FTX-grundaren Sam Bankman-Fried borde vara häktad vid det här laget, enligt Brian Armstrong. Coinbase VD sa i veckan att det är ”förbryllande för mig varför han inte redan är häktad”.

”Justitiedepartementet eller någon annan borde kunna göra det – bara baserat på hans offentliga uttalanden, tycker jag att det finns ett mycket öppet och stängt fall av bedrägeri”. Armstrong sade vid a16z crypto Founder Summit på tisdagen. Han tillade: ”Jag är ingen expert på detta, men de människor jag pratar med verkar vara överens om det.”

Armstrong ifrågasatte också varför media har avstått från att kalla Bankman-Fried för brottsling.

”Jag tror att vi alla blev ganska chockade när vi såg omfattningen av det bedrägeri som skedde på FTX. Och låt oss kalla det ett bedrägeri. Vi måste kalla det vad det faktiskt är. Det har varit ganska bisarrt att mainstream media inte riktigt har kommit ut och sagt: ’Den här killen är en brottsling’. Kanske vill de vänta tills han faktiskt är åtalad eller något liknande, och sitter i häkte. Men det verkar i nuläget mycket tydligt att så är fallet.”

FTX imploderade på ett spektakulärt sätt förra månaden och överraskade många inom och utanför kryptosektorn. Börsen på 32 miljarder dollar hade etablerat sig som en ledare på området och hade värvade stjärnidrottare som Tom Brady och andra kändisar för att stärka sin image. Dess kollaps skakade om förtroendet för kryptosektorn och gav upphov till krav på strängare reglering.

Bankman-Fried avgick som VD för FTX den 11 november, samma dag som företaget, tillsammans med den närstående handelsarmen Alameda Research, ansökte om konkurs.. En viktig anklagelse mot Bankman-Fried är att han använde kundmedel från sin kryptobörs för att finansiera riskfyllda satsningar på Alameda Research.

Armstrongs Coinbase är liksom FTX en kryptovalutabörs. Men medan Bankman-Fried baserade FTX på Bahamas – där han enligt uppgift åtnjöt en extravagant livsstil i takvåning-Coinbase är ett offentligt företag i USA.

”Du kan läsa våra bokslut”, sade Armstrong. ”De är granskade av en tredje part, du behöver inte lita på oss. Alla kundmedel är separerade. Vi investerar inga kundmedel utan deras uttryckliga anvisningar.”

Historien fortsätter

”Folk kommer att hamna i fängelse

Armstrong var inte den enda kryptokoryfé som delade hårda åsikter om Bankman-Fried denna vecka. Mike Novogratz, vd för kryptoföretaget Galaxy Digital Holdings, berättade för Bloomberg TV på torsdagen: ”Sam och hans medhjälpare har begått ett bedrägeri. De använde kundernas pengar för att göra satsningar som han ’dåligt riskhanterade’ efter att han hade gjort dem.”

”Problemet var att han tog våra pengar”. Novogratz tillade. ”Och därför måste han åtalas. Människor kommer att hamna i fängelse och bör hamna i fängelse.”

Aktier i Coinbase och den kanadensiska börsnoterade Galaxy Digital både störtdök med mer än 25 %. förra månaden, vilket förvärrade en redan brutal ”kryptovinter”. Coinbase-aktierna har fallit med ungefär 80 % i år och raderat ett värde på cirka 44 miljarder dollar. BlackRock VD Larry Fink sade i veckan”Jag tror faktiskt att de flesta av företagen inte kommer att finnas kvar”, med hänvisning till den belägrade kryptosektorn.

Förra veckan berättade Mark Cuban, miljardär och ägare till Dallas Mavericks och en framstående kryptoinvesterare, för TMZ att Bankman-Fried borde vara orolig för fängelsestraff.

”Jag känner inte till alla detaljer, men om jag var han skulle jag vara rädd för att hamna i fängelse under lång tid”, sade han. ”Det låter verkligen illa. Jag har faktiskt pratat med killen, och jag tyckte att han var smart, men jösses, jag hade ingen aning om att han skulle, du vet, ta andras pengar och använda dem för sitt personliga bruk. Ja, det verkar verkligen vara vad som hände.”

Armstrong beklagade det faktum att kryptosektorn lockar till sig ett orimligt stort antal dåliga aktörer.

”Vi måste liksom komma till rätta som bransch med det faktum att, jag tror att vår bransch lockar till sig en oproportionerligt stor andel bedragare och bedragare. Och det är verkligen olyckligt. Det betyder inte att det är representativt för hela branschen. ”

Den här artikeln publicerades ursprungligen på Fortune.com

Mer från Fortune: Den amerikanska medelklassen är i slutet av en epok Sam Bankman-Frieds kryptoimperium ”drevs av ett gäng ungdomar på Bahamas” som alla dejtade varandra De 5 vanligaste misstagen som lotterivinnare gör Sjuk av en ny Omicron-variant? Var beredd på detta symptom