Det är mitten av januari nu och 2023 är i full gång. Semestern ligger bakom oss, och framtiden som ligger framför oss har ännu inte skrivits – och vilken bättre tid än nu kan det vara att börja sätta upp en aktieportfölj för att bära in i den framtiden. Nyckeln till framgång förblir densamma som alltid, nämligen att hitta rätt aktier som är förberedda för vinster och solid avkastning. Att känna igen dem är tricket.

Det är där som Smart Score kommer i. Baserat på TipRanks avancerade AI-algoritmer samlar Smart Score in data om alla Wall Streets offentligt handlade aktier – och sorterar och sammanställer dem sedan i enlighet med en uppsättning av åtta faktorer, var och en med en historia av att förutsäga överprestationer. Faktorerna räknas i genomsnitt samman och resultatet blir en ensiffrig poäng, på en skala från 1 till 10, som gör att investerare på ett ögonblick kan se ”huvudchansen” för en viss aktie. Investerare som söker de bästa investeringsmöjligheterna kan dras till Perfect 10s.

Så låt oss vända oss till Smart Score och använda den för att sortera TipRanks databas för att hitta ett par troliga vinnande aktier. Enligt uppgifterna har var och en av dessa en Perfect 10 från Smart Score, ett konsensusbetyg Strong Buy från gatan och en uppgångspotential på minst 60 % för det kommande året. Låt oss ta en närmare titt.

Clearfield, Inc. (CLFD)

Vi börjar med Clearfield, en aktör inom teknikindustrin som fokuserar på utveckling, utbyggnad och expansion av fiberoptiska bredbandsnätverk. Clearfield tillverkar och distribuerar utrustning för leverans, hantering och skydd av fiberoptisk kommunikation; det Minnesota-baserade företaget kallar sin plattform för ”fiber to anywhere”. Clearfield kan skryta med mer än en miljon installationer av fiberportar varje år.

Clearfields produktlinjer omfattar en rad olika hårdvaror för installation av fiberoptiska nätverk, bland annat ramar och paneler, skåp och vägglådor, kassetter, terminaler, testpunkter och optiska komponenter. Företagets försäljning under det senast rapporterade kvartalet – fjärde kvartalet för räkenskapsåret 2022, som rapporterades i november förra året – uppgick till 95 miljoner dollar. Den högsta siffran för räkenskapsåret 22 uppgick till 271 miljoner dollar. Dessa siffror ökade med 110 % respektive 92 % jämfört med året innan.

Historien fortsätter

Clearfields nettovinst för räkenskapsåret 22 rapporterades till 49 miljoner dollar, vilket är en ökning från 20 miljoner dollar för räkenskapsåret 21. Företagets utspädda vinst per aktie för året, 3,55 dollar, ökade med 141 procent jämfört med föregående år. Orderstocken, ett mått som hjälper till att förutsäga framtida arbete och intäkter, ökade med 148 % på årsbasis till 165 miljoner dollar.

Clearfields snabba tillväxt har väckt uppmärksamhet hos Cowens femstjärniga analytiker Paul Silverstein, som skriver: ”CLFD har visat imponerande visioner och genomförande när det gäller att etablera en ledande position bland Tier 2 och 3 BSPs inom segmentet för fiberskydd, hantering och leveranslösningar på den mycket attraktiva FTTH-marknaden för bredbandstillträde”.

”Vi ser ett antal långsiktiga uppgångsmöjligheter för Clearfield inom FTTH- och större FTTP-marknader. Dessa inkluderar produktutvidgning inom FTTP-fiberhantering, såsom Clearfields nyligen introducerade nya piedestaler och förvärvet av Nestor Cables för fiberoptiska kablar; FTTP-kundexpansion via ny och djupare penetration av Tier 1 CSPs och MSOs; och FTTP-användningsfallsexpansion till MDU-, FTTB- och 5G FTTT-marknadsmöjligheterna”, tillade Silverstein.

Allt som CLFD har att erbjuda fick Silverstein att ge aktien en outperform (dvs. köp). Körsbäret på toppen? Hans kursmål på 141 dollar innebär ~72% uppgång från nuvarande nivåer. (För att titta på Silversteins meritlista, klicka här)

På det hela taget är alla fyra senaste analytikerutlåtanden från Wall Street om denna aktie positiva, vilket gör att konsensusomdömet Strong Buy är enhälligt. (Se CLFD aktieanalys)

Rent-A-Center, Inc. (RCII)

Från fiberoptik övergår vi till detaljhandel, där Rent-A-Center (RAC) sedan länge är en ledande aktör på marknaden för uthyrning av kläder. Företaget erbjuder en mängd olika produkter till kunder som söker bottenpriser. I RAC:s butiker finns allt från hemelektronik, hushållsapparater, möbler och till och med datorer genom flexibla hyrköpsavtal. Genom avtalet får kunderna den omedelbara fördelen av att ha produkten – och en möjlighet att köpa den till ett reducerat pris när leasingavtalet löper ut. Hyra-till-ägande ger konsumenter med lägre inkomster en chans att undvika långfristiga skulder med hög ränta, som kan vara särskilt förödande i dagens situation med stigande räntor. RAC är främst verksamt genom sitt nätverk av fysiska butiker, cirka 1 970 vid den senaste räkningen, och driver även en webbplats för e-handel.

Förra året var ett tufft år för RAC. Både intäkter och resultat visade flera sekventiella nedgångar, eftersom konsumenterna generellt sett minskade sina utgifter i en miljö med hög inflation och höga räntor. Företagets lågprisförbrukare drabbades särskilt hårt av dessa motvindar. Företagets senast rapporterade kvartalsresultat, för tredje kvartalet 22, visade på en minskning av intäkterna med 13 % på årsbasis, till 1,02 miljarder dollar, och en kvartalsförlust enligt GAAP på 10 cent per aktie. I icke-GAAP-termer rapporterade RAC en vinst per aktie efter utspädning på 94 cent, vilket fortfarande var en nedgång på 38 % jämfört med föregående år.

Av intresse för avkastningsintresserade investerare är att RAC genererade 412 miljoner dollar i kassaflöde från verksamheten under de tre första kvartalen 2022. I den summan ingick 363 miljoner dollar i fritt kassaflöde. Företagets starka kassagenerering gjorde det möjligt för företaget att återköpa aktier till ett värde av 75 miljoner dollar under Q3 och oktober – och att upprätthålla en stadig, högavkastande utdelning. Den senaste utdelningsdeklarationen, som gjordes i december för en utbetalning den 10 januari, fastställde dividenden för den vanliga aktien till 34 cent. Med den kursen blir utdelningen på årsbasis 1,36 dollar per aktie och ger en avkastning på 5,4 %, mer än dubbelt så mycket som genomsnittet som finns bland S&P-listade aktier.

I sin bevakning av denna aktie för Craig-Hallum ser analytikern Alex Fuhrman skäl för investerare att köpa RCII-aktier och förklarar: ”Rent-A-Center är en bäst i klassen av leasar till ägande-operatörer (LTO) som borde vara en av de största förmånerna av den fallande inflationen. Den höga inflationen har krossat konsumenternas utgifter för dyrbara varor bland subprime-kunder, och RCII har känt av den smärtan på ett stort sätt…. Eftersom aktien redan har sjunkit med nästan två tredjedelar från toppen 2021, tror vi att det värsta scenariot redan är inprisat i aktierna och att Rent-A-Center är väl positionerat för betydande tillväxt i nästa ekonomiska cykel.”

”Under tiden”, tillade analytikern, ”ger RCII:s utdelningsavkastning investerare ett övertygande incitament att vänta. Med de tecken som redan finns på att inflationen avtar och att konsumentkrediterna stramas åt behöver investerarna kanske inte vänta länge.”

Fuhrman ger därför RCII-aktien betyget köp och hans kursmål, 40 dollar, tyder på att aktien kommer att vinna ~60 procent på ett års sikt. (För att se Fuhrmans resultat, klicka här)

Craig-Hallums åsikt är inte det enda positiva omdömet här; aktien har 5 nyligen gjorda analytikerbedömningar, och de är 4 till 1 till förmån för köp och behållning, vilket stöder konsensusbedömningen Strong Buy. (Se RCII aktieanalys)

Håll dig uppdaterad om bästa som TipRanks Smart Score har att erbjuda.

Ansvarsfriskrivning: De åsikter som uttrycks i den här artikeln är enbart de som framförs av de presenterade analytikerna. Innehållet är endast avsett att användas i informationssyfte. Det är mycket viktigt att göra din egen analys innan du gör någon investering.