga köppunkter inom nya konsolideringar, men har stigit på svag volym medan fredagens jobbrapport hotar för marknadsrallyt.

SWAV-aktien berörde en trendlinje i torsdags och backade sedan något lägre. Aktierna ligger fortfarande över sina 21-dagars- och 50-dagarslinjer. Shockwave-aktien kommer att ha en riktig bas efter fredagen.

Analys av marknadsrallyt

Börsens rallyförsök förlorade återigen mark på torsdagen. De stora indexen stötte på motstånd vid 21-dagarslinjen strax efter öppning. De förblev i flöde men generellt sett nedåt under resten av sessionen och stängde nära sessionens lägsta nivåer.

På onsdagen skar aktierna ner förlusterna även om statsobligationsräntorna steg. Men de kämpade på torsdagen med den tioåriga statsskattens avkastning, och dollarn, som steg stadigt för andra sessionen i rad.

De stora indexen är fortfarande kraftigt högre för veckan.

Investerarna var inte redo att göra stora satsningar inför fredagens jobbrapport. Sysselsättningsrapporten kan bli avgörande för marknadens rallyförsök. En stark rörelse skulle kunna utlösa en uppföljningsdag för att bekräfta den nya uppåtgående trenden, där sådana som Arista Networks, On Semiconductor och Shockwave är handlingsbara. Men en negativ reaktion på jobbrapporten skulle kunna få indexen att återigen störta ner mot sina bottennivåer på björnmarknaden.

Energiaktier fortsatte att leda torsdagen, men många ser ut att vara förlängda efter att ha gått upp under flera sessioner. Medicinska pjäser förblir spännande medan chip, nätverk, restaurang, försäkring, gödsel och flera andra grupper har åtminstone några namn runt köppunkter.

På nedsidan har skräpplockarföretag som Waste Connections (WCN) sålde hårt. Solcellsaktier hade det svårt igen.

Tidsplanera marknaden med IBD:s ETF-marknadsstrategi

Vad ska man göra nu?

Även om några aktier gav köpsignaler på torsdagen, åtminstone intradag, fanns det inte så många skäl att göra nya köp med det nya marknadsrallyt inför jobbrapporten.

Även om marknaden iscensätter en uppföljning under de närmaste dagarna betyder det inte att investerare bör öka exponeringen snabbt. Marknaden skulle fortfarande stå inför ett antal tekniska utmaningar och ekonomiska motvindar samtidigt som AMD-varningen bara är den senaste dystra nyheten inför vinstsäsongen.

Men gör de där bevakningslistorna redo. När ett marknadsrally tar fart vill du vara redo att dra nytta av det genom att upptäcka de potentiella stora vinnarna i förväg.

Läs The Big Picture varje dag för att hålla dig i synk med marknadens riktning och ledande aktier och sektorer.

Följ Ed Carson på Twitter på @IBD_ECarson för uppdateringar om aktiemarknaden och mycket mer.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

Varför detta IBD-verktyg förenklar sökandet efter toppaktier

Vill du få snabba vinster och undvika stora förluster? Prova SwingTrader

Bästa tillväxtaktier att köpa och titta på

IBD Digital: IBD:s Premium Stock Lists, Tools And Analysis Today