(Bloomberg) — Cathie Wood ökade sina köp av aktier i Tesla Inc. under det fjärde kvartalet, även om oron över vd Elon Musks förmåga att leda företag ökar, vilket kan vara ett tecken på hennes tilltro till miljardären och elbilarna.

Mest lästa från Bloomberg

Börshandlade fonder som backas upp av Ark Investment Management LLC köpte något mer än 445 000 aktier i elbilstillverkaren sedan den 3 oktober, då de inledde sin senaste köpsvit, enligt Ark handelsdata som sammanställts av Bloomberg. Detta är det första kvartalet på sju som Ark nettoköper Tesla-aktier.

Arks köp under det sista kvartalet till och med uppgår till cirka 88 miljoner dollar baserat på Teslas genomsnittliga handelspris från den 3 oktober till den 20 december. Trots detta har Teslas vikt i företagets flaggskeppsfond sjunkit till tredje plats från den pole position den hade före oktober tack vare en 61-procentig nedgång i aktiekursen i år, vilket är redo för den sämsta årliga avkastningen någonsin.

Musk har stått i rampljuset på grund av den växande kritiken mot hans engagemang i Twitter Inc. och den ökande oron från investerare som har talat om behovet av en förändring av ledningen hos elbilstillverkaren. Den mångåriga investeraren Ross Gerber, vd för Gerber Kawasaki Wealth Management, twittrade nyligen om en upplevd brist på ledarskap hos Tesla och sa att det är ”dags för en ommöblering”.

Woods flaggskepp Ark Innovation ETF är ned 66 % för året jämfört med en nedgång på 32 % för Nasdaq 100-indexet, eftersom historiska åtstramningar från Federal Reserve och global recessionsrädsla har fortsatt att slå mot tillväxtaktier.

©2022 Bloomberg L.P.