Dow Jones Industrial Average avslutade en dag av ojämn handel med en nedgång på 0,1 %. Morgonens uppgång på 0,2 % bleknade tidigt, men indexet byggde upp momentum efter att Fed:s protokoll släpptes klockan 11.00 ET. Det tappade det mesta av sin vinst vid stängning.

X

Fed:s protokoll på onsdagen visade att vägen mot högre räntor är intakt. Det senaste producentprisindexet och sysselsättningssiffrorna visade att inflationen bromsar in i en lägre takt än väntat. Ytterligare en höjning med 75 baspunkter i november ligger i korten med en möjlig slutränta på 4,6 procent 2023.

Torsdagens konsumentprisindex är också på bevakning. Skulle det komma in över förväntan kan obligationsräntorna flytta aktiemarknaden, enligt Quincy Krosby, global chefsstrateg på LPL Financial.

Enligt protokollet från Fed-mötet som offentliggjordes i dag kommer Federal Reserve att sträva efter att ”kalibrera takten i ytterligare åtstramning av politiken” för att minska den betydande risken för dess negativa effekter på ekonomin.

BNP för 2022 kommer troligen att krympa till 0,2 % för att sedan öka till 1,2 % 2023, vilket är långt under den 5,7 % år 2021..

Nasdaq Composite vände upp från en förlust på 0,2 % och ökade med 0,5 % i den sena handeln. Men den stängde dagens session något lägre. S&P 500 tappade också sent och stängde 0,3 % lägre. Russell 2000 med litet kapital minskade sina förluster efter att ha lett nedgången med nästan 1 % under morgonsessionen. Den var ned 0,3 % igen vid stängningsklockan.

Avkastningen på den tioåriga benchmark statsobligationen var oförändrad på 3,9 %. Råoljan sjönk med mer än 2 procent till 87,04 dollar per fat.

Utanför Dow Jones: Aktier som rör sig i dag

Solaraktierna föll kraftigt på dagens marknad. Enphase (ENPH) har sjunkit med nästan 3 %. Canadian Solar (CSIQ) har sjunkit med nästan 4 %, medan First Solar (FSLR) har sjunkit med över 3 %. First Solar testar sitt 50-dagars glidande medelvärde.

SunPower (SPWR) har sjunkit med 10 % och fallit under sitt 200-dagars glidande medelvärde. Det nära associerade litiumspelet Albemarle (ALB) har sjunkit med 9 % och fallit under sin 50-dagarslinje. Aktien lades till på IBD Leaderboards bevakningslista i veckan.

EV-aktier rör sig på dagens marknad, med kinesiska spel i spetsen.

Nio (NIO) föll med nästan 1 %. Nio kommer att börja leverera tre nya modeller i Europa i helgen genom en leasingplan. På annat håll har Xpengs (XPEV) är planerad att lanseras i Europa 2023. XPEV har ökat med mindre än 1 %.

Li Auto (LI) steg med mer än 3 %. BYD (BYDDF) sjönk med 1 %. Ledaren inom elbilar Tesla (TSLA) bidrog till förlusterna. Aktien har sjunkit med mer än 13 % under de senaste sex handelssessionerna. Det är dess längsta förlustsvit sedan mars 2020, enligt Dow Jones Market Data.

Inom hälsovården har Moderna (MRNA) har stigit med 10 % i en stark volym efter nyheten att Dow Jones-komponenten Merck (MRK) kommer att hjälpa företaget att ta fram ett personligt vaccin för cancerbehandling baserat på sin messenger RNA-teknik. Merck är något lägre efter att ha stigit kraftigt på tisdagen på nyheter om en framgångsrik studie för dess läkemedel mot ett sällsynt blodtryckssyndrom. Merck befinner sig också i en platt bas och närmar sig en köppunkt på 95,82.

Litium- och gödselmedelsledaren Sociedad Quimica y Minera (SQM) har sjunkit med 7 % och testar sin 50-dagarslinje.

Investerare undviker detta misstag inför CPI-inflationsrapporten

September månads ekonomiska data

Partipriserna steg mer än väntat i september. Ökningen på 0,4 % översteg Econodays estimat på 0,2 % och följde en nedgång i augusti på 0,2 %. Den årliga ökningen nådde 8,5 %, vilket är en nedgång från augusti månads 8,7 %. Partipriserna minus livsmedel och energi steg med 5,6 % under perioden, oförändrat jämfört med föregående månad.

Microsoft (MSFT) fortsätter sin kamp för att få godkännande för att förvärva Activision Blizzard (ATVI). Förra månaden skickade den brittiska konkurrens- och marknadsmyndigheten förslaget till sin andra undersökningsfas som ska vara klar i januari 2023. I den senaste uppföljningen säger mjukvaru- och speljätten att den brittiska tillsynsmyndigheten inte visade den ”lämpliga nivån av kritisk granskning”.

Affären med enbart kontanter – som värderas till 69 miljarder dollar – fick Brasiliens godkännande förra veckan. Nya Zeelands beslut väntas i november. Tidigare var Saudiarabien det första landet som godkände affären. Aktierna i båda aktierna är i korrektion.

Resultat

PepsiCo (PEP) överträffade förväntningarna med en solid intäktstillväxt på 8,9 % till 21,9 miljarder dollar i tredje kvartalet, jämfört med 20,1 miljarder dollar under tredje kvartalet 2021. Vinsten per aktie på 1,95 dollar ökade med 21 procent från 1,60 dollar jämfört med samma period förra året. Aktierna har stigit med 4 % idag då de återhämtar sig från en nedgång på 11 % sedan mitten av augusti.

Dow Jones-aktien Walgreens (WBA) kommer att presentera sina resultat på torsdag, tillsammans med Delta Air Lines (DAL) och Taiwan Semiconductor (TSM).

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

Få gratis nyhetsbrev om IBD: Market Prep | Tech Report | How To Invest

Vad är CAN SLIM? Om du vill hitta vinnande aktier är det bäst att du känner till det

IBD Live: Lär dig och analysera tillväxtaktier med proffsen

MarketSmiths verktyg kan hjälpa den enskilde investeraren

Letar du efter nästa stora vinnare på aktiemarknaden? Börja med dessa 3 steg