Verizon (VZ) planerar inte att minska sina investeringar i nätverksinfrastruktur, även om oro för recessionen är på gång.

”Jag tror att vi under de senaste sex, sju åren har planerat exakt hur vi ska investera i nätverket”, sade Verizons vd Hans Vestberg till Yahoo Finance Live (video ovan). ”Detta är vårt toppår. Vi kommer att investera runt 22 miljarder dollar i investeringar, det är vår prognos. Och en del är vår vanliga verksamhet, och den andra delen är att det nya spektrum som vi köpte förra året faktiskt kommer att genomföras just nu, och vi gör det så fort vi kan.”

För att hjälpa till att kompensera ökningen av kapitalutgifterna när Verizon fortsätter att investera kraftigt i sin nätverksinfrastruktur, tillkännagav företaget utvalda prishöjningar i år, som varierar mellan olika abonnemangsplaner.

Hans Vestberg, Verizons Executive Vice President and President of Global Networks and Chief Technology Officer, svarar på en fråga under en paneldiskussion om trådlös bredbandsteknik 5G under CES 2018 i Las Vegas, Nevada, USA den 10 januari 2018. REUTERS/Steve Marcus

Dessa justeringar av serviceavgifterna kom när konsumenterna fortsätter att jonglera med högre priser med en inflation som förblir nära 40-årshögsta.

Verizon-aktien föll med mer än 4 % på fredagen efter att företaget rapporterat en minskning av antalet abonnenter. Vestberg noterade att nedgången i antalet abonnenter var väntad efter att prisändringarna infördes och hävdade att den bör avta med tiden.

”Vi tog ett medvetet beslut under andra kvartalet att göra prisjusteringar i vissa konsumentsegment”, sade Vestberg. ”Jag tror att det var viktigt för oss att också göra det eftersom vår bransch inte har gjort prisjusteringar på trådlösa tjänster någonsin, så det var dags att göra det nu.”

Verizons kalkylerade beslut att höja vissa avgifter för kunderna i vetskap om att vissa abonnenter skulle kunna motarbeta högre priser är inte ovanligt i branschen, eftersom telekomjättarna spenderar tid på att konkurrera om latensnivåer och nätverkstillförlitlighet.

På torsdagen berättade AT&T:s finanschef Pascal Desroches för Yahoo Finance att företaget planerar att investera i sitt nätverk. Desroches uttryckte också förtroende för AT&T:s förmåga att fortsätta att spendera pengar på att förbättra nätets hastighet och tillförlitlighet i händelse av en ekonomisk nedgång.

Historien fortsätter

Trots den nuvarande risken för en recession orsakad av den amerikanska centralbanken är chefer inom kommunikationstjänsterna övertygade om att deras kärnprodukt är motståndskraftig.

”Vi läser alla vad som händer i makroekonomin med högre inflation och de stigande räntorna, så det är lite blandat”, sade Vestberg. ”Men det är tydligt att vi är i den grundläggande produkten. Alla behöver rörlighet, alla behöver vara uppkopplade.”

Brad Smith är ankare på Yahoo Finance. Följ honom på Twitter @thebradsmith.

Klicka här för att se de senaste trendiga aktietickrarna på Yahoo Finance-plattformen.

Klicka här för de senaste nyheterna om aktiemarknaden och fördjupade analyser, inklusive händelser som påverkar aktierna.

Läs de senaste finans- och affärsnyheterna från Yahoo Finance

Ladda ner Yahoo Finance-appen för Apple eller Android

Följ Yahoo Finance på Twitter, Facebook, Instagram, Flipboard, LinkedIn, och YouTube