Det genomsnittliga 401(k)-saldot sjönk med 29 000 dollar under det senaste året – men dessa tre storbolagsaktier har skyddat investerarna från smärtan (och kan göra det igen 2023).

2022 fortsätter att leverera en trubbig verklighetskontroll till investerare på aktiemarknaden.

Enligt finansjätten Fidelity sjönk det genomsnittliga 401(k)-saldot från 126 000 dollar för ett år sedan till 97 200 dollar under tredje kvartalet – en förlust på nästan 29 000 dollar eller 23 procent.

Det är inte direkt någon överraskning. Referensindexet S&P 500 Index har sjunkit med 17 % hittills i år, medan det teknikcentrerade Nasdaq har rasat med nästan 30 % under samma period.

Om du inte vill dras med i marknadens vilda svängningar kanske du vill kolla in några aktier med lågt beta (även kallade aktier med låg volatilitet).

Beta är ett mått på en akties volatilitet i jämförelse med marknaden som helhet. Om en aktie har en beta som är större än ett är den mer volatil än den breda marknaden. Aktier med betavärden på mindre än ett är mindre känsliga för marknadens rörelser.

Här är en titt på tre aktier med lågt betavärde som kan vara värda att överväga.

Missa inte

Walmart (WMT)

I en tid då många fysiska detaljhandlare fortfarande är i en doldrums, sticker kraftpaketet Walmart ut.

Företaget driver en enorm detaljhandelsverksamhet med cirka 10 500 butiker under 46 varumärken i 24 länder. Tack vare sina ”Everyday Low Prices” lockar Walmart omkring 230 miljoner kunder till sina butiker och webbplatser varje vecka.

Walmart kan vara en möjlighet för dem som letar efter låg volatilitet: aktiens femåriga beta är bara 0,53 och har faktiskt stigit med 5,5 % under det senaste året.

Och på grund av företagets enorma skalfördelar har verksamheten varit motståndskraftig under flera ekonomiska cykler.

Tänk på detta: Walmart betalade sin första utdelning någonsin 1974. Sedan dess har företaget ökat sin utbetalning varje år.

Johnson & Johnson (JNJ)

Med djupt förankrade positioner på marknaderna för konsumenthälsa, läkemedel och medicintekniska produkter har hälsovårdsjätten Johnson & Johnson levererat konsekvent avkastning till investerare.

Historien fortsätter

Många av företagets varumärken inom konsumenthälsa – t.ex. Tylenol, Band-Aid och Listerine – är välkända namn. Totalt har JNJ 29 produkter som var och en kan generera över 1 miljard dollar i årlig försäljning.

Under de senaste 20 åren har Johnson & Johnsons justerade vinst ökat med i genomsnitt 8 % per år.

Läs mer: Köp när det är blod på gatorna: Här är de bästa investeringsapparna för att ta tillvara på möjligheter som uppstår en gång i en generation (även om du är nybörjare).

JNJ tillkännagav sin 60:e årliga utdelningshöjning i rad i april och erbjuder nu en årlig utdelningsavkastning på 2,6 %.

Aktien har ett femårigt beta på 0,57 och har stigit med 8 % under det senaste året.

Coca-Cola (KO)

Coca-Cola är ett klassiskt exempel på ett företag som är motståndskraftigt mot lågkonjunktur. Vare sig ekonomin blomstrar eller är i kris är en burk Coca-Cola överkomlig för de flesta människor.

Företagets fasta marknadsposition, enorma omfattning och portfölj av ikoniska varumärken – inklusive namn som Sprite, Fresca, Dasani och Smartwater – ger företaget en stor priskraft.

Lägg till en solid geografisk diversifiering – företagets produkter säljs i mer än 200 länder och territorier runt om i världen – och det står klart att Coca-Cola kan klara sig i nöd och lust. När allt kommer omkring gick företaget till börsen för mer än 100 år sedan.

Enligt den senaste resultatrapporten ökade Coca-Colas nettoomsättning med 10 % jämfört med året innan, medan den justerade vinsten per aktie förbättrades med 7 %.

Aktien har ett femårigt beta på 0,58 och har klättrat med 11% under 2022.

Kan du fortfarande inte stå ut med aktier?

Du behöver naturligtvis inte begränsa dig till aktier.

I en tid av het inflation och osäker ekonomi har smarta investerare diversifierat sina investeringar utanför aktiemarknaden.

Förstklassiga kommersiella fastigheter har till exempel överträffat S&P 500 under en 25-årsperiod. Med den hjälp av nya plattformarär dessa möjligheter nu tillgängliga för privata investerare. Inte bara de ultrarika.

Med en enda investering kan investerare äga fastigheter av institutionell kvalitet som hyrs ut av varumärken som CVS, Kroger och Walmart – och samla in stabila inkomster från livsmedelsbutiker med förankring i en butik. på kvartalsbasis.

Denna artikel ger endast information och ska inte tolkas som rådgivning. Den tillhandahålls utan någon som helst garanti.