SmartAsset: Hur man lagligt undviker att betala moms på en begagnad bil

Försäljningsskatt på stora inköp, som en bil, är viktigt att ta hänsyn till i priset. Beroende på var du bor och priset på din bil kan försäljningsskatten kosta dig tusentals dollar. Men visste du att det finns lagliga sätt att slippa betala försäljningsskatt på en begagnad bil? Vi går igenom hur försäljningsskatten påverkar ditt köp och hur du kan undvika att betala försäljningsskatt på en begagnad bil.

Om du vill köpa en bil, en finansiell rådgivare kan hjälpa dig att skapa en finansiell plan för att nå dina sparmål.

Hur mycket är försäljningsskatten på en begagnad bil?

Innan vi talar om hur man undviker moms på en begagnad bil, ska vi sätta moms i perspektiv. Säg till exempel att du köper en begagnad bil från en bilhandlare i Los Angeles. Försäljningsskatten på begagnade bilar är delstatens skattesats (7,25 %) plus stadens skattesats (2,25 %), dvs. totalt 9,5 %. Om du lägger 20 000 dollar på en begagnad bil betalar du 1 900 dollar i försäljningsskatt.

Om du däremot köper en bil i Michigan eller Idaho har de båda en fast statlig skattesats på 6 %. 20 000 dollar på en bil där resulterar i 1 200 dollar i omsättningsskatt.

Hur man lagligt undviker att betala moms på en begagnad bil

Det finns några sätt att undvika försäljningsskatt på bilar. Du kan vara berättigad till ett undantag om det är ett jordbruksfordon eller om det används för en kyrka. Du kan också få en skatterabatt om du lämnar in din gamla bil.

Men det finns ett sätt att lagligt undvika att betala försäljningsskatt på en begagnad bil, utan undantag eller rabatt. Det är att köpa den någonstans där det inte tas ut någon försäljningsskatt och låta registrera den där. Fem delstater tar inte ut någon försäljningsskatt på begagnade bilar:

Om du bor i en av dessa stater kan du enkelt undvika juridiska gråzoner genom att bara köpa bilen.

Varför det inte fungerar att köpa en bil i en annan stat

Du kanske tror att du kan undvika moms genom att bara köpa en bil i en stat som inte tar ut moms, men så fungerar det inte. Säg att du bor i Vermont (6 % moms) och kör till New Hampshire (0 % moms) för att köpa en bil. När du köper bilen betalar du ingen försäljningsskatt.

Berättelsen fortsätter

När du åker tillbaka till Vermont och registrerar ditt fordon kan dock din lokala DMV märka att du inte betalat skatten och kan debitera dig då. Detta kan också hända om du köper bilen av ägaren kontant eller om du köper den i en stad med en lägre skattesats än där du bor. Allt beror på hur din ort samlar in intäkter.

Montana LLC Loophole

SmartAsset: Hur man lagligt undviker att betala moms på en begagnad bil

SmartAsset: Hur man lagligt undviker att betala moms på en begagnad bil

Nu när vi har behandlat hur man lagligt undviker försäljningsskatt på en begagnad bil kan vi tala om en gråzon. Särskilt när du köper en dyr bil eller husbil kan du spara mycket pengar genom att undvika försäljningsskatt. Ett sätt som folk har försökt är att inrätta en aktiebolag med begränsat ansvar (LLC) i den enda delstat som inte tar ut moms på fordon till inhemska LLC:er: Montana. Fordonet köps sedan av och registreras på LLC.

Även om detta låter jobbigt, tänk på besparingarna. Det är relativt enkelt och billigt att inrätta ett LLC (i allmänhet omkring 1 000 dollar). Om du köper en husbil för 300 000 dollar och bor i Los Angeles, med 9,5 % moms, blir det 28 500 dollar extra.

Men vissa stater är medvetna om detta. skattehål och kan fortfarande begära betalning. Om de får reda på att du framför allt kör fordonet i en stat där det inte är registrerat kan du få rättsliga problem. Faktum är att California Highway Patrol har ett formulär där medborgare kan anmäla fordon som de misstänker körs av personer som försöker undvika skatt.

Problemet med detta kryphål är att det som är lagligt i en stat inte nödvändigtvis är lagligt i en annan. Det är lagligt att bilda ett LLC i Montana för att köpa en bil i Montana, men vad du gör med bilen i din delstat är upp till din delstat. Om du behöver juridisk rådgivning bör du tala med en advokat.

Andra sätt att spara på en begagnad bil

Att undvika moms på en begagnad bil kanske inte är något för dig. Du kan ändå spara pengar på andra sätt. Här är tre:

  • Förhandla om ett bättre pris: Begagnade bilar har mycket mer flexibla priser än nya bilar. Du kan leta efter bilar som har varit listade länge som säljarna är mer benägna att vara flexibla på.

  • Undvik återförsäljare: Om du vill spara lite pengar kan du ha bättre tur med en privat säljare. Återförsäljare kan få dig att spendera mer med tilläggsfunktioner, medan privata säljare kanske bara vill få ett bra pris för sina bilar.

  • Kom med kontanter: Kontanter kommer att ge dig mer förhandlingsstyrka eftersom de är omedelbara. Ingen finansiering är inblandad. Och eftersom du undviker ett billån betalar du ingen ränta.

Slutsats

SmartAsset: Hur man lagligt undviker att betala moms på en begagnad bil

SmartAsset: Hur man lagligt undviker att betala moms på en begagnad bil

Det enklaste sättet att undvika att betala försäljningsskatt på en begagnad bil är att bo någonstans där den inte tas ut. Du kan försöka köpa i en annan delstat eller stad, men det är troligt att din delstat kommer att komma och ta ut den. Istället är det bättre att hitta andra sätt att sänka dina kostnader för begagnade bilar.

Tips för skatteplanering

  • Om du ska navigera i den komplicerade skattevärlden är det bra att ha ett proffs i ditt hörn. Det behöver inte vara svårt att hitta en finansiell rådgivare. SmartAssets kostnadsfria verktyg matchar dig med upp till tre finansiella rådgivare i ditt område, och du kan intervjua dina matchade rådgivare utan kostnad för att avgöra vilken rådgivare som är rätt för dig. Om du är redo att hitta en rådgivare som kan hjälpa dig att nå dina finansiella mål, komma igång nu.

  • Budgetarbete kan vara mycket användbart för att förbättra din ekonomi och hjälpa dig att spara inför stora inköp som en bil. SmartAssets budgetkalkylator kan hjälpa dig att skapa en budget för att nå dina ekonomiska mål.

Foto: ©iStock.com/chanakon laorob, ©iStock.com/praetorianphoto, ©iStock.com/gilaxia

Inlägget Hur man lagligt undviker att betala moms på en begagnad bil dök först upp på SmartAsset blogg.