Dina aktier att titta på under veckan är LNG-aktier Cheniere Energy (LNG), Flex LNG (FLNG), Golar LNG (GLNG), New Fortress Energy (NFE) och Excelerate Energy (EE).

X

Med marknaden i en bekräftad uppåtgående trend och en ”vänta och se”-mentalitet kring huruvida Federal Reserve kommer att höja räntan med 75 baspunkter under den kommande veckan, är dessa fem LNG-aktier värda att hålla koll på för investerare som vill lägga till energiexponering i sina portföljer.

De globala energipriserna har varit volatila under de senaste veckorna på grund av rädslan för recession och en eventuell nedbrytning av efterfrågan på olja och gas i prognoserna. Sedan Ryssland invaderade Ukraina tidigare i år har både amerikanska råolje- och naturgasterminer nått toppar och sedan dragit sig tillbaka för att sedan återhämta sig i veckan.

Under tiden har Europa haft fullt upp med att hitta alternativa energikällor för att ersätta Ryssland för att fylla sina gaslager inför vintern. Europas lager nådde omkring 94 % av sin kapacitet denna vecka, vilket ledde till att spotpriserna i Amsterdam gick i negativ riktning, eftersom tankfartyg för flytande naturgas väntade utanför europeiska hamnar.

År 2021 stod Ryssland för nästan hälften av Europeiska unionens gasimport. Hittills under 2022 har mer än 70 % av de totala amerikanska LNG-frakterna gått till Europa, jämfört med 34 % under 2021, enligt federala uppgifter.

USA är världens största naturgasproducent och förbereder sig för att få igång mer LNG-skeppningskapacitet i och med att exportanläggningen Freeport LNG kommer att återuppta sin verksamhet i november.

Europas gaslager är för närvarande nästan fulla, men det kalla vädret i vinter kan hålla efterfrågan hög och LNG-lager med fartygstillgångar viktiga.

Efterfrågan på LNG i Europa och Asien bör vara fortsatt stark.

LNG-lager: LNG-aktier: Cheniere Energy Stock

LNG-aktien steg med 0,2 % till 174,48 under fredagens börshandel. Under veckan har aktien sjunkit med 0,75 %. Aktierna har återtagit 10-veckors glidande medelvärde och har bildat ett cup-with-handle-mönster med en köppunkt på 178,69, enligt MarketSmith analys. Köpintervallet sträcker sig från 160,30 till 176,33.

Houston-baserade Cheniere Energy är den största producenten av flytande naturgas i USA och en av de största LNG-operatörerna i världen. Företagets tjänster sträcker sig från upphandling och transport av gas till befraktning och leverans av fartyg. Cheniere äger och driver terminaler för flytande naturgas nära Corpus Christi i Texas.

Den brittiska regeringen bekräftade nyligen att den för samtal om ett LNG-köpsavtal med ett antal företag, däribland Cheniere.

Under det första halvåret 2021 landade mindre än 40 % av Cheneries LNG-frakter i Europa. Detta hoppade till mer än 70 % fram till årets andra kvartal, trots att företaget ökade sin nya exportkapacitet. Den brådskande bristen på naturgas i Europa blev ännu större förra månaden. Det var då en explosion satte Nord Stream 1-rörledningen från Ryssland ur funktion, som en gång hade levererat 40 % av EU:s naturgas.

Under andra kvartalet ökade försäljningen med 165 procent till 8 miljarder dollar och LNG tjänade 2,90 dollar per aktie, jämfört med en nettoförlust på 1,30 dollar per aktie under andra kvartalet 2021.

Företaget kommer att rapportera resultatet för Q3 den 3 november, och analytiker förutspår att vinsten kommer att stiga till 5,55 dollar per aktie, jämfört med en förlust på 4,27 dollar för ett år sedan. Intäkterna förväntas öka med 141 procent till 7,7 miljarder dollar, enligt FactSet.

LNG-aktien har ett kompositbetyg på 82. Den har ett 97 Relative Strength Rating, ett exklusivt Finanstidning Stock Checkup mätare för aktiekursrörelser med en poängsättning från 1 till 99. Betyget visar hur en akties utveckling under de senaste 52 veckorna står sig mot alla andra aktier i Finanstidning:s databas. EPS-betyget är 41.

LNG-aktien är på Finanstidning Leaderboard.

Flex LNG-lager

Flex LNG-aktien sjönk med 4,8 % till 30,80 i fredags. Under veckan har FLNG stigit med 2 cent till 30,80.

Aktierna befinner sig i konsolidering med en officiell köppunkt på 37,09, enligt MarketSmith. FLNG hade kämpat över 50-dagars glidande medelvärde i tisdags och nådde 34,56 intradag men föll sedan tillbaka resten av veckan.

Den Bermuda-baserade LNG-transportören och -förädlaren fokuserar på LNG-sjöfart med sin flotta av LNG-fartyg och FSRU (Floating Storage Regasification Units). Företaget driver tretton LNG-tankfartyg.

FSRU:er erbjuder ökad flexibilitet jämfört med traditionella landbaserade gasterminaler. Förutom att transportera LNG har dessa fartyg ombord kapacitet att förånga LNG och leverera naturgas via mottagningsanläggningar både till havs och nära kusten.

Med ett överflöd av LNG-tankfartyg som tvingas vänta på att få lossa i hamnarna eftersom den europeiska infrastrukturen inte klarar av att hantera de ökade LNG-transporterna, kan företag med FSRU-kapacitet bli mer populära.

Under andra kvartalet missade Flex LNG sina utsikter, med ett resultat per aktie som ökade med 110 % till 61 cent per aktie och en försäljning som ökade med 29 % till 84,2 miljoner dollar. FLNG kommer att rapportera resultatet för Q3 den 15 november. Gatan räknar med att vinsten ökar med 28 % till 77 cent per aktie. Försäljningen förväntas öka med 12 % till 91,4 miljoner dollar.

LNG-aktien Flex LNG ligger på fjärde plats i Olja & amp; Gas-Transport/Pipeline branschgrupp. FLNG har ett sammansatt betyg på 97. Dess Relative Strength Rating är 93 och dess EPS Rating är 98.

Golar LNG

GLNG-aktien steg med 0,4 % till 27,24 på fredagen. Under veckan avancerade aktien 6,4 % då den har bildat en cupbas med en köppunkt på 30,76. Sedan slutet av september har GLNG handlats under sitt 50-dagars glidande medelvärde, men gjorde en stark uppgång på 6,4 % i tisdags under stor volym för att återta detta stöd. På fredagen hittade GLNG-aktien stöd vid 50-dagarslinjen. Det är möjligt att Golar LNG-aktien börjar smida ett handtag, vilket skulle erbjuda en lägre ingång.

Golar LNG äger och driver marin LNG-infrastruktur och utvecklar flytande LNG-förvätskningsterminaler och FSRU-projekt baserade på konvertering av befintliga, traditionella LNG-fartyg.

Företaget rapporterar sitt resultat för tredje kvartalet den 16 november. Wall Street förutspår en vinst per aktie på 31 cent, vilket är en ökning från en förlust på 84 cent för ett år sedan. Intäkterna förutspås sjunka med 33 procent till 71,2 miljoner dollar.

Hamilton, Bermuda-baserade Golar LNG rapporterade i augusti att man tjänade 29 cent per aktie under det andra kvartalet, vilket är ett rejält hopp jämfört med en förlust på 17 cent per aktie under Q2 2021, enligt FactSet. Den totala försäljningen sjönk med 16 procent till 86,1 miljoner dollar under det andra kvartalet.

GLNG rapporterade finansiella resultat för det första kvartalet som låg långt under analytikernas förväntningar. Det globala LNG-rederiet meddelade en förlust på 35 cent per aktie och intäkter på 79,7 miljoner dollar.

LNG-aktien GLNG har ett 93 Composite Rating av 99. Den har ett 98 Relative Strength Rating. EPS-värderingen är 79.

Nya Fortress Energy-aktier

NFE-aktien sjönk med 3 cent till 54,53 i fredags och har stigit med 7,5 % under veckan. Aktien har ett koppmönster med en köppunkt på 63,16, även om ett handtag skulle vara trevligt att se. Aktierna har stadigt varit på en uppåtgående trend sedan New Fortress Energy nådde de senaste lågpunkterna på 42,12 den 13 oktober. NFE-aktien återtog 50-dagars glidande medelvärde på tisdagen och lade till vinsterna på onsdagen.

Det New York-baserade företaget för flytande naturgas grundades 2014 och har verksamhet i USA, Västindien, Europa och Latinamerika. NFE arbetar med energiinfrastruktur och utvecklar, finansierar och driver naturgasanläggningar.

NFE rapporterar resultatet för tredje kvartalet den 8 november och analytiker förväntar sig att resultatet kommer att stiga till 75 cent per aktie, jämfört med en förlust på 5 cent under tredje kvartalet 2021. Försäljningen beräknas öka med 202 procent till 569 miljoner dollar.

New Fortress Energy rapporterade en nettoförlust på 81 cent per aktie och intäkterna ökade med 120 % till 497 miljoner dollar under det andra kvartalet. New Fortress Energy har också meddelat att man har ett partnerskap med Plug Power (PLUG) för en 120 megawatt industriell grön vätgasanläggning nära Beaumont, Texas. Anläggningen skulle bli en av de största anläggningarna för grön vätgas i Nordamerika.

Grön vätgas är en term som används för vätgas som produceras med förnybar energi som energikälla. Vätgas anses vara ett nyckelbränsle för den globala energiomställningen, enligt World Economic Forum.

LNG-aktien NFE har ett kompositbetyg på 93. Dess Relative Strength Rating är en 98 och dess EPS Rating är 26.

LNG-aktier: Excelerate Energy Stock

EE-aktien steg med 0,9 % till 26,70 på fredagen. Under veckan avancerade Excelerate Energy-aktien 4,6 % och rörde sig över 50-dagarsgenomsnittet. EE-aktien har bildat ett koppmönster med en köppunkt på 28,88. Denna cupbas ligger bredvid en misslyckad cup-with-handle-bas och en misslyckad IPO-bas.

Aktien har skjutit upp med 25 % sedan den nådde sina senaste bottennivåer den 11 oktober.

Excelerate Energy, som grundades 2003, gick till börsen i april 2022. Aktiens IPO-pris var 24 dollar. Det Woodlands, Texas-baserade företaget är en ledande operatör av FSRUs. Verksamheten erbjuder utveckling av FSRU-infrastruktur och har 12 kontor över hela världen.

Under det andra kvartalet missade EE vinstutsikterna. Företaget rapporterade en nettoförlust på 8 cent per aktie medan intäkterna uppgick till 623 miljoner dollar. Bolaget rapporterar resultat för tredje kvartalet den 9 november där gatan förväntar sig en vinst per aktie på 21 cent och en omsättning på 492 miljoner dollar, enligt FactSet.

På tisdagen undertecknade Tyskland ett femårigt avtal med Excelerate Energy om att chartra företagets FSRU för att leverera LNG. Avtalet börjar gälla under första kvartalet 2023.

LNG-aktien EE ligger på fjärde plats i den Nät- och gasdistributionsbranschen grupp. Excelerate Energy har ett sammansatt betyg på 74. Dess relativa styrka är 88. EPS-betyget är 45.

Följ Kit Norton på Twitter @KitNorton för mer information.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Vad är CAN SLIM? Om du vill hitta vinnande aktier måste du veta det

Toppfonder köper in sig i nr 1 Industry Leader nära breakout med 364% tillväxt

Handla med experter på Finanstidning Live

Få en fördel på aktiemarknaden med Finanstidning

Marknaden stiger, ska du trampa på gasen? Fed-mötet är nära förestående